Φεστιβάλ / Βραβεία

My Darling Quarantine Short Film Festival: δείτε το «Yellow Fieber» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη

στα 10

To online φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους που οργανώθηκε αυτοσχέδια - αντίδοτο στην καραντίνα- προτείνει στις επιλογές της δεύτερης εβδομάδας την 5η μικρού μήκους ταινία της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη.

My Darling Quarantine Short Film Festival: δείτε το «Yellow Fieber» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη

Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε και ξεκίνησε υπεύθυνοι προγράμματος διεθνών φεστιβάλ όπως οι Κάννες, το Βερολίνο, το Λοκάρνο και άλλα ένωσαν δυνάμεις για το πρότζεκτ «My Darling Quarantine», ένα online φεστιβάλ μικρού μήκους ταινιών που εκτός από την προβολή ταινιών απ' όλον τον κόσμο, θα βοηθήσει και στην συγκέντρωση χρημάτων υπέρ της αντιμετώπισης του κοροναϊού.

Το πρότζεκτ ξεκίνησε μετά τις αναβολές μεγάλων φεστιβάλ (όπως το SXSW, το Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα, το Φεστιβάλ Vision du Reel...) και με εναρκτήρια ημέρα τη 16η Μαρτίου, φιλοξενείται στην πλατφόρμα Talking Shorts.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: My Darling Quarantine Short Film Festival: Μικρού Μήκους ταινίες από το τέλος του κόσμου

Την πρώτη εβδομάδα, φιλοξενήθηκε στην πλατφόρμα το «Καρτ Ποστάλ από το Τέλος του Κόσμου» του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου και το «Δάσος» της Λίας Τσάλτα.

Yellow Fieber 607 1

Yellow Fieber 607 2

Σε αυτή την τρέχουσα εβδομάδα, μία από τις προτάσεις των προγραμματιστών είναι η πέμπτη μικρού μήκους ταινία της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, «Yellow Fieber».

To «Yellow Fieber» είναι «η ιστορία του χαμού μιας πόλης», όπως αναφέρει η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη.

Η Αθήνα καλύπτεται από μια περίεργη κίτρινη σκόνη. Στην αρχή όλοι πίστεψαν ότι ήταν θειάφι, αλλά λίγες ώρες μετά ανέτειλε ο Κίτρινος Πυρετός. Κανείς δεν περίμενε τι θα συνέβαινε. Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι η πόλη θα μετατρεπόταν σε ένα δάσος από φοίνικες.



Επισκεφθείτε εδώ τη σελίδα του My Darling Quarantine Short Film Festival και εδώ τη σελίδα για τις προσφορές σας. Τα εσοδα θα πάνε 50% στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και τα 50% σε πολιτιστικούς οργανισμούς που έχουν πληγεί από την πανδημία


μενουμε σπιτι

Αλλες προτάσεις για όσο #ΜenoumeSpiti στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς