Φεστιβάλ / Βραβεία

Η Γκρέις του Μονακό θ’ ανοίξει το φετινό Φεστιβάλ Καννών

στα 10

Το 67ο Φεστιβάλ Καννών θα έχει την πρεμιέρα που του αξίζει: με τη Νικόλ Κίντμαν στο κόκκινο χαλί και την Γκρέις Κέλι στην οθόνη.

Η Γκρέις του Μονακό θ’ ανοίξει το φετινό Φεστιβάλ Καννών

Το «Grace of Monaco», η επιλεκτική βιογραφία της Γκρέις Κέλι, με τη Νικόλ Κίντμαν να αναλαμβάνει το φορτίο του πρωταγωνιστικού ρόλου, είναι σχεδόν έτοιμο: η πρεμιέρα του θα είναι και η πρεμιέρα του 67ου Φεστιβάλ Καννών, στις 14 Μαΐου, ενώ η ταινία θα βγει στις γαλλικές αίθουσες την ίδια ημέρα. Αμφίβολο εάν στην πρεμιέρα θα παρευρεθούν μέλη της βασιλικής οικογένειας των Μονεγάσκων, μια και η οικογένεια Γκριμάλντι, Αλβέρτος, Καρολίνα και Στεφανί, έχουν αποκηρύξει την ταινία, αλλά σε κάθε περίπτωση το Φεστιβάλ Καννών έκανε την τέλεια επιλογή: η Νικόλ Κίντμαν θα περπατήσει ξανά στο κόκκινο χαλί, το φιλμ είναι ένα γκλάμορους δράμα που θα προκαλέσει και αντιδράσεις και συγκίνηση και η δράση εκτυλίσσεται στη γειτονιά της Κυανής Ακτής, με την κεντρική ηρωίδα ν’αποτελεί κινηματογραφικό έμβλημα. Τι άλλο να θελήσει κανείς;

Ο σκηνοθέτης Ολιβιέ Νταάν έχει ξαναδοκιμάσει την κινηματογραφική βιογραφία ενός θρύλου, με την Εντίτ Πιαφ στο «Ζωή σαν Τριαντάφυλλο» και τα αποτελέσματα ήταν κάθε άλλο παρά απογοητευτικά. Το σενάριο της ταινίας, γραμμένο από τον Αράς Αμέλ, βρισκόταν στην black list του 2011, την χολιγουντιανή λίστα με τα καλύτερα σενάρια που δεν έχουν προχωρήσει σε παραγωγή, εκεί για παράδειγμα που ανακαλύφθηκε και το σενάριο του «Argo». Η ιστορία του είναι τοποθετημένη στα 1962, έξι χρόνια μετά από τον «γάμο του αιώνα», αυτόν της Γκρέις Κέλι με τον Πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό και βρίσκει την πριγκίπισσα πλέον να προσπαθεί να συμβιβάσει την ως τότε ζωή της, με τα νέα της καθήκοντα ως η σύζυγος του αρχηγού ενός κράτους και ως μητέρα δύο παιδιών. Και ακριβώς πάνω σε αυτή την κομβική στιγμή της ζωής της, ο Αλφρεντ Χίτσκοκ της προτείνει έναν ακόμη ρόλο σε μια ταινία του, που θα σηματοδοτήσει την επιστροφή της σε μια ζωή που δεν είναι σίγουρη ότι θέλει να αφήσει για πάντα στο παρελθόν. Γύρω από τη Νικόλ Κίντμαν, στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Τιμ Ρόθ στο ρόλο του Ρενιέ, ενώ δεύτερους ρόλους κρατούν ηθοποιοί όπως η Πάρκερ Πόουζι, ο Φρανκ Λανγκέλα, ο Μίλο Βεντιμίλια και ο Ντέρεκ Τζέικομπι. Η Παθ Βέγκα υποδύεται επίσης τη Μαρία Κάλας και ο Ρόμπερτ Λίντσεϊ τον Αριστοτέλη Ωνάση.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το «Grace of Monaco»: