Buzz

Η Νικόλ Κίντμαν «Grace of Monaco»

στα 10

Σύμφωνα με το Variety βρέθηκε επιτέλους η σταρ που θα ερμηνεύσει την Γκρέις Κέλι στο πολυαναμενόμενο «Grace of Monaco». Κι αυτή είναι η Νικόλ Κίντμαν.

Η Νικόλ Κίντμαν «Grace of Monaco»

Το «Grace of Monaco» δεν είναι κινηματογραφική βιογραφία. Θα ακολουθήσουμε τη δράση της γοητευτικής ηθοποιού και Πριγκίπισσας του Μονακό σ' ένα άγνωστο κομμάτι της ζωής της. Στην πολιτική της δραστηριότητα δίπλα στον Ρενιέ. Η ταινία διαδραματίζεται μεταξύ Δεκέμβρη του 1961 και Νοέμβρη του 1962, όταν η Κέλι κινήθηκε παρασκηνιακά για να σώσει το Μονακό από σίγουρο πραξικόπημα. Ηταν η εποχή όπου η Γαλλία είχε κουραστεί με το μικρό κρατίδιο να αποτελεί παράδεισο φοροδιαφυγής και τα πράγματα είχαν αγριέψει.

Το πρότζεκτ έχει ένα γερό σενάριο που πολλοί παρομοιάζουν με το «Λόγο του Βασιλιά» (διαβάστε περισσότερα εδώ για το σενάριο) και για αυτό έχει από τώρα αποκτήσει οσκαρικό θόρυβο. Σκηνοθέτης έχει αναλάβει ο Ολιβιέ Νταάν («La Vie En Rose»).

Βρίσκουμε την Νικόλ Κίντμαν ιδανική επιλογή - έχει την ομοιότητα και, πάνω από όλα, την εύθραυστη γοητεία της Κέλι (αν και δεν είναι τόσο όμορφη, όσο το πρωτότυπο αντικείμενο λατρείας).

Το «Grace of Monaco» δεν είναι το μόνο χολιγουντιανό εγχείρημα να ξαναζωντανέψει ξανθιά πρωταγωνίστρια του Χίτσκοκ. Η Σκάρλετ Γιόχανσον θα γλιστρήσει στην αψεγάδιαστη επιδερμίδα της Τζάνετ Λι σε ταινία που θα μας ξεναγεί στα παρασκήνια των γυρισμάτων του «Ψυχώ».