Industry

Το «Furious 7» μαζεύει ρεκόρ στην παγκόσμια αγορά

στα 10

To «Furious 7» έριξε τη σκόνη του στο box office όλου του κόσμου, αναπτύσσοντας πρωτοφανή ταχύτητα σε... ειτιτήρια!

Το «Furious 7» μαζεύει ρεκόρ στην παγκόσμια αγορά

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της UIP, εταιρείας διανομής του «Furious 7» στην Ελλάδα, η ταινία έκανε μόλις την πρώτη ημέρα προβολής της 37.000 εισιτήρια πανελλαδικα, σημειώνοντας το μεγαλύτερο άνοιγμα των τελευταίων 8 ετών και το μεγαλύτερο άνοιγμα σε σχέση με όλες τις προηγούμενες ταινίες του franchise του «Fast & Furious». Η ταινία, όμως, θριάμβευσε εισπρακτικά και σ' ολόκληρο τον κόσμο, αλλάζοντας μεμιάς τις λίστες με τις εμπορικότερες ταινίες όλων των εποχών.

Συνολικά στις 33 χώρες που άνοιξε το «Furious 7» έκανε 43 εκατομμύρια δολάρια την πρώτη ημέρα προβολής του, οδεύοντας προς το να ξεπεράσει τα 60.2 εκατομμύρια δολάρια που είχε κάνει συνολικά στο ανοιγμά της η πρώτη ταινία της σειράς, ενώ στην Αμερική μόνο το «Furious 7» συγκέντρωσε 15.8 εκατομμύρια δολάρια, τα διπλά απ' όσα είχε κάνει το έκτο μέρος της σειράς πριν δύο χρόνια.

Furious 7 607

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Furious 7».

Το παγκόσμιο άνοιγμα του «Furious 7» έφτασε τα 143.6 εκ. δολλάρια στην Αμερική και τα 384 εκ. δολλάρια σε 14.009 αίθουσες σ' ολόκληρο τον κόσμο. Με το νούμερο αυτό, η ταινία παίρνει την τέταρτη θέση μεγαλύτερου ανοίγματος στην ιστορία, μετά τα «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου» (483.2 εκ. δολλάρια), «Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκηψ» (394.4 εκ. δολλάρια) και «The Avengers» (392.5 εκ. δολλάρια), ενώ ταυτόχρονα είναι η πιο επιτυχημένη ταινία που βγήκε ποτέ Απρίλιο και η πιο εμπορική ταινία του κάθε μέλους του καστ που, ομολογουμένως, έχουν κάποιους εισπρακτικούς θριάμβους στην καριέρα τους. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το «Furious 7» θα είναι η πρώτη ταινία του franchise που θα περάσει το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου δολλαρίων σε εισπράξεις. Κι όπως είπε ο Νικ Κάρπου, Πρόεδρος της αμερικανικής διανομής της Universal, «γιατί να σταματήσουμε στο ένα δις;»

Οπως γράψαμε στο Flix, η ταινία το αξίζει και με το παραπάνω, αφού συνδυάζει δράση, συγκίνηση (λόγω του Πολ Γουόκερ) και καυτά αγόρια και κορίτσια σε μια συσκευασία από αυτές που σπάνια συναντάς σε ένα μεγάλο blockbuster.

Furious 7 607

Διαβάστε ακόμη: