Buzz

Ο Αντονι Χόπκινς ολοταχώς στα Οσκαρ: τρέιλερ για το «Hitchcock»!

στα 10

Ο Αντονι Χόπκινς ως Αλφρεντ Χίτσκοκ θα είναι το καλλιτεχνικό γεγονός της χρονιάς. Δείτε το πρώτο τρέιλερ του «Hitchcock» που μυρίζει Οσκαρ από τα δέκα μέτρα και τέσσερις νέες φωτογραφίες από τα γυρίσματα του «Hitchcock» και νιώστε το σασπένς να χτυπάει κόκκινο...

Ο Αντονι Χόπκινς ολοταχώς στα Οσκαρ: τρέιλερ για το «Hitchcock»!

Οσο το «Τhe Girl» του ΗΒΟ κάνει την πρεμιέρα του στο φεστιβάλ του Χάμπτονς, ο «άλλος» Χίτσκοκ, αρχίζει σιγά σιγά να βγάζει προς τα έξω περισσότερη εικόνα. Γιατί ποιος δεν έχει την καλλιτεχνική περιέργεια (και, μεταξύ μας, τη βεβαιότητα) για την ερμηνεία του Σερ Αντονι Χόπκινς στο ρόλο της ζωής του;

Το «Hitchcock» που υπογράφει ο Σάσα Γκερβάσι βασίζεται στο βιβλίο του Στίβεν Ρεμπέλο «Alfred Hitchcock and the Making of Psycho» και επικεντρώνεται στα ταραχώδη γυρίσματα του πιο πρωτοπόρου ψυχαναλυτικού θρίλερ και απόλυτου masterpiece όλων των εποχών: του «Ψυχώ». Και ποιος δε θα ήθελε να είναι μία μύγα στον τοίχο σε αυτά τα γυρίσματα; (ναι, είπαμε «μύγα» επίτηδες...)

Ποιος δε θα ήθελε να ανακαλύψει τις ταραγμένες ισορροπίες που κινούσαν τα νήματα των σχέσεων μεταξύ του Μάστερ και των ηθοποιών του. Ποιος δε θα ήθελε να κοιτάξει μέσα από την κλειδαρότρυπα της διεστραμμένης καλλιτεχνικής (κι όχι μόνο) φαντασίας του Χίτσκοκ; Και ποιος δε θα ήθελε να τον πάρει από το χέρι, σ' αυτό το γοητευτικά σκοτεινό ταξίδι, ο Αντονι Χόπκινς - σε μία ερμηνεία, οσκαρικών διαστάσεων.

Πράγμα που δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά το βροντοφωνάζει το πρώτο τρέιλερ της ταινίας που μπορείτε να δείτε παρακάτω. Μέσα στην μάλλον όχι και τόσο εμπνευσμένη «ακαδημαϊκή» του διάσταση, τρεις ηθοποιοί κάνουν τα πάντα για να αποδώσουν τιμές στους πραγματικούς ήρωες που υποδύονται: ο Αντονι Χόπκινς μεγαλουργεί ως Αλφρεντ Χίτσκοκ (με το τέμπο ανεβασμένο, να το πούμε) όταν λέει ««I’m just a man, hiding in the corner, with a camera, watching...», η Σκάρλετ Γιόχανσον ως Τζάνετ Λι είναι ακριβώς ό,τι θα ήθελε και ο ίδιος ο Χίτσκοκ για μια οποιαδήποτε ταινία του και η Ελεν Μίρεν που κλέβει την παράσταση ως η πιστή σύζυγος του Χίτσκοκ, Αλμα.

Το «Hitchcock» θα κάνει πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες στις 23 Νοεμβρίου.