Buzz

Δείτε το βίντεο κλιπ του «Ιmmigrant Song» από το «The Girl With the Dragon Tattoo»

στα 10

Εχει κυκλοφορήσει εδώ και λίγες μέρες, αλλά είναι αδύνατον να ξεκολλήσεις από πάνω του. Οχι γιατί η πειραγμένη του εικόνα - έμπνευσης του Ντέιβιντ Φίντσερ - λειτουργεί ως παραισθησιογόνο, αλλά γιατί η διασκευή του «Ιmmigrant Song» των Led Zeppelin από τον Τρεντ Ρέζνορ, τον Ατικους Ρος και την Κάρεν Ο των Yeahs Yeahs Yeahs είναι το τραγούδι της χρονιάς!

Δείτε το βίντεο κλιπ του «Ιmmigrant Song» από το «The Girl With the Dragon Tattoo»

Σχεδόν ισάξιο γεγονός με την έξοδο του «Τhe Girl with the Dragon Tattoo» που στην Ελλάδα θα δούμε από τις αρχές του 2012, το soundtrack της καινούργιας ταινίας του Ντέιβιντ Φίντσερ έχει ήδη μονοπωλήσει από τις Χρυσές Σφαίρες (ο Τρεντ Ρέζνορ είναι υποψήφιος για καλύτερη μουσική) μέχρι τους απανταχού μουσικόφιλους.

Χωρίς πρωτότυπο τραγούδι, το soundtrack του «The Girl with the Dragon Tattoo» μοιάζει ήδη στιγματισμένο από τις διασκευές που ζήτησε ο Φίντσερ από τον Ρέζνορ: η μία είναι το «Is Your Love Strong Enough?» του Μπράιαν Φέρι και η άλλη το «Ιmmigrant Song» των Led Zeppelin, στα φωνητικά του οποίου συμμετέχει η Κάρεν Ο των Yeahs Yeahs Yeahs.

Το βίντεο για το «Ιmmigrant Song» που κυκλοφόρησε αποκλειστικά στο Pitchfork δεν είναι ακριβώς αυτό που θα περιέγραφε κανείς ως προωθητικό βίντεο κλιπ της ταινίας. Σαν ακόμη ένα κομμάτι από τα ανεξάνλητα αρχεία της ταινίας, το οπτικό κομμάτι που συνοδεύει το τραγούδι αποτελείται από εικόνες - γρίφους (spoiler: έχουν σχέση με τους τίτλους αρχής της ταινίας!) που περιμένουν λύση...