Buzz

To Χολιγουντ ετοιμάζει μια «Οδύσσεια» για τη γενιά των multiplex

στα 10

Η Lionsgate βάζει μπροστά μια φιλόδοξη παραγωγή της «Οδύσσειας» του Ομήρου με σκηνοθέτη τον Φράνσις Λόρενς του «The Hunger Games: Μοckingjay».

Flix Team
To Χολιγουντ ετοιμάζει μια «Οδύσσεια» για τη γενιά των multiplex

H έναρξη της παραγωγής της «Οδύσσειας» θα ξεκινήσει μόλις η Lionsgate ολοκληρώσει το franchise του «The Hunger Games» με το δεύτερο μέρος του «Mockingjay» το Νοέμβριο του 2015.

Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Φράνσις Λόρενς που σκηνοθέτησε το τελευταίο μέρος του «The Hunger Games», φέρνοντας πολλά εκατομμύρια στα ταμεία, το σενάριο γράφει ο Πίτερ Κρεγκ που υπογράφει το σενάριο του «Mockingjay» και είχε γράψει το «The Town» του Μπεν Αλφεκ, ενώ την παραγωγή κρατάει η Νίνα Τζέικομπσον.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Είστε έτοιμοι για το μεγάλο φινάλε; Πρώτο teaser trailer για το «Hunger Games: Mockingjay Part 2»

Ulysses 1954 607 O Κερκ Ντάγκλας ως «Οδυσσέας» το 1954

Αυτή η «Οδύσσεια» που αναμένεται να είναι η πρώτη σοβαρή απόπειρα μεταφοράς του έπους του Ομήρου για τη γενιά των multiplex, έρχεται να ακυρώσει οποιαδήποτε πρότερη προσπάθεια, όπως αυτή του 1954 με τον «Οδυσσέα» του Μάριο Καμερίνι (και του Μάριο Μπάβα) με τον Κερκ Ντάγκλας στο ρόλο του Οδυσσέα ή την τηλεταινία του Αντρέι Κοντσαλόφσκι «Οδύσσεια» του 1997 με τον Αρμάντ Ασάντε.

Odyssey 1997 607 O Αρμάντ Ασάντε στην τηλεοπτική «Οδύσσεια» του 1997

Και ταυτόχρονα η πρώτη που μοιάζει ότι θα υλοποιηθεί καθώς εδώ και χρόνια το Χόλιγουντ προσπαθεί να μεταφέρει το ταξίδι του Οδυσσέα σε μια νέα υπερπαραγωγή, με πολλά σχέδια να έχουν ανακοινωθεί αλλά να έχουν μείνει τελικά στα χαρτιά.

Διαβάστε ακόμη:

Tags: Odyssey