Buzz

«Ο,τι λέω κι ό,τι κάνω είναι λάθος»: νέο τρέιλερ για το «Grace of Monaco»!

στα 10

Ετοιμο για την επίσημη πρεμιέρα του ως άνοιγμα του 67ου Διεθνούς Φεστιβάλ των Καννών, το «Grace of Monaco» δίνει ακόμη περισσότερες εικόνες του στη δημοσιότητα, χωρίς ακόμη να έχει γίνει σαφές αν πρόκειται για την βιογραφία της χρονιάς.

«Ο,τι λέω κι ό,τι κάνω είναι λάθος»: νέο τρέιλερ για το «Grace of Monaco»!

Παρά τις αντιρρήσεις του παλατιού ή μάλλον εξαιτίας αυτών, δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο ιδανικό άνοιγμα για το επερχόμενο Φεστιβάλ Καννών από το «Grace of Monaco» την ταινία του Ολιβέ Νταάν με την Νικόλ Κίντμαν στο ρόλο της Γκρέις Κέλι και φόντο μια πολύ συγκεκριμένη ιστορική περίοδο για το Μονακό, αφού η ταινία διαδραματίζεται μεταξύ του Δεκέμβρη του 1961 και του Νοέμβρη του 1962, όταν η Κέλι κινήθηκε παρασκηνιακά για να σώσει το Μονακό από σίγουρο πραξικόπημα, ακριβώς την εποχή όπου Γαλλία με επικεφαλής τον Σαρλ Ντε Γκόλ είχε κουραστεί με το μικρό κρατίδιο να αποτελεί παράδεισο φοροδιαφυγής και τα πράγματα είχαν αγριέψει.

Διαβάστε εδώ όλο το παρασκήνιο της αντιπαράθεσης μεταξύ του Μονακό και των δημιουργών της ταινίας.

2

Ο σκηνοθέτης Ολιβιέ Νταάν έχει ξαναδοκιμάσει την κινηματογραφική βιογραφία ενός θρύλου, με την Εντίτ Πιαφ στο «Ζωή σαν Τριαντάφυλλο» και τα αποτελέσματα ήταν κάθε άλλο παρά απογοητευτικά. Το σενάριο της ταινίας, γραμμένο από τον Αράς Αμέλ, βρισκόταν στην black list του 2011, την χολιγουντιανή λίστα με τα καλύτερα σενάρια που δεν έχουν προχωρήσει σε παραγωγή, εκεί για παράδειγμα που ανακαλύφθηκε και το σενάριο του «Argo». Η ιστορία του είναι τοποθετημένη στα 1962, έξι χρόνια μετά από τον «γάμο του αιώνα», αυτόν της Γκρέις Κέλι με τον Πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό και βρίσκει την πριγκίπισσα πλέον να προσπαθεί να συμβιβάσει την ως τότε ζωή της, με τα νέα της καθήκοντα ως η σύζυγος του αρχηγού ενός κράτους και ως μητέρα δύο παιδιών. Και ακριβώς πάνω σε αυτή την κομβική στιγμή της ζωής της, ο Αλφρεντ Χίτσκοκ της προτείνει έναν ακόμη ρόλο σε μια ταινία του, που θα σηματοδοτήσει την επιστροφή της σε μια ζωή που δεν είναι σίγουρη ότι θέλει να αφήσει για πάντα στο παρελθόν. Γύρω από τη Νικόλ Κίντμαν, στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Τιμ Ρόθ στο ρόλο του Ρενιέ, ενώ δεύτερους ρόλους κρατούν ηθοποιοί όπως η Πάρκερ Πόουζι, ο Φρανκ Λανγκέλα, ο Μίλο Βεντιμίλια και ο Ντέρεκ Τζέικομπι. Η Παθ Βέγκα υποδύεται επίσης τη Μαρία Κάλας και ο Ρόμπερτ Λίντσεϊ τον Αριστοτέλη Ωνάση.

2

Η ταινία είναι έτοιμη, αν και κανείς δεν ξέρει που κατέληξε τελικά η κόντρα ανάμεσα στον Νταάν και τον Χάρβεϊ Γουάινστάϊν, με τον δεύτερο να μοντάρει μόνος του την ταινία χωρίς την άδεια του σκηνοθέτη της.

Διαβάστε ακόμη: Το «Grace of Monaco» προκαλεί... διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Γαλλίας και ΗΠΑ

Το δεύτερο (βρετανικό) τρέιλερ που κυκλοφόρησε μόλις από την ταινία δεν δίνει νέα στοιχεία για το αν η ταινία του Ντάαν θα είναι η βιογραφία της χρονιάς, αφού μυρίζει και λίγο «Diana», αν και μεταξύ μας η Κίντμαν είναι καταπληκτική και ιδανική επιλογή παρά τις αρχικές αμφιβολίες που μπορεί να είχαν πολλοί. Αλλωστε μην ξεχνάτε πως ο Νταάν είναι ο άνθρωπος που χάρισε το Οσκαρ στην Μαριόν Κοτιγιάρ. Δείτε το εδώ:


Διαβάστε περισσότερα: