Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβείο για το «Stage Fright» του Γιώργου Ζώη στο TorinoFilmLab

στα 10

Συνεχίζοντας τη διαδρομή προς την υλοποίησή της, η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Γιώργου Ζώη με τίτλο «Stage Fright» ξεχώρισε και βραβεύθηκε στο TorinoFilmLab Meeting, που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του 30ου Φεστιβάλ του Τορίνο.

Βραβείο για το «Stage Fright» του Γιώργου Ζώη στο TorinoFilmLab

Το «Stage Fright», σε παραγωγή της Μαρίας Δρανδάκη, που βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της χρηματοδότησής του βραβεύθηκε από την επιτροπή του TorinoFilmLab Meeting, ενός από τα σημαντικότερα meeting points στον κόσμο για την αναζήτηση χρηματοδότησης των σχεδίων νέων δημιουργών, με το δεύτερο βραβείο αξίας 80.000 ευρώ, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορίνο που διαξάγεται αυτές τις μέρες.

Αυτή είναι η δεύτερη βράβευση του «Stage Fright» μετά από την περσινή του διάκριση στο φόρουμ συμπαραγωγών του CineLink στο Σαράγεβο όπου είχε αποσπάσει το βραβείο του Γαλλικού Κέντρου Κινηματογράφου (Centre National de la Cinematographie) που συνοδεύεται από χρηματική υποστήριξη δέκα χιλιάδων ευρώ.

Πρόσω ολοταχώς λοιπόν για τον Γιώργο Ζώη, ο οποίος μετά τη διεθνή καριέρα του «Casus Belli» και των «Τίτλων Τέλους» που είναι υποψήφιοι φέτος για το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, θα δοκιμαστεί στη μεγάλου μήκους με την ιστορία της πρόβας μιας θεατρικής παράστασης που θα διακοπεί απότομα όταν μια ομάδα εισβολέων θα αποδείξει πως η τέχνη μιμείται πριν απ' οτιδήποτε τη ζωή.

Οπως δηλώνει ο ίδιος ο σκηνοθέτης στο γράμμα πρόθεσης του: «Το κεντρικό θέμα του σεναρίου είναι να υποδύεσαι αυτό που είσαι. Για μένα, υπάρχει πάντοτε απόσταση ανάμεσα στις πραγματικές μας προθέσεις και στις τελικές μας δράσεις. Το "Stage Fright" είναι η εκμηδένιση αυτής της απόστασης...»

Διαβάστε περισσότερα για τον Γιώργο Ζώη εδώ.