Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Μακιγιάζ | Δήμητρα Γιατράκου

στα 10

Η μακιγιέζ που έκανε τα χρόνια και τις δεκαετίες να περνούν πάνω από τα πρόσωπα των ηρώων στην «Ευτυχία», η Δήμητρα Γιατράκου, απαντάει στο ερωτηματολόγιο του Flix, αποκαλύπτει τι θα κάνει όταν τελειώσει η καραντίνα της πανδημίας και πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Flix Team
Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Μακιγιάζ | Δήμητρα Γιατράκου

Μέρος της ομάδας της «Ευτυχίας», για δεύτερη φορά βρίσκεται υποψήφια στην κατηγορία Μακιγιάζ των Βραβείων Ιρις η Δήμητρα Γιατράκου, μετά το «Ο Εχθρός μου» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου το 2014. Είναι, ταυτόχρονα, αναγνωρισμένη κι έμπειρη δημιουργός, έχοντας δουλέψει, μέσα στα χρόνια, σε μια μεγάλη γκάμα ταινιών, ελληνικών και διεθνών, από το «Luton», το «Μαύρο Λιβάδι» και το «Σύμπτωμα», ως το «Νικόστρατος: Ενα Ξεχωριστό Καλοκαίρι» και το «Mamma Mia!». Λίγο πριν τη διαδικτυακή απονομή των Βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας, η Δήμητρα Γιατράκου μοιράστηκε σκέψεις κι ευχές με το Flix.

Θυμηθείτε εδώ τις υποψηφιότητες των βραβείων Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

ευτυχία 607 ευτυχία 607

Τι ιδιαίτερο έχει για σένα η υποψηφιότητά σου;

Είναι τιμητικό που ο δημιουργικός σχεδιασμός των χαρακτήρων της ταινίας διακρίθηκε με την υποψηφιότητα αυτή και είμαι ευγνώμων απέναντι στην κινηματογραφική οικογένεια της «Ευτυχίας», που μου έδωσε τη δυνατότητα να αποτελώ μέλος της.

Ποιον θα ψήφιζες από τους συνυποψήφιούς σου και γιατί;

Κάθε δουλειά έχει δικό της χαρακτήρα και δυναμική· αξιόλογες όλες. Χαίρομαι που δεν είμαι στη δύσκολη θέση να επιλέξω.

δήμητρα γιατράκου ευτυχία 607

Αν είχες δυνατότητα για ένα μόνο ευχαριστώ αν κέρδιζες το βραβείο από τη σκηνή της απονομής που θα πήγαινε; Και γιατί;

Θα ευχαριστούσα τους γονείς μου!

Πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου;

Ενα βραβείο χαρισμένο από ανθρώπους με τους οποίους μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για το σινεμά· μας δίνει έμπνευση και κίνητρο να προχωράμε.

Τι θα κάνεις μόλις τελειώσει η καραντίνα;

Θα συναντήσω τους αγαπημένους μου!


Τα βραβεία Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα ανακοινωθούν διαδικτυακά και όχι σε τελετή απονομής, λόγω των προληπτικών μέτρων για την πανδημία του κοροναΐού, στις 14 Απριλίου 2020.


δήμητρα γιατράκου ευτυχία 607


Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι μιλούν στο Flix | Οι υποψήφιοι των φετινών Βραβείων Ιρις απαντούν στο ερωτηματολόγιο του Flix, αποκαλύπτουν τι θα κάνουν όταν τελειώσει η καραντίνα της πανδημίας και πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε και δείτε τα βίντεο.