Industry

H Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου τοποθετείται σχετικά με το ΕΚΟΜΕ και το ΚΑΣ

στα 10

Συνεχίζουν οι δημόσιες τοποθετήσεις φορέων του κινηματογραφικού κόσμου σχετικά με το θέμα γύρω από την άρνηση άδειας γυρισμάτων στο Σούνιο από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο σε μίνι - σειρά του BBC. Διαβάστε το δελτίο Τύπου της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Flix Team
H Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου τοποθετείται σχετικά με το ΕΚΟΜΕ και το ΚΑΣ

Μετά τη σκληρή απάντηση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου, την ανακοίνωση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, και τη δημόσια τοποθέτηση της Ενωσης Σκηνοθετών Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ), και η Ελληνική Ακαδημίας Κινηματογράφου δηλώνει την ανησυχία της για την συντονισμένη κινηματογραφική πολιτική που υποστηρίζει ότι χαράζει η κυβέρνηση, με αφορμή την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου να μη δώσει άδεια γυρισμάτων στο Σούνιο στο, BBC, την παραγωγή, δηλαδή, της μίνι - σειράς «The Little Drummer Girl» με σκηνοθέτη τον Παρκ Τσαν-γουκ.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που κατά το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης όλα είναι πλέον έτοιμα για τη λειτουργία του ΕΚΟΜΕ, του συντονιστικού οργάνου που χειρίζεται το επενδυτικό κίνητρο για τις οπτικοακουστικές παραγωγές στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη: Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση που κάνει το Filming in Greece πραγματικότητα


Διαβάστε αυτούσιο το δελτίο Τύπου της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου:

Δελτίο Τύπου
30.03.2018

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου στηρίζει κάθε προσπάθεια για τη δημιουργία ενός συνολικού πλαισίου ανάπτυξης του οπτικοακουστικού χώρου. Πρωτοβουλίες όπως η έρευνα που αναθέσαμε στο ΙΟΒΕ για τις επιδράσεις της κινηματογραφικής παραγωγής στην οικονομία, η οποία αποτελεί ακόμα πηγή τεκμηριωμένων πληροφοριών, συνέβαλαν στον δημόσιο διαλόγο για τον σχεδιασμό μιας ενιαίας κινηματογραφικής στρατηγικής στη χώρα.

Πρόσφατο και πολύ θετικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή, είναι η έναρξη της λειτουργίας του ΕΚΟΜΕ, καθώς και ο καθορισμός των οικονομικών κινήτρων για την ενίσχυση της οπτικοακουστικής παραγωγής.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στη σχετική παρουσίαση, είναι απαραίτητη η ύπαρξη ενός πλαισίου κανόνων, που θα λειτουργεί υπέρ του κοινού συμφέροντος, ανεξάρτητα από τα πρόσωπα που το διαχειρίζονται. Είμαστε απόλυτα σύμφωνοι.

Είναι λοιπόν, τουλάχιστον απογοητευτικό, να χρειάζεται προσωπική υπουργική παρέμβαση και κινητοποίηση του κινηματογραφικού χώρου, για να εγκριθεί ένα αίτημα γυρισμάτων σε αρχαιολογικό χώρο. Ιδίως όταν προέρχεται από έναν ιστορικό και διεθνώς αναγνωρισμένο για την ποιότητα των παραγωγών του τηλεοπτικό σταθμό, όπως το BBC.

Είναι πάγια θέση μας πως ανάλογα φαινόμενα άγνοιας και αδιαφορίας, θα εξαλειφθούν μόνο με τη θεσμοθέτηση ενός ενιαίου, δίκαιου και ανεξάρτητου πλαισίου λειτουργίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υποστηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που έχει αυτόν τον προσανατολισμό.


Διαβάστε ακόμη: