Buzz

Θα είναι η «Οδύσσεια» ο νέος «Χάρι Πότερ»;

στα 10

Ρώσος σκηνοθέτης, αμερικανική (υπερ)παραγωγή, δραματική περιπέτεια με έμφαση στο στοιχείο του φανταστικού: το σινεμά ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον Ομηρο!

Θα είναι η «Οδύσσεια» ο νέος «Χάρι Πότερ»;

Οι αδελφοί Κοέν τού έκλεισαν το μάτι στο «O Brother, Where Art Thou?» το 2000. Ο Μπραντ Πιτ ήταν ο ωραιότερος Αχιλλέας στην «Τροία» το 2004. Αλλά έχουν περάσει δέκα χρόνια που κανείς δεν αποφάσισε να καταπιαστεί στα σοβαρά με το έργο του Ομηρου το οποίο, ομολογουμένως, προσφέρεται για κάθε είδους κινηματογραφική περιπέτεια, πολύ περισσότερο από έναν «Alexander» ή ορισμένους «300». Κι έτσι, η στιγμή φτάνει τώρα, σε μια ηχηρή συνεργασία. Η Warner Bros. αποφάσισε να κάνει την παραγωγή σ’ ένα φιλόδοξο opus, διασκευάζοντας όχι ό,τι κι ό,τι, αλλά την Οδύσσεια στην πληρότητά της.

Σκηνοθέτης αυτής της ιδέας θα είναι ο Φεντόρ Μπόνταρτσουκ, το μεγαλύτερο κινηματογραφικό κεφάλαιο που διαθέτει αυτή τη στιγμή η Ρωσία, έτοιμος για την αμερικανική και διεθνή καριέρα του. Ο Μπόνταρτσουκ σκηνοθέτησε πέρσι το «Stalingrad», με τεράστιο προϋπολογισμό, το οποίο όχι απλώς ήταν η επίσημη πρόταση της χώρας για το ξενόγλωσσο Οσκαρ, αλλά υπήρξε και η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στη Ρωσία για το 2013 και η πρώτη ταινία που γυρίστηκε εκεί για IMAX 3D. Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση της Warner Bros και του Φεντόρ Μπόνταρτσουκ, η νέα κινηματογραφική «Οδύσσεια» θα είναι μια μεγάλης κλίμακας περιπέτεια, τόσο από την πλευρά του budget όσο και του θεάματος, που θα μοιράζεται στο ταξίδι του Οδυσσέα, μετά τον Τροϊκό πόλεμο, προς την Ιθάκη, στις συναντήσεις του με μυθικά πλάσματα και, παράλληλα, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πίσω στο νησί η γυναίκα κι ο γιος του που πιστεύουν ότι ο Οδυσσέας είναι νεκρός. Το σενάριο υπογράφει ο Τζέρεμι Ντόνερ του «The Killing» και η έμφαση θα πέσει σε επώνυμο καστ και, φυσικά, στην πληθώρα ηρώων φτιαγμένων εξολοκλήρου με CGI, εντείνοντας το φανταστικό στοιχείο της Οδύσσειας. Κι όπως με τους «300» και τον «Χάρι Πότερ», ο σκοπός του στούντιο είναι, εάν το πρώτο φιλμ αποδειχτεί εμπορικά επιτυχημένο, να το μετατρέψει σε… franchise!

Διαβάστε ακόμη: