Buzz

My Darling Quarantine Short Film Festival: Μικρού Μήκους ταινίες από το τέλος του κόσμου

στα 10

Ενα online φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους οργανώνεται αυτοσχέδια - αντίδοτο στην καραντίνα. Και ξεκινάει με το υπέροχο «Καρτ Ποστάλ από το Τέλος του Κόσμου» του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου.

My Darling Quarantine Short Film Festival: Μικρού Μήκους ταινίες από το τέλος του κόσμου

Υπεύθυνοι προγράμματος διεθνών φεστιβάλ όπως οι Κάννες, το Βερολίνο, το Λοκάρνο και άλλα ενώνουν δυνάμεις για το πρότζεκτ «My Darling Quarantine», ένα online φεστιβάλ μικρού μήκους ταινιών που εκτός από την προβολή ταινιών απ' όλον τον κόσμο, θα βοηθήσει και στην συγκέντρωση χρημάτων υπέρ της αντιμετώπισης του κοροναϊού.

Το πρότζεκτ ξεκίνησε μετά τις αναβολές μεγάλων φεστιβάλ (όπως το SXSW, το Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα, το Φεστιβάλ Vision du Reel...) και με εναρκτήρια ημέρα τη 16η Μαρτίου, θα φιλοξενείται στην πλατφόρμα Talking Shorts.

δαρλινγ

Πρώτος εμπνευστής του ήταν ο Ενρίκο Βανούτσι, σύμβουλος του Φεστιβάλ Βενετίας και στην ομάδα του προγραμματισμού του Torino Short Film Market.

«Βλέποντας την κατάσταση να εξελίσσεται, καθισμένος στο σπίτι μου σε καραντίνα, σκέφτηκα την ιδέα να φτιάξουμε ένα online φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους για το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον κόσμο και να συγκεντρώσουμε χρήματα για το σύστημα υγείας που αντιμετωπίζει την πανδημία. Το My Darling Quarantine Short Film Festival είναι μια προσπάθεια να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάναμε στον κόσμο της ταινίας μικρού μήκους - να επιλέξουμε και να παρουσιάσουμε υπέροχες μικρού μήκους ταινίες στο κοινό - καθώς την ίδια στιγμή συγκεντρώνουμε χρήματα για τις οργανώσεις που θα τα χρειαστούν για την προστασία ανθρώπινων ζωών αλλά και για τους πολιτιστικούς οργανισμούς που έχουν πληγεί από την ακύρωση όλων των θεαμάτων σχεδόν στο σύνολο του πλανήτη»

Κάθε εβδομάδα, το φεστιβάλ θα παρουσιάζει ένα πρόγραμμα επτά ταινιών και το κοινό θα επιλέγει στο τέλος της εβδομάδας την αγαπημένου του. Οι δωρεές θα γίνονται στη διεύθυνση του GoFundMe

Η ταινία που ξεκινάει το φιλόδοξο πρόγραμμα είναι το πολυταξιδεμένο και πολυβραβευμένο «Καρτ Ποστάλ από το Τέλος του Κόσμου» του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου, μια τόσο ταιριαστή παραβολή για όσα ζει ο πλανήτης αυτή τη στιγμή και την έξοδο κινδύνου που αναζητά. Δείτε την παρακάτω:


Οι υπόλοιπες ταινίες της πρώτης εβδομάδας του My Darling Quarantine Short Film Festival - κάντε κλικ πάνω στους τίτλους για να δείτε τις ταινίες και ψηφίστε εδώ την αγαπημένη σας - είναι ακόμη μια ελληνική, το δυστοπικό «Δάσος» της Λίας Τσάλτα, το «Hitting My Head on the World» της Ανα Βάσοφ (Αυστρία), το βίντεο κλιπ του Ρομέν Γαβράς Νο Church in the Wild», το «The Day The Beans Ran Out» της Γκούντνι Ρος Μπορχαλσντότιρ (Ισλανδία), το «Walking Stick» του Ρόμπερτ Σπένγκεμαν (Γερμανία) και το «Bon Appetit» του Ερενίκ Μπεγκιρί (Αλβανία).


Επισκεφθείτε εδώ τη σελίδα του My Darling Quarantine Short Film Festival και εδώ τη σελίδα για τις προσφορές σας. Τα εσοδα θα πάνε 50% στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και τα 50% σε πολιτιστικούς οργανισμούς που έχουν πληγεί από την πανδημία