Buzz

Halloween special: οι Τιμ Μπάρτον, Ελαϊ Ροθ, Μ. Νάιτ Σιάμαλαν εξηγούν γιατί τα τέρατα είναι γοητευτικά

στα 10

Γιατί αγαπάμε τις ταινίες τρόμου; Γιατί ταυτιζόμαστε πολλές φορές με τον κακό κι όχι με τον ήρωα; Δείτε αγαπημένους σκηνοθέτες να εξηγούν γιατί τα τέρατα είναι γοητευτικά...

Halloween special: οι Τιμ Μπάρτον, Ελαϊ Ροθ,  Μ. Νάιτ Σιάμαλαν εξηγούν γιατί τα τέρατα είναι γοητευτικά

Το εορταστικό τριήμερο του Halloween έφτασε και ο τρόμος έχει την τιμητική του. Γιατί όμως; Κι αν δεν μας ενδιαφέρει να το αναλύσουμε κοινωνιολογικά, ας το δούμε καθαρά κινηματογραφικά: γιατί οι ταινίες τρόμου έχουν ένα τόσο μεγάλο κοινό; Και γιατί πολλές φορές το τέρας στη μεγάλη οθόνη μάς συγκινεί αντί να μας απωθεί;

Το Film4 ρώτησε μερικούς από τους διασημότερους σκηνοθέτες τρόμου για το κινηματογραφικό είδος και στο βίντεο που ακολουθεί υπάρχει μία πληθώρα (αρκετά διαφορετικών) απαντήσεων στο ερώτημα.

Δείτε κι αυτό: Trick or Treat: Δέκα σκηνές που μας ανάγκασαν να γιορτάσουμε το Halloween

Tim Burton Halloween 607

Κι όσο όλοι μιλούν για τις ανατριχίλες, το cult value, ή τον πλούτο του κινηματογραφικού αλφάβητου του είδους, εμείς ξεχωρίζουμε και συγκινούμαστε με αυτή του Τιμ Μπάρτον:

«Για μένα τα τέρατα, ο Φράνκεσταϊν, ήταν το νορμάλ μου. Μέσα από αυτές τις ταινίες κατάλαβα ότι αυτό που ο κόσμος θεωρεί "όχι νορμάλ", "περίεργο" δεν ήταν καθόλου περίεργο μέσα μου. Αυτοί οι χαρακτήρες, τα τέρατα, ήταν τα πιο ανθρώπινα πλάσματα...»

Θυμηθείτε κι αυτό: Ο Τιμ Μπάρτον μάς εύχεται «Happy Halloween & Merry Merry Xmas!»


Μετρήστε αντίστροφα ως το Halloween - με δική σας ευθύνη:

A Spooktacular Halloween Night! #5 Δευτέρα 31|10 / Ενα τεράστιο, αληθινά spooktacular Halloween Party σε όλους τους χώρους τους six d.o.g.s (αυτούς που ξέρετε και άλλους που δεν ξέρετε). Με μουσική από τους You Say Party! We Say Yeah!, Screaming Screening Room από το flix.gr, Horror Photo Booth, Labyrinth Basement, Haunted Piano και Σπέσιαλ Halloween Κοκτέηλς στα 5 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες για τη βραδιά εδώ.