Buzz

«High Flying Bird»: Η νέα ταινία του Στίβεν Σόντερμπεργκ, σύντομα... στο Netflix, σπίτι σας

στα 10

Καλώστονε κι ας άργησε. Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ μπαίνει στην «ομάδα» σπουδαίων σκηνοθετών, των οποίων η νέα ταινία θα βγει μόνο σε streaming.

«High Flying Bird»: Η νέα ταινία του Στίβεν Σόντερμπεργκ, σύντομα... στο Netflix, σπίτι σας

Ως τώρα, γνωρίζαμε το «High Flying Bird» ως τη νέα ταινία του Στίβεν Σόντερμπεργκ που ο σκηνοθέτης ολοκλήρωσε πλήρως, μόλις τρεις ώρες μετά το τέλος των γυρισμάτων της! Αυτή, όμως, θα είναι και η πρώτη ταινία του που θα βγει αποκλειστικά στην πλατφόρμα του Netflix.

Διαβάστε ακόμη: Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ εξηγεί αν είναι «Unsane» να γυρίζεις μία ταινία με το κινητό σου

Στην ταινία, όπου πρωταγωνιστεί ο Αντρέ Χόλαντ (πρώτα γνωστός από το «The Knick» του Σόντερμπεργκ, μετά από το «Moonlight» και τη γοργά ανερχόμενη καριέρα του), ένας μάνατζερ του ΝΒΑ προσπαθεί να πείσει έναν νεαρό και άπειρο πελάτη του να εκμεταλλευτεί μια ριψοκίνδυνη και αμφιλεγόμενη επαγγελματική ευκαιρία, όταν μια απεργία παγώνει προσωρινά το πρωτάθλημα. Απέναντί του θα απολαύσουμε τη Ζάζι Μπιτς του «Atlanta» και του «Deadpool», ενώ το σενάριο υπογράφει o Ταρέλ Αλβιν ΜακΚρέινι του «Moonlight».

αντρέ χόλαντ στίβεν σόντερμπεργκ 607Αντρέ Χόλαντ και Στίβεν Σόντερμπεργκ με... όραμα

«Είχαμε αρκετές δυνατές εναλλακτικές για τη διανομή του "High Flying Bird",» δήλωσε ο Στίβεν Σόντερμπεργκ, «αλλά για να δανειστώ την αθλητική φρασεολογία της ίδιας της ταινίας, αυτή η συμφωνία μου φάνηκε ιδανικό κάρφωμα, ο τέλειος τρόπος να ξεκινήσω τη συνεργασία μου με το Netflix ως σκηνοθέτης.» Αυτή δεν είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά που ο Σόντερμπεργκ δουλεύει για τη σαρωτική πλατφόρμα: ήταν ο παραγωγός της μίνι-σειράς του Netflix, «Godless».

ζάζι μπιτς 607Ζάζι Μπιτς

Για έναν δημιουργό που από την αρχή της καριέρας του επιδίωξε το δικό του, ανεξάρτητο μονοπάτι, έξω από τις στουντιακές επιταγές, αναζητώντας με κάθε του νέο βήμα να έχει, απλώς, τα χρήματα που θα του επιτρέψουν να κάνει ακριβώς αυτό που θέλει, η διανομή του «High Flying Bird» από το Netflix μοιάζει απολύτως φυσική εξέλιξη για τον Στίβεν Σόντερμπεργκ, έστω κι αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα δούμε την ταινία στο σινεμά. Διαβάστε σχετικά: Τι σημαίνει για το σινεμά (και το Netflix) η βράβευση του «Roma» με το Χρυσό Λέοντα στο 75ο Φεστιβάλ Βενετίας.

Διαβάστε ακόμη: