Industry

O Λόγος της Βασίλισσας!

στα 10

Σε μια εποχή που οι φορολογικοι παράδεισοι μοιάζουν με το όνειρο κάθε μικρού ή μεγάλου κράτους, μια ιστορική ταινία επιστρέφει στην εποχή που η Γκρέις Κέλι πρωτοστάτησε στη διαμάχη ανάμεσα στη Γαλλία και το Μονακό, σώζοντας το βασίλειο της από σίγουρη καταστροφή!

O Λόγος της Βασίλισσας!

Αν αναρωτιέστε γιατί, όπως φημολογείται, δόθηκε μάχη για το ποιος θα αποκτήσει τα δικαιώματα του σεναρίου του ανερχόμενου Αράς Αμέλ με τίτλο «Grace of Monaco», η απάντηση βρίσκεται στον «Λόγο του Βασιλιά». Μετά την τεράστια επιτυχία της ταινίας του Τομ Χούπερ, οι παραγωγοί ανά τον πλανήτη ξεθάβουν προσωπικές ιστορίες των βασιλικών οικογενειών, σε μια προσπάθεια να αφηγηθούν μικρά ανέκδοτα επεισόδια των γαλαζοαίματων και πως αυτά επέδρασαν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους πάνω στην Ιστορία των κρατών τους.

Οχι ότι ζούμε σε μια εποχή όπου η ιστορία ενός κρατιδίου που αρνήθηκε με κάθε τρόπο να πληρώνει φόρους στο γαλλικό κράτος είναι ακριβώς η πιο επίκαιρη, αλλά μια ταινία με πρωταγωνίστρια την Γκρέις Κέλι και το μύθο της είναι από μόνο του ένα γεγονός.

Καλύπτωντας την εξάμηνη περίοδο του 1962, όταν το Μονακό παραλίγο να βρεθεί σε πραξικόπημα εξαιτίας την πίεσης της Γαλλίας να σταματήσει η φορολογική του εύνοια, το «Grace of Monaco» αφηγείται τον τρόπο με τον οποίο η Κέλι κατάφερε να διατηρήσει την ειρήνη στο κρατίδιο της. Το σενάριο του Αμέλ ανήκει και επίσημα πλέον στον Πιερ-Ανζ Λε Πογκάμ, Γάλλο μεγαλοπαραγωγό («Colombiana», «Μην το Πεις σε Κανέναν» του Γκιγιόμ Κανέ) που ευελπιστεί να φτιάξει την ταινία που για χρόνια περίμεναν όσοι λατρεύουν - ακόμη και σήμερα - την Γκρέις Κέλι ως μια «βασίλισσα» ανεξαρτήτως θρόνου.

Τα στοιχήματα μπορούν να πέφτουν για τις υποψήφιες Κέλι αυτού του κόσμου...

Διαβάστε την γνώμη του Flix για το «Κυνήγι του Κλέφτη», μια από τις χρυσές συνεργασίες του Αλφρεντ Χίτσκοκ με την αγαπημένη του ηθοποιό, Γκρέις Κέλι, λίγο πριν αυτή εγκαταλείψει για πάντα το σινεμά για τον Πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό.