Buzz

Είστε έτοιμοι για την «Οδύσσεια» του διαστήματος;

στα 10

Οχι δεν πρόκειται για κάποιο ριμέικ της θρυλικής ταινίας του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, αλλά για μια μεταφορά της «Οδύσσειας» του Ομήρου σε συσκευασία ταινίας επιστημονικής φαντασίας από την Warner Bros. και την εταιρεία 1821 Pictures των Πάρι Κασιδόκωστα και Τέρι Ντούγκας που φιλοδοξούν να φέρουν τον Οδυσσέα λίγο πιο κοντά στα αστέρια!

Είστε έτοιμοι για την «Οδύσσεια» του διαστήματος;

Οι πρώτες λίγες πληροφορίες για την «Οδύσσεια» επιστημονικής φαντασίας που ετοιμάζει η Warner Bros., θέλουν το πρότζεκτ να αποτελεί μια πρωτοβουλία της 1821 Pictures των Πάρι Κασιδόκωστα και Τέρι Ντούγκας (παραγωγός εταιρεία του «Machete Kills» του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ) με τον πρωτοεμφανιζόμενο Τζέιμς ΝτιΛάπο να έχει αναλάβει τη δύσκολη δουλειά της σεναριακής προσαρμογής του έπους του Ομήρου σε μια εκδοχή επιστημονικής φαντασίας.

Ο ΝτιΛάποτ, απόφοιτος του New York University, κέρδισε με το πρώτο του σενάριο «Devils at Play», το οποίο περιλαμβάνεται μέσα στα καλύτερα σενάρια που περιμένουν να γίνουν ταινία, την υποτροφία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, Τεχνών και Επιστημών.

Τίποτα περισσότερο δεν είναι γνωστό για το πως φαντάζεται η Warner τον Οδυσσέα ως... αστροναύτη ή οτιδήποτε άλλο, αλλά φήμες θέλουν το πρότζεκτ να αποτελεί το πρώτο μέρος ενός νέου franchise. Λέτε να δούμε Κύκλωπες και Σειρήνες σε φιγούρες για μαζική κατανάλωση από την ταινία;

Για την ιστορία, η «Οδύσσεια» υπήρξε βάση για πολλές ταινίες, ανάμεσά τους το «O Brother Where Art Thou» των αδερφών Κοέν, το «Βλέμμα του Οδυσσέα» του Θόδωρου Αγγελόπουλου και η «Περιφρόνηση» του Ζαν-Λικ Γκονταρ. Η ίσως πιο εξέχουσα (αν και όχι σπουδαία) παραδοσιακή μεταφορά της παραμένει η ομώνυμη τηλεταινία του Αντρέι Κοντζαλόφσκι από το 1997 με τον Αρμάντ Ασάντ στο ρόλο του Οδυσσέα.

Σε διαστημική εκδοχή, η «Οδύσσεια» έχει γυριστεί το 1981 στην γαλλο-ιαπωνική τηλεοπτική σειρά anime «Ulysses 31», ένα απόσπασμα της οποίας μπορείτε να δείτε παρακάτω (ευχαριστούμε τον @Hellboy 68 που μας το έστειλε):