Φεστιβάλ / Βραβεία

For Your Consideration: Οσα λένε οι άντρες της χρονιάς μεταξύ τους

στα 10

Κάθε χρόνο, το Hollywood Reporter στήνει συνεντεύξεις/συζητήσεις με τους πιθανούς οσκαρικούς υποψήφιους - χωρίζοντάς τους σε κατηγορίες: σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, γυναίκες και άντρες πρωταγωνιστές. Δείτε το βίντεο με τους άντρες της χρονιάς λοιπόν!

For Your Consideration: Οσα λένε οι άντρες της χρονιάς μεταξύ τους

Θυμάστε την περσινή αντίστοιχη συζήτηση που έστησε το Hollywood Reporter με Τζορτζ Κλούνεϊ, Μάικλ Φασμπέντερ, Τίλντα Σουίντον, Βαϊόλα Ντέιβις, Κρίστοφερ Πάλμερ και Σαρλίζ Θερόν; Τότε βρισκόντουσαν πιο κοντά στην οσκαρική κούρσα και πάλι όμως δεν είχαν προβλέψει ότι κάποιοι θα μείνουν τελικά εκτός (Φασμπέντερ, Σουίντον δεν ήταν καν υποψήφιοι).

Φέτος συγκέντρωσαν πάλι μία πλειάδα στιβαρών ερμηνευτών, οι οποίοι πιθανότατα να διεκδικήσουν το χρυσό αγαλματάκι, όμως οι απουσίες από το τραπέζι είναι πιο ηχηρές από τις παρουσίες. Κι αν μπορούμε να φανταστούμε την απάντηση του αθυρόστομου Χοακίν Φίνιξ σ' ένα τέτοιο κάλεσμα (παρόλο που τελευταία συμμαζεύτηκε και απολογήθηκε για τα σχόλιά του περί Οσκαρ), που είναι οι Ντάνιελ Ντέι Λούις («Lincoln»), Αντονι Χόπκινς («Hitchcock»), Χιου Τζάκμαν («Les Miserables»).

Ας μην το δούμε λοιπόν ως καθαρόαιμη αναμέτρηση των γκανιάν της οσκαρικής κούρσας. Αλλά ως συζήτηση μερικών από τους αναμφισβήτητους «άντρες της χρονιάς» - καθώς, είτε με Οσκαρ είτε χωρίς, οι ερμηνείες τους αφήνουν το ανεξίτηλο στίγμα τους στην κινηματογραφική ιστορία του 2012.

Οι Ματ Ντέιμον («Promised Land»), Αλαν Αρκιν («Argo»), Ρίτσαρντ Γκιρ («Arbitrage»), Ντένζελ Ουάσινγκτον («Flight»), Τζέιμι Φοξ («Django Unchained») και Τζον Χοκς («The Sessions») συνομιλούν μεταξύ τους για το Χόλιγουντ, την καριέρα τους, τη φήμη, την ίδια τη δουλειά, το πώς επιλέγουν τους ρόλους τους. Στο συντονισμό οι αρχισυντάκτες του Hollywood Reporter, Ματ Μπελόνι και Στίβεν Γκάλογουεϊ.

Αποσπάσματα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, αλλά δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ολόκληρη, άκοπη, τη συνέντευξη και ενημερωθείτε για το πώς έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής η οσκαρική κούρσα.