Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Μικρού Μήκους Ταινία | Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη

στα 10

Αφότου μας ταξίδεψε στην ηλεκτρισμένη προσωπογραφία του Μπουένος Αϊρες, με το «Electric Swan», η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη απαντάει στο ερωτηματολόγιο του Flix.

Flix Team
Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Μικρού Μήκους Ταινία | Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη

Το ήδη πολυβραβευμένο «Electric Swan» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη είναι το παρόν μιας δημιουργού με συναρπαστικό παρελθόν κι ένα μέλλον που σε γεμίζει αισιοδοξία. Η Κοτζαμάνη έχει σταθερά συμμετάσχει και διαγωνιστεί στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ, από το Φεστιβάλ Καννών με το «Limbo» (2016) και το «Washingtonia» (2014) που συμμετείχε στο Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα Μικρού Μήκους ταινιών του Φεστιβάλ Βερολίνου, μέχρι το «Yellow Fieber» (2015) το οποίο συμμετείχε στο Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα Μικρού Μήκους ταινιών του Φεστιβάλ Λοκάρνο. Το «Electric Swan» είναι η τρίτη υποψηφιότητα της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη στα Βραβεία Ιρις - έχει κερδίσει και τις προηγούμενες δύο στην κατηγορία, με τα «Washingtonia» «Limbo». Ακόμα καλύτερα, η Κωνσταντίνα ετοιμάζεται για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της, «Τιτανικός Ωκεανός». Πριν διαβάσετε και δείτε όσα μοιράστηκε με το Flix, ανακαλύψτε ποια ταινία σας προτείνει να δείτε αυτές τις μέρες, στο #Cine ΜένουμεΣπίτι.

Θυμηθείτε εδώ τις υποψηφιότητες των βραβείων Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

electric swan 607 Λίγο πριν το γύρισμα, πήγα να αφήσω τα δώρα μου στον Γκαουτσίτο Χιλ για να με βοηθήσει να βρω τον Κύκνο και τον Πρωταγωνιστή μου τον Κάρλος... Την επόμενη μέρα τους βρήκα και τους δύο!

Τι ιδιαίτερο έχει για σένα η υποψηφιότητά σου;

Ηλεκτρονική Ακαδημία, Ηλεκτρικοί Κύκνοι... μια χαρά!

Ποιον θα ψήφιζες από τους συνυποψήφιούς σου και γιατί;

Μεγάλες ίντριγκες... και είναι όλοι τους αγόρια. Θα ψήφιζα τον πιο γοητευτικό και γλυκομίλητο.

Αν είχες δυνατότητα για ένα μόνο ευχαριστώ αν κέρδιζες το βραβείο από τη σκηνή της απονομής που θα πήγαινε; Και γιατί;

Στον Γκαουτσίτο Χιλ, τον άγιο προστάτη της Αργεντινής που μου έφερε όλους αυτούς τους καλούς ανθρώπους που αγάπησαν την ταινία και τα έδωσαν όλα για όλα. (Για να καλοπιάσεις τον Γκαουτσίτο Χιλ πρέπει να αφήσεις ένα μπουκάλι κρασί στα πόδια του, και μαριχουάνα στη χούφτα του να λιβανίζει...)

Πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου;

Είναι όμορφο να σε αγαπάει το σπίτι σου.

Τι θα κάνεις μόλις τελειώσει η καραντίνα; (πατήστε το play)

Τι θα κάνεις μόλις τελειώσει η καραντίνα; | Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη from flix.gr on Vimeo.



Τα βραβεία Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα ανακοινωθούν διαδικτυακά και όχι σε τελετή απονομής, λόγω των προληπτικών μέτρων για την πανδημία του κοροναΐού, στις 14 Απριλίου 2020.


electric swan 607


Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι μιλούν στο Flix | Οι υποψήφιοι των φετινών Βραβείων Ιρις απαντούν στο ερωτηματολόγιο του Flix, αποκαλύπτουν τι θα κάνουν όταν τελειώσει η καραντίνα της πανδημίας και πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε και δείτε τα βίντεο.