Buzz

Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο σκηνοθετεί έναν... αμφίβιο έρωτα

στα 10

Η επόμενη ταινία του Μεξικανού παραμυθά, με τίτλο «The Shape of Water», θα αφηγείται την αλλόκοτη ερωτική ιστορία ανάμεσα σε μια μουγγή γυναίκα και ένα αμφίβιο πλάσμα, με φόντο την Αμερική του Ψυχρού Πολέμου.

Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο σκηνοθετεί έναν... αμφίβιο έρωτα

Μπορεί ο «Πορφυρός Λόφος» να απογοήτευσε μάλλον όσους περίμεναν ακόμα ένα αριστούργημα από τον δημιουργό του «Λαβύρινθου του Πάνα», ωστόσο δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους και ιδιοσυγκρασιακούς δημιουργούς του φανταστικού που μας χάρισε το σινεμά τα τελευταία χρόνια. Και το επόμενο σχέδιό του μοιάζει κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του, όσο αλλόκοτο και μυστηριώδες περιμέναμε απ’ αυτόν.

Μέχρι σήμερα, το μόνο που γνωρίζαμε για τη νέα ταινία του είναι ότι πρόκειται για μια απόκοσμη ερωτική ιστορία που εκτυλίσσεται με φόντο την ψυχροπολεμική Αμερική του 1963, καθώς και μερικές φήμες για το πιθανό καστ. Τώρα νέες πληροφορίες έρχονται στο φως, προσθέτοντας περισσότερες ιντριγκαδόρικες λεπτομέρειες για την ιστορία και τους πρωταγωνιστές του φιλμ, το οποίο θα ξεκινήσει γυρίσματα τον Αύγουστο στο Τορόντο, εκτοξεύοντας το πρότζεκτ στη λίστα μας με τις πλέον αναμενόμενες ταινίες της επόμενης χρονιάς.

Διαβάστε ακόμη: Οι 10 αγαπημένες ταινίες του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο

γκιγιέρμο ντελ τόρο main

Το φιλμ, που θα φέρει τον τίτλο «The Shape of Water», έχει ως κεντρική ηρωίδα την Ελίζα (Σάλι Χόκινς), τη μουγγή επιστάτρια ενός εργαστηρίου όπου κρατείται αιχμάλωτος ένας αμφίβιος άνδρας. Όταν η Ελίζα ερωτεύεται το περίεργο πλάσμα, καταστρώνει ένα σχέδιο προκειμένου να τον βοηθήσει να αποδράσει, με τη βοήθεια του γείτονά της (Ρίτσαρντ Τζένκινς). Ο κόσμος έξω από το εργαστήριο, ωστόσο, ίσως αποδειχθεί πολύ πιο επικίνδυνος για τον αμφίβιο άνδρα απ’ ότι η Ελίζα μπορούσε ποτέ να φανταστεί.

Εκτός από τους πάντοτε υπέροχους Σάλι Χόκινς και Ρίτσαρντ Τζένκινς, ο Ντελ Τόρο έχει ήδη εξασφαλίσει επίσης τη συμμετοχή των Οκτάβια Σπένσερ και Μάικλ Στούλμπαργκ (πρωταγωνιστή του «Ενας Σοβαρός Ανθρωπος» των αδελφών Κοέν).

Διαβάστε ακόμη: Οι 10 καλύτερες ταινίες τρόμου κατά τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο

Guillermo Del Toro dreams in colours 607

Τα νέα αυτά στοιχεία μάς κάνουν να ελπίζουμε για έναν ιδιόμορφο συνδυασμό μιας παραμυθένιας ιστορίας σε ένα ρεαλιστικό ιστορικό φόντο (και, γιατί όχι, με μια πολιτική αλληγορία) – ό,τι, δηλαδή, έκανε ακαταμάχητο τον «Λαβύρινθο του Πάνα». Κι όπως εκείνη η ταινία έμοιαζε με μια νέα, πρωτότυπη και ολότελα ενήλικη ανάγνωση της «Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων», έτσι και τώρα θα μπορούσαμε να βρεθούμε μπροστά σε μία ιδιοφυή, εκσυγχρονισμένη διασκευή του κλασικού «Η Πεντάμορφη και το Τέρας».

Διαβάστε ακόμη