Φεστιβάλ / Βραβεία

Διακόψτε ό,τι κάνετε: film clips και νέες φωτογραφίες από το «Interruption» του Γιώργου Ζώη

στα 10

Λίγες μέρες πριν την παγκόσμια πρεμιέρα του «Interruption» του Γιώργου Ζώη στο Φεστιβάλ Βενετίας, κυκλοφορούν περισσότερες φωτογραφίες και δύο σκηνές που μας βάζουν στο απόκοσμο σύμπαν του....

Διακόψτε ό,τι κάνετε: film clips και νέες φωτογραφίες από το «Interruption» του Γιώργου Ζώη

Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η παγκόσμια πρεμιέρα του «Interruption», της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του Γιώργου Ζώη (τρίτη του συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βενετίας μετά τα μικρού μήκους «Casus Belli» και «Τίτλοι Τέλους»), στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ της Βενετίας, στο Διαγωνιστικό Τμήμα Οrizzonti. Το Interruption συμμετέχει και στην online πλατφόρμα «Sala Web», όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει επιλεγμένες ταινίες από το πρόγραμμα του Φεστιβάλ σε live streaming ταυτόχρονα με την πρεμιέρα τους στη Βενετία. Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες για streaming για πέντε ημέρες, από την ημέρα της παγκόσμιας πρεμιέρας τους στο 72ο Φεστιβάλ Βενετίας.

Το «Interruption είναι μία συμπαραγωγή Ελλάδας (Pan Entertainment), Γαλλίας (ΕΖ Films) και Κροατίας (Nukleus Film) με την υποστήριξη του Ελληνικού, του Γαλλικού (CNC) και του Κροατικού (HAVC) Κέντρου Κινηματογράφου, ενώ στην παραγωγή συμμετέχουν ακόμη η Nova, οι εταιρείες Marni Films, Prosenghisi Ltd, Homemade Films και SquaredSquare.

Interruption 607 1

Interruption 607 2

Αυτή είναι η επίσημη σύνοψη της ταινίας:

Οι τελευταίοι θεατές παίρνουν τις θέσεις τους. Η παράσταση της «Ορέστειας» ξεκινάει. Ξαφνικά τα φώτα σβήνουν και η σκηνή βυθίζεται στο σκοτάδι. Στο κοινό επικρατεί αμηχανία. Μια ομάδα αγοριών και κοριτσιών σηκώνονται από τις θέσεις τους και ανεβαίνουν στη σκηνή. Είναι ντυμένοι ομοιόμορφα και κρατάνε όπλα στα χέρια. Ο προβολέας του θεάτρου τούς φωτίζει με μια μικρή καθυστέρηση. Συστήνονται στο μικρόφωνο ως ο Χορός της τραγωδίας και προσκαλούν μέλη του κοινού να ανέβουν πάνω στη σκηνή μαζί τους. Η παράσταση συνεχίζεται από το σημείο όπου σταμάτησε με μια μόνο διαφορά: η ζωή μιμείται την τέχνη και όχι το αντίστροφο...

Interruption 607 3

Σημείωμα σκηνοθέτη:

Το Interruption είναι μια ιστορία που εκτυλίσσεται μέσα σε ένα θέατρο. Το θέατρο προέρχεται από τη λέξη "θέατρον" που σημαίνει το μέρος όπου πάμε για να δούμε. Το Interruption είναι μια ταινία για την ίδια την θέαση.

Στις 23 Οκτώβρη 2002, πενήντα οπλισμένοι Τσετσένοι εισβάλλουν σε κεντρικό θέατρο της Μόσχας. Στα πρώτα λεπτά της εισβολής, το κοινό γοητευμένο από την απρόσμενη εξέλιξη, θεωρεί ότι όλο αυτό είναι μέρος της παράστασης. Σε αυτά τα κρίσιμα λεπτά, μυθοπλασία και πραγματικότητα, αλήθεια και ψέμα, λογική και παράλογο ταυτίστηκαν. Η ταινία είναι η διαστολή αυτών των πρώτων λεπτών αμφισημίας.

Interruption 607 4

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατάει ο Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου και πλαισιώνεται από τους (με αλφαβητική σειρά): Βασίλη Ανδρέου, Κωνσταντίνο Βουδούρη, Παύλο Ιορδανόπουλο, Δάφνη Ιωακειμίδου-Πατακιά, Μαρία Καλλιμάνη, Αλεξία Καλτσίκη, Χρήστο Καρτέρη, Σοφία Κόκκαλη, Ρομάνα Λόμπατς, Αγγελική Μαργέτη, Νατάσσα Μπρουζιώτη, Effi Rabsilber, Αρετή Σεϊνταρίδου, Σπύρο Σιδηρά, Χρήστο Σουγάρη, Χρήστο Στέργιογλου, Αλέξανδρο Σωτηρίου, Ελενα Τοπαλίδου, Αινεία Τσαμάτη, Μαρία Φιλίνη, Λάμπρο Φιλίππου, Νίκο Φλέσσα.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα του «Interruption» στο facebook εδώ.

.

.

Διαβάστε ακόμη: