Buzz

Θέλετε κι άλλο «Frankenweenie»;

στα 10

Ενα καινούριο extended τρέιλερ, μια έκθεση «The Art of Frankenweenie» που περιοδεύει τον πλανήτη καθώς η ταινία θα βγαίνει στις αίθουσες, αμέτρητα instagram από αυτή, εξάπτουν ακόμη περισσότερο την ανυπομονησία μας για την επόμενη ταινία του Τιμ Μπάρτον.

Θέλετε κι άλλο «Frankenweenie»;
Τη λένε Περσεφόνη...

«Οταν κάποιος πεθαίνει πηγαίνει σε μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας» εξηγεί η μητέρα του μικρού Βίκτορ στον γιο της, όταν ο σκύλος του, Σπάρκι, εγκαταλείπει τον κόσμο αυτόν, για τον γεμάτο κόκαλα ουρανό των σκύλων.

«Ναι αλλά εγώ τον θέλω εδώ», λέει ο Βίκτορ και στο μυαλό του, γεννιέται μια ιδέα που θα τον οδηγήσει στο να τον φέρει πίσω από τους νεκρούς, σε μια γεμάτη τρυφερότητα, φαντασία και περιπέτεια εκδοχή του μύθου Φρανκενστάιν, σε ένα σύμπαν παιδικό, μα τόσο υπέροχα ενήλικο.

Το ομόνυμο μικρού μήκους φιλμάκι του Τιμ Μπάρτον, γυρισμένο το 1984, υπήρξε ανέκαθεν μια από τις καλύτερες ταινίες του και προφανώς, ένα φιλμ που είχε πάντα μια «ιδιαίτερη θέση» στην καρδιά του. Ακριβώς γι αυτό αποφάσισε να της δώσει τώρα το μέγεθος που τις αξίζει, κρατώντας όμως όλα τα χαρακτηριστικά που την έκαναν τόσο ξεχωριστή: την παιδικότητα και την αγάπη στις ταινίες τρόμου, την «καρδιά» και τους παράξενους χαρακτήρες.

Η δουλεία που έγινε για το φιλμ μοιάζει απλά συγκλονιστική. Γυρισμένη σε stop motion animation με δεκάδες χαρακτήρες (που σημαίνει αμέτρητες ώρες για κάθε λεπτό φιλμ) και με σκηνικά και κουκλάκια που είναι απλά έργα τέχνης, η ταινία που θα δούμε στην οθόνη, μοιάζει με ένα μικρό μόνο κομμάτι της τεχνικής και της τέχνης που χρειάστηκε για να δημιουργηθεί.

Ακριβώς γι αυτό οι παραγωγοί του φιλμ και ο Τιμ Μπάρτον, ετοίμασαν μια μεγάλη εντυπωσιακή έκθεση με τον τίτλο «The Art of Frankenweenie», που περιλαμβάνει μια μαγευτική ξενάγηση στον κόσμο του φιλμ και στον τρόπο που κατασκευάστηκε. Αφού έκανε μια σύντομη στάση στο CineEurope της Βαρκελώνης τον Ιούνιο, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Comic-con ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες πόλεις του πλανήτη.

Tις ακριβείς ημερομηνίες μπορείτε να τις βρείτε εδώ, μαζί με μια σειρά από instagram από την έκθεση που ανεβάζουν οι επισκέπτες της στην σελίδα της στο Facebook. Δείτε μια σύντομη παρουσίαση της έκθεσης στο βίντεο που ακολουθεί και περιπλανηθείτε σε ένα από τα σκηνικά στη διάρκεια των γυρισμάτων, ανακαλύπτοντας έναν θησαυρό πληροφοριών για το φιλμ.


Με αφορμή το «Comic-Con» όμως, ένα καινούριο τρέιλερ έκανε μόλις την εμφάνισή του, που δεν είναι απλά μεγαλύτερο σε διάρκεια, αλλά και απολαυστικά εμπνευσμένο από τις ταινίες τρόμου του κλασσικού Χόλιγουντ, καθώς κι ένα επίσης vintage poster από την ταινία, «τσαλακωμένο» και ταλαιπωρημένο όπως αξίζει σε ένα κλασσικό horror film. ΟΚ, μπορεί το «Frankenweenie», δεν είναι ακριβώς ένα τυπικό horror film, δεν έχουμε όμως καμιά αμφιβολία ότι θα μέινει κλασσικό!

Δείτε τα και τα δύο πιο κάτω: