Buzz

Πώς σας φαίνεται ο Χιου Τζάκμαν για Οδυσσέας;

στα 10

Το όνομα του Χιου Τζάκμαν μοιάζει το επικρατέστερο για το ρόλο του Οδυσσέα στην «Οδύσσεια» που ετοιμάζει η Lionsgate σε σκηνοθεσία του Φράνσις Λόρενς του «Mockingjay».

Πώς σας φαίνεται ο Χιου Τζάκμαν για Οδυσσέας;

Η απάντηση στο τίτλο του άρθρου είναι εύκολη, αφού ο Χιου Τζάκμαν μοιάζει κάτι περισσότερο από ιδανικός για να ερμηνεύσει με κύρος, ανδρεία και κλασική σοφία τον πρωταγωνιστή της «Οδύσσειας», ίσως όχι όπως τον φαντάστηκε ο Ομηρος, αλλά σίγουρα όπως τον φαντασιώνεται η γενιά των multiplex.

Τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμη για τη συμμετοχή του Τζάκμαν, αφού ο ηθοποιός βρίσκεται απλώς σε διαπραγματεύσεις για να αποφασίσει αν θα καπαρώσει έναν από τους καλύτερους ρόλους που, φανταζόμαστε, θα ήθελε κάθε ηθοποιός αυτή τη στιγμή στο Χόλιγουντ.

Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως το σενάριο της «Οδύσσειας» υπογράφει ο Πίτερ Κρεγκ που υπογράφει το σενάριο του «Mockingjay» και είχε γράψει το «The Town» του Μπεν Αλφεκ, ενώ την παραγωγή κρατάει η Νίνα Τζέικομπσον (παραγωγός όλων των ταινιών «The Hunger Games»). Ο Φράνσις Λόρενς θα ξεκινήσει την προετοιμάσια του ομηρικού έπους αμέσως μόλις τελειώσει η προωθητική καμπάνια για το φινάλε του «The Hunger Games», με άγνωστη ημερομηνία εξόδου που, ωστόσο, δεν προβλέπεται να είναι μέσα στο 2016 ίσως όχι και στο 2017.

Διαβάστε ακόμη: To Χολιγουντ ετοιμάζει μια «Οδύσσεια» για τη γενιά των multiplex

Για την ώρα, ο Τζάκμαν ετοιμάζεται για την έξοδο του «Pan» του Τζο Ράιτ στις αίθουσες, όπου υποδύεται με κέφι τον Μαυρογένη και ίσως κρυφά βλέπει μερικές από τις απόπειρες μεταφοράς της «Οδύσσειας» στο σινεμά και την τηλεόραση. Οι σημαντικότερες (αν και όχι σπουδαίες) παραμένουν αυτή του 1954 με τον «Οδυσσέα» του Μάριο Καμερίνι (και του Μάριο Μπάβα) με τον Κερκ Ντάγκλας στο ρόλο του Οδυσσέα και η τηλεταινία του Αντρέι Κοντσαλόφσκι «Οδύσσεια» του 1997 με τον Αρμάντ Ασάντε.

Διαβάστε ακόμη: