Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Ενδυματολογία | Μάρλι Αλειφέρη

ΦΕΣΤΙΒΑΛ / ΒΡΑΒΕΙΑ 09 APR 2020  /  Flix Team

Εχοντας ντύσει, με λάμψη και παρακμή μαζί, το «Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών», η Μάρλι Αλειφέρη απαντάει στο ερωτηματολόγιο του Flix, αποκαλύπτει τι θα κάνει όταν τελειώσει η καραντίνα της πανδημίας και πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η δεύτερη υποψηφιότητα στα Ιρις για τη Μάρλι Αλειφέρη (ήταν ξανά υποψήφια το 2018 για τον «Γιο της Σοφίας» της Ελίνας Ψύκου), έρχεται για τα κοστούμια της ταινίας «Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών» του Σύλλα Τζουμέρκα, εκεί όπου η Μάρλι συνδύασε την Μπάρμπι με την πίστα, το ανδρόγυνο με το λαμέ, το ροκ με το κλαρίνο κι όλ' αυτά τα έκαψε υπέροχα σ' έναν ήλιο-τιμωρό. Αν τα πράγματα είχαν κυλήσει αλλιώς, σε λίγες μέρες θα βλέπαμε και την επόμενη μεγάλου μήκους ταινία όπου δούλεψε, το «Monday» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, αλλά γι' αυτό θα περιμένουμε λίγο ακόμα. Προς το παρόν, διαβάζουμε και βλέπουμε όσα έστειλε στο Flix.

Θυμηθείτε εδώ τις υποψηφιότητες των βραβείων Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

μάρλι αλειφέρη σαργασσών 607

Τι ιδιαίτερο έχει για σένα η υποψηφιότητά σου;

Eίναι θαυμάσιο να εκτιμάται η δουλειά σου, η δημιουργικότητά σου, η αφοσίωσή σου σε κάτι που αγαπάς πολύ να κάνεις.

Ποιον θα ψήφιζες από τους συνυποψήφιους σου και γιατί;

Οι δυο συνυποψήφιές μου είναι εκπληκτικές ενδυματολόγοι. Αφοσιωμένες στην τέχνη των κοστουμιών, ταλαντούχες, δημιουργούν χαρακτήρες και συμβάλλουν στο όραμα του σκηνοθέτη (τις περισσότερες φορές με μπάτζετ που δεν επαρκούν). Είναι άξιες και οι δυο, θαυμαστές. Είμαι πολυ ευχαριστημένη με την υποψηφιότητα, αν κερδίσω θα είναι θαύμα.

Αν είχες δυνατότητα για ένα μόνο ευχαριστώ αν κέρδιζες το βραβείο από τη σκηνή της απονομής που θα πήγαινε; Και γιατί;

Το πρώτο ευχαριστώ θα ήταν στον Σύλλα, γιατί κάθε φορά που συνεργαζόμαστε με εμπνέει, μου δίνει χώρο να δημιουργήσω, μου βάζει προκλήσεις, σέβεται και εκτιμά τη δουλειά μου.

Πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου;

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου αγαπά το ελληνικό σινεμά, στηρίζει το ελληνικό σινεμά, είναι το ελληνικό σινεμά. Είναι ωραίο να επιβραβεύεσαι από ανθρώπους που αγαπούν το σινεμά, κάνουν σινεμά με ελάχιστα χρήματα και μέσα, ταξιδεύουν το ελληνικό σινεμά, αναγνωρίζονται διεθνώς για το ελληνικό σινεμά, θέλουν να συνεχίσουν να κάνουν σινεμά.

Τι θα κάνεις μόλις τελειώσει η καραντίνα; (πατήστε το play)Τα βραβεία Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα ανακοινωθούν διαδικτυακά και όχι σε τελετή απονομής, λόγω των προληπτικών μέτρων για την πανδημία του κοροναΐού, στις 14 Απριλίου 2020.


Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών 607


Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι μιλούν στο Flix | Οι υποψήφιοι των φετινών Βραβείων Ιρις απαντούν στο ερωτηματολόγιο του Flix, αποκαλύπτουν τι θα κάνουν όταν τελειώσει η καραντίνα της πανδημίας και πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε και δείτε τα βίντεο.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.