Buzz

Τι συνδέει τα αμερικάνικα Χριστουγεννιάτικα σόου και τον Ακίρα Κουροσάουα; Η νέα ταινία του Γουες Αντερσον

στα 10

Ο Γουες Αντερσον μοιράζεται τις αναφορές του για το «Isle of Dogs». Και είναι, όπως πάντα, γλυκά εκκεντρικές.

Τι συνδέει τα αμερικάνικα Χριστουγεννιάτικα σόου και τον Ακίρα Κουροσάουα; Η νέα ταινία του Γουες Αντερσον

Ο Γουες Αντερσον ετοιμάζεται για την επόμενη ταινία του, το «Isle of Dogs», τη δεύτερη ταινία του σε stop-motion animation, μετά το «Fantastic Mr. Fox» του 2009. Η ιστορία εκτυλίσσεται στην Ιαπωνία και παρακολουθεί ένα αγοράκι σε μια οδύσσεια αναζήτησης για το σκύλο που έχει χάσει.

Δείτε περισσότερα: O Γουές Αντερσον παρουσιάζει αυτοπροσώπως τη νέα του ταινία με τίτλο «Isle of Dogs»

Μιλώντας, ωστόσο, στο αφιέρωμα που του έκανε το Arte Cinema, ο Γουες Αντερσον, φυσικά δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για την ίδια την ταινία, μίλησε όμως για τα δύο στοιχεία που τον ενέπνευσαν στη δημιουργία της. Κι αυτά είναι αταίριαστα και υπέροχα.

Δείτε ακόμη: O Γουές Αντερσον φέρνει πιο κοντά τα Χριστούγεννα!

Το πρώτο είναι οι Χριστουγεννιάτικες ταινίες των Ράνκιν / Μπας, του στούντιο που ειδικευόταν σε... εποχιακά stop-motion animation τις δεκαετίες του '60 και του '70, με επικεφαλής του καλλιτεχνικού τμήματος, άλλωστε, τον Τανταχίτο Μοτσινάγκα: «Μου άρεσαν πολύ αυτές οι Χριστουγεννιάτικες εκπομπές στην Αμερική,» είπε ο Γουες Αντερσον. «Πάντα αγαπούσα τα πλάσματα στις ταινίες του ύφους του Χαριχάουζεν, αλλά αυτά τα αμερικάνικα Χριστουγεννιάτικα σόου ήταν που με ώθησαν να κάνω την ταινία.»

Δείτε παρακάτω ένα μικρό δείγμα από τον «Μικρό Τυμπανιστή» των Ράνκιν / Μπας:

Η δεύτερη πηγή έμπνευσης του Γουες Αντερσον είναι ο Ακίρα Κουροσάουα. Γιατί; Απλώς επειδή ο Αντερσον δηλώνει, απ' όταν γνωρίσαμε το σινεμά του, θαυμαστής του Ιάπωνα μετρ, γι' αυτό και εξήγησε ότι το «Isle of Dogs» είναι ένας από καρδιάς φόρος τιμής στο έργο του: «Η νέα ταινία έχει λιγότερες επιρροές από άλλες ταινίες stop-motion και περισσότερες από τον Ακίρα Κουροσάουα,» είπε ο Αντερσον. Το «Isle of Dogs» συγκεντρώνει στο (φωνητικό) καστ του όλη την... παλιοπαρέα του Γουες Αντερσον και κάποιες ενδιαφέρουσες προσθήκες: Σκάρλετ Τζοχάνσον, Τίλντα Σουίντον, Μπράιαν Κράνστον, Εντουαρντ Νόρτον (η φωνή του Ρεξ, του σκύλου), Λίεβ Σράιμπερ, Κάρα Χέιγουορντ, Τζεφ Γκόλντμπλαμ, Μπιλ Μάρεϊ, Γκρέτα Γκέργουιγκ, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Φ. Μάρεϊ Εϊμπραμ, Φράνις ΜακΝτόρμαντ, Μπομπ Μπάλαμπαν και η Γιόκο Ονο! Η ταινία θα είναι έτοιμη το 2018 - ελπίζουμε νωρίτερα από τα Χριστούγεννα.

Δείτε και διαβάστε περισσότερα: