Buzz

Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο επιστρέφει στον «Λαβύρινθο του Πάνα»

στα 10

Ο Μεξικανός σκηνοθέτης θα επεκτείνει τη μυθολογία της πολυαγαπημένης ταινίας του με ένα βιβλίο που θα εκτυλίσσεται στο ίδιο φανταστικό σύμπαν.

Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο επιστρέφει στον «Λαβύρινθο του Πάνα»

Παρά τα όσα θαυμαστά προηγήθηκαν και ακολούθησαν στην καριέρα του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, ο βραβευμένος με τρία Οσκαρ «Λαβύρινθος του Πάνα» παραμένει ίσως η πιο πολυαγαπημένη ταινία του, το φιλμ όπου ο Μεξικανός σκηνοθέτης πάντρεψε με ιδανικές αναλογίες τις παραμυθένιες ευαισθησίες του με τη σκληρή πραγματικότητα και τον ισπανικό εμφύλιο, δημιουργώντας μια συναρπαστική και φαντασμαγορική πρωτότυπη μυθολογία.

Αυτή τη μυθολογία ο Ντελ Τόρο ετοιμάζεται τώρα να επισκεφθεί ξανά, επεκτείνοντας το σύμπαν της ταινίας, όχι όμως με ένα συμβατικό κινηματογραφικό σίκουελ, αλλά μέσα από ένα βιβλίο.

Διαβάστε ακόμη: «Zanbato»: Αυτή είναι η επόμενη ταινία του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Pan’s Labyrinth 607

Το «Pan’s Labyrinth: The Labyrinth of the Faun», όπως θα ονομάζεται, περιγράφεται ως μια «μεταμόρφωση της ταινίας» και θα περιλαμβάνει μια σειρά από διηγήματα που θα εξερευνούν περαιτέρω τον φανταστικό κόσμο όπου εκτυλίσσεται το φιλμ και το φολκλόρ στοιχείο που την ενέπνευσε.

Ο Ντελ Τόρο συνυπογράφει το βιβλίο με την Κορνήλια Φούνκε (σεναριογράφο του «Inkheart» και επιτυχημένη συγγραφέα), και αρκετές από τις ιστορίες που θα περιέχονται σ’ αυτό προέρχονται από ιδέες που είχε ο Ντελ Τόρο κατά τη διάρκεια της δημιουργίας της ταινίας, αλλά δεν χώρεσαν στο τελικό αποτέλεσμα.

Οσοι, λοιπόν, θέλουν να βυθιστούν ξανά στον παραμυθένιο κόσμο του «Λαβύρινθου του Πάνα», θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν όταν το βιβλίο κυκλοφορήσει στις 2 Ιουλίου.


Διαβάστε ακόμη