Buzz

Τι μουσική ακούει ο Frankenweenie του Τιμ Μπάρτον;

στα 10

Εκτός από φανατικός του Ντάνι Ελφμαν, ο Frankenweenie ακούει Kάρεν O, Ρόμπερτ Σμιθ, Neon Trees, Flaming Lips, Μαρκ Φόστερ και Γουινόνα Ράιντερ, τους διασημότερους απ' όσους συμπεριλαμβάνονται στο επίσημο soundtrack της ταινίας του Τιμ Μπάρτον με τίτλο «Frankenweenie Unleashed».

Τι μουσική ακούει ο Frankenweenie του Τιμ Μπάρτον;

Ολοκληρώνοντας με γοργούς ρυθμούς την προώθηση που θα οδηγήσει νομοτελειακά (δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο!) στην έξοδο του στους κινηματογράφους τον Οκτώβριο, η Disney αποκάλυψε τι κρύβει το iPod του «Frankenweenie», δίνοντας στη δημοσιότητα το track list του «Frankenweenie Unleashed», του δίσκου με τα τραγούδια που θα κυκλοφορήσει ξεχωριστά αλλά ταυτόχρονα με το soundtrack της ταινίας που υπογράφει - ποιός άλλος; - ο Ντάνι Ελφμαν!

Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου, η Κάρεν Ο (των Υeah Yeah Yeahs) έχει γράψει ένα πρωτότυπο τραγούδι με τίτλο «Strange Love» για τους τίτλους τέλους της ταινίας, συμπληρώνοντας στη συλλογή των σκηνοθετών με τους οποίους έχει συνεργαστεί (από τον Ντέιβιντ Φίντσερ μέχρι τον Σπάικ Τζόνζι) τον Τιμ Μπάρτον: «Ο Τιμ ήθελε ένα μη συμβατικό ερωτικό κομμάτι. Η έμπνευση μου ήρθε από την ίδια εποχή των b-movies που διατρέχει την ταινία. Οδηγήθηκα στην κατεύθυνση του εξωτισμού και του «calypso» γιατί είναι μουσική που σου φτιάχνει τη διάθεση. Θυμάμαι πως γνώρισα τον Χάρι Μπελαφόντε από το «Βeetlejuice» και ήθελα να κάνω και μια αναφορά σε αυτόν. Καταλήξαμε τελικά με ένα ερωτικό τραγούδι για την ταινία αλλά και για το σινεμά γενικότερα.

Το «Frankenweenie Unleashed!» ανοίγει με το «Strange Love» της Karen O και περιέχει 13 ακόμη τραγούδια από συνήθεις υπόπτους, όπως τον Ρόμπερτ Σμιθ των Cure, τους Neon Trees, τον Μαρκ Φόστερ, μια συνεργασία της Γκρέις Πότερ με τους Flaming Lips, μια διασκευή του «Pet Sematary» των Ramones από τους Plain White T's και την Γουινόνα Ράιντερ που δανείζει και τη φωνή της στην ταινία να τραγουδάει το «Praise Be New Holland».

Δείτε εδώ όλο το track list του «Frankenweenie Unleashed!» που θα κυκλοφορήσει στις 25 Σεπτεμβρίου. Την ίδια ημέρα θα κυκλοφορήσει και η μουσική από την ταινία του Ντάνι Ελφμαν.

1

Διαβάστε τα πάντα για το «Frankenweenie» εδώ.