Buzz

«Η πρώτη σχέση στη ζωή είναι με το σκύλο σου!»: ο Τιμ Μπάρτον μιλάει για το «Frankenweenie» σ' ένα 4λεπτο βίντεο!

στα 10

«Είμαι ενθουσιασμένο με το ασπρόμαυρο, το stop motion animation, το 3D. Είναι η δημιουργία μου!» Ο Τιμ Μπάρτον εξομολογείται τις προκλήσεις του «Frankenweenie» στο behind the scenes βίντεο που μόλις διέρρευσε στο Internet. Μαζί και οι ηθοποιοί του. Δείτε το στο flix! It's aliiiiiiive!

«Η πρώτη σχέση στη ζωή είναι με το σκύλο σου!»: ο Τιμ Μπάρτον μιλάει για το «Frankenweenie» σ' ένα 4λεπτο βίντεο!

Η ιστορία του μικρού Βίκτωρ, ενός εσωστρεφή «nerd» πιτσιρικά, ο οποίος αγαπά τόσο το σκύλο του που όταν αυτός σκοτώνεται, τον επαναφέρει στη ζωή είναι συνεπής στα μακάβρια τρυφερά παραμύθια του Τιμ Μπάρτον: ιστορίες όπου το «τέρας» είναι πιο κοντά σου από ό,τι οι «νορμάλ» άνθρωποι.

Σας έχουμε μιλήσει εκτενώς για το «Frankenweenie», σας έχουμε δείξει trailers, σας έχουμε συστήσει τους βασικούς πρωταγωνιστές αλλά και μερικούς ακόμα χαρακτήρες της ταινίας που στην ουσία αποτελεί ρημέικ της ομώνυμης μικρού τους μήκους του 1984 που μας πρωτογνώρισε τον Μπάρτον και το σκοτεινά ρομαντικό όραμά του.

Με το special παρασκηνιακό βίντεο που μόλις κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, ανακαλύπτουμε κι άλλες λεπτομέρειες μέσα από τις διηγήσεις των συντελεστών (π.χ. ο Μάρτιν Σορτ ερμηνεύει 3 ήρωες, όπως σε 3 επίσης ηρωίδες δίνει τη φωνή της και η Κάθριν Ο' Χάρα), αλλά πάνω από όλα βλέπουμε κι ακούμε τον δημιουργό να μας εξηγεί την αγάπη του για αυτό το πρότζεκτ.

Φυσικά και «ενθουσιάστηκε με το ασπρόμαυρο, το το stop motion animation, το 3D» όπως λέει για την «it's alive!» δημιουργία του. Ομως όταν έχεις απέναντί σου τον Τιμ Μπάρτον δεν εισπράττεις μόνο καθαρόαιμη ένεση κινηματογραφικής αγάπης. Αφουγκράζεσαι την απέραντή του αγάπη για τη ζωή - ένα ζεστό φως, παραδόξως απεικονισμένο μέσα από σκοτεινές ιστορίες. «Η πρώτη μας σχέση είναι με το σκύλο μας» λέει για να αιτιολογήσει την έμπνευσή του για το «Frankenweenie».

Ας μην σας πούμε τίποτα άλλο. Δείτε το βίντεο.

Περισσότερα για το «Frankenweenie»: