Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «Stage Fright» του Γιώργου Ζώη στο L' Atelier του Φεστιβάλ Καννών!

στα 10

Ανακοινώθηκαν μόλις τα 15 πρότζεκτς που θα φιλοξενήσει φέτος το εργαστήρι ανάπτυξης σχεδίων ταινιών «L'Atelier» του Φεστιβάλ Καννών και ανάμεσα τους βρίσκουμε το «Stage Fright», την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Ζώη.

Το «Stage Fright» του Γιώργου Ζώη στο L' Atelier του Φεστιβάλ Καννών!

Συνεχίζοντας μια πορεία που μετράει μόνο διακρίσεις, ο Γιώργος Ζώης αφήνει πίσω τις δύο ταινίες μικρού μήκους («Casus Belli», «Τίτλοι Τέλους») που του χάρισαν τον τίτλο ενός από τους πιο πολλά υποσχόμενους νέους ευρωπαίους δημιουργούς και οδεύει ολοταχώς για την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους, με τίτλο «Stage Fright».

Εχοντας ήδη βραβευθεί στο CineLink του Σαράγεβο με το βραβείο του Γαλλικού Κέντρου Κινηματογράφου και χρηματική υποστήριξη δέκα χιλιάδων ευρώ και στο TorinoFilmLab Meeting με το δεύτερο βραβείο αξίας 80.000 ευρώ, το «Stage Fright» φτάνει και στο «L'Atelier» των Καννών, το πρόγραμμα ανάπτυξης σχεδίων που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο από το 2005 κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ και στηρίζει κατά βάση σχέδια ταινιών νέων δημιουργών απ' όλον τον κόσμο.

Θυμίζουμε πως πριν δύο χρόνια στο ίδιο πρόγραμμα είχε βρεθεί το «Luton» του Μιχάλη Κωνσταντάτου που έχει ολοκληρώσει τα γυρίσματα του.

Το «Stage Fright» σε παραγωγή της Μαρίας Δρανδάκη, όπως εξηγεί ο ίδιος ο Γιώργος Ζωής είναι «το άγχος του ηθοποιού πάνω στην σκηνή, αλλά ο κυριολεκτικός όρος προέρχεται από την ψυχιατρική επιστήμη και σημαίνει ο φόβος της έκθεσης του αληθινού μας εαυτού μπροστά στους άλλους. Αυτό είναι και που με ενδιαφέρει: η κυριολεξία του να πράττεις αυτό που είσαι. Το σενάριο εκτυλίσσεται μέσα σε ένα θέατρο στο οποίο εισέρχονται μια ομάδα εισβολέων με ακάλυπτα τα πρόσωπα τους. Οι εισβολείς δεν μεταφέρουν ένα μήνυμα μέσα από τις πράξεις τους, αυτές είναι στην ουσία το μήνυμα.»

Το φετινό «L' Atelier» θα ξεκίνησει τις εργασίες του στις 17 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 23 του ίδιου μήνα, στο πλαίσιο του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καννών που ξεκινάει στις 15 Μαΐου.

Διαβάστε περισσότερα: