Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 19 Μαΐου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 19 Μαΐου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


In the Fade

«Μαζί ή Τίποτα» (In the Fade, 2018) του Φατίχ Ακίν

Τίποτα δεν σταματά την Κάτια, τη 35χρονη Γερμανίδα που παντρεύεται τον τουρκικής καταγωγής Νούρι, ακόμα και μέσα στη φυλακή. Εκείνος, πρώην έμπορος ουσιών αλλά τώρα αποφασισμένος να αλλάξει τη ζωή του, εκείνη φοιτήτρια ανθρωπολογίας που αψηφά την επικριτική της μητέρα, δεν ανταλλάζουν βέρες αλλά χαράζουν στα δάχτυλά τους τατουάζ - σύμβολα της δικής τους αιώνιας αγάπης και δέσμευσης. Εξι χρόνια μετά τους συναντάμε στη γειτονιά τους στο Kρόιτσμπεργκ - εκείνος δουλεύει στο φορολογικό γραφείο που έχει στήσει για να βοηθά τους Τούρκους μετανάστες, εκείνη φέρνει τον εξάχρονο γιο τους για να περάσει την μέρα με τον μπαμπά του. Μόνο που δε θα είναι μία συνηθισμένη μέρα για την οικογένειά τους. Μία βόμβα εκρήγνυται ακριβώς μπροστά από το γραφείο του Νούρι και η Κάτια χάνει τον σύντροφό της, το παιδί της και τη γη κάτω από τα πόδια της μέσα σε μια στιγμή. Η πραγματική όμως τραγωδία δεν έχει ακόμα ξεκινήσει. Γιατί το ωστικό κύμα που προκαλεί αυτή η έκρηξη έχει να κάνει με πολλά περισσότερα. Ποιος ευθύνεται; Γείτονες, media, φίλοι αλλά και οι ίδιοι οι γονείς τεντώνουν το δάχτυλο στο παρελθόν του Νούρι. Η αστυνομία ψάχνει ενόχους σε γνωστά ρατσιστικά μονοπάτια (ακόμα και το σκίτσο μιας γυναίκας που περιγράφει η Κάτια μεταφράζεται σε «ανατολικοευρωπαία»). Η πραγματικότητα όμως είναι ακόμα πιο ζοφερή: το χτύπημα ήταν εθνικιστικό, οι ένοχοι είναι Γερμανοί, και το νεοναζιστικό φασιστικό ρεύμα που δε δέχεται οποιαδήποτε διαφορετικότητα να συνυπάρχει, ηχηρά παρόν. Θα μπορέσει να επέλθει μία λύση μέσα από το δημοκρατικό δικαστικό σύστημα; Ή η αυτοδικία είναι ο μόνος δρόμος; Ο Φατίχ Ακίν επιστρέφει με ένα προκλητικό θρίλερ εκδίκησης με ηχηρό πολιτικό μήνυμα και κερδίζει τη Χρυσή Σφαίρα Ξενόγλωσσης Ταινίας. Η Νταϊάν Κρούγκερ στην πιο μεστή ερμηνεία της καριέρας της. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix για το «Μαζί ή Τίποτα» του Φατίχ Ακίν.

H ταινία προβάλλεται σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση στις 22.00 στην ΕΡΤ2

arab blues 607

«Ενα Ντιβάνι στην Τυνησία» («Un Divan à Tunis») της Μανέλ Λαμπιντί

Τι έκανε την Σέλμα να επιστρέψει στην πατρίδα της, την Τυνησία; Είχαν οικογενειακώς μετακομίσει στο Παρίσι από τότε που ήταν 10 χρόνων. Εκεί μεγάλωσε, εκεί σπούδασε ψυχανάλυση, εκεί είχε μέλλον. Εκείνη όμως επέστρεψε. Καθάρισε με μανία το μικρό δώμα στην ταράτσα του πατρικού (καθώς μόνο αυτό της ανήκει πια), αγνόησε τις αντιρρήσεις θείων και γειτόνων, κι εκεί τοποθέτησε πεισματικά το ψυχαναλυτικό της ντιβάνι για να δεχθεί τους νέους ασθενείς της. Τους κατοίκους της γειτονιάς που έπρεπε να πείσει ότι αυτή η επιστήμη δεν είναι αίρεση, το να μιλάς για όσα σε βαραίνουν δεν είναι αμαρτία, το να βάλεις τον εαυτό σου στο κέντρο ενός καναπέ ή στο επίκεντρο της ζωής σου είναι το ζητούμενο. Ισως για αυτό να επέστρεψε η Σέλμα στην Τυνησία... To κινηματογραφικό ντεμπούτο της Μανέλ Λαμπιντί μπορεί να μην αποφεύγει εντελώς τα κλισέ στην κωμική περιγραφή της Ανατολής, όμως μάς οδηγεί να τα δούμε μέσα από το μελαγχολικό βλέμμα της πρωταγωνίστριας Γκολσιφτέ Φαραχανί, κι αυτό αμέσως αναγάγει την κωμωδία σε κάτι άλλο. Κι όχι μια εύκολη φάρσα. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στο Cosmote Cinema 2 στις 22.00

halston 607

«Halston» του Ράιν Μέρφι

Ηταν ο σχεδιαστής που σημάδεψε την αμερικανική μόδα του '70, όχι μόνο με τις δημιουργίες του, αλλά και με το ίδιο του το lifestyle - όταν τότε (και τώρα) κάποιος μιλούσε για το στιλ Halston, εννοούσε λιτές, δυναμικές, flowing γραμμές, υφάσματα υψηλής ποιότητας (μεταξωτά και κασμίρ) ή μοντέρνας επινόησης (σαν το συνθετικό ultrasuede) και τρελό partying. Ο Halston, που γεννήθηκε ως Ρόι Χάλστον Φρόγουικ, έστησε το όνομα και την αυτοκρατορία του, τη στιγμή που περνούσε τα βράδια του στο Studio 54 κι έκανε παρέα με την Αντζέλικα Χιούστον, την Μπιάνκα Τζάγκερ, τη Λάιζα Μινέλι, χωρίς την οποία σπάνια εμφανιζόταν. Την τεράστια δόξα του που έφτασε και στα μέσα του '80, διαδέχτηκαν οικονομικά προβλήματα, τα οποία ο Χάλστον δυναμικά πολέμησε αλλά έχασε τον οίκο του, την ίδια εποχή που προσβλήθηκε από τον ιό του AIDS. Τώρα, σε σενάριο του Σαρ Γουάιτ του «The Affair» και σκηνοθεσία του Νταν Μίναχαν του «American Crime Story», ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, εδώ και ως παραγωγός, δίνει μια ευκαιρία στο περιβόητο στιλ του Halston να ξαναλαμψει, σε σειρά για το Netflix. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ολα τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα στο Netflix

nashville 607

«Nashville»

Είναι η «πόλη της μουσικής», η έδρα της κάντρι, ο τόπος που ανασαίνει νότες και ρομαντικούς στίχους. Κι όμως, μπορείς να λατρέψεις τη σειρά, ακόμα κι αν δεν αγαπάς την κάντρι: θερμόαιμες ηρωίδες και «strong silent type» ήρωες χτίζουν ένα σύμπαν που σε κάνει να θέλεις να φορέσεις τις καουμπόικες μπότες που δεν έχεις. Με την υπογραφή της Κάλι Κούρι (βραβευμένης με Οσκαρ για το σενάριο του «Θέλμα και Λουίζ»), η ιστορία παρακολουθεί τη «βασίλισσα» της κάντρι, Ρέινα Τζέιμς, της ακαταμάχητης Κόνι Μπρίτον, της οποίας το θρόνο απειλεί μια νέα άφιξη στην πόλη και στη μουσική σκηνή, η Τζούλιετ Μπαρνς της Χέιντεν Πανετιέρ. Το «Nashville» ξεκίνησε θεαματικά το 2012 και συνεχίστηκε, ως το 2018, σε 6 κύκλους, που μπορείτε να δείτε από την αρχή ως το τέλος στην on demand υπηρεσία COSMOTE TV PLUS. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ioff 607

«Για Χάρη της» («Per Amor Vostro») του Τζουζέπε Μ. Γκαουντίνο

Η Αννα ως παιδί ήταν εξωστρεφής και θαρραλέα. Σήμερα είναι μια γυναίκα που ζει στη Νάπολη και τα τελευταία είκοσι χρόνια σταμάτησε να βλέπει  τι πραγματικά συμβαίνει στην οικογένειά της. Για χάρη των τριών παιδιών της επέτρεψε στη ζωή της να σβήνει μέρα με τη μέρα, αν και στη δουλειά όλοι την αγαπούν και την εκτιμούν, κάτι που τη γεμίζει με αυτοπεποίθηση. Γιατί η Αννα έχει τη φυσική ροπή να βοηθάει τους άλλους, το χάρισμα αυτό όμως δεν το χρησιμοποιεί για τον εαυτό της. Με τους Βαλέρια Γκολίνο, Μασιμιλιάνο Γάλο, Ανδριάνο Ζιανίνι

Η ταινία προβάλλεται στο 7ο Online Φεστιβάλ Ιταλικού κινηματογράφου

undergound railroad 607

«The Underground Railroad» του Μπάρι Τζένκινς

O υπόγειος σιδηρόδρομος υπήρξε, στις αρχές του 19ου αιώνα, ένα δίκτυο από ασφαλή περάσματα και καταφύγια για του μαύρους σκλάβους που ήθελαν να ξεφύγουν από τον αμερικάνικο Νότο και να φτάσουν στις Πολιτείες όπου μπορούσαν να είναι ελεύθεροι, ή στον Καναδά. Στο βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο του Γουάιτχεντ, ο υπόγειος σιδηρόδρομος δεν είναι μια απλή αλληγορία - μηχανικοί και οδηγοί έχουν στήσει υπογείως ένα μυστικό δίκτυο από ράγες και σήραγγες. Και ο τρόπος με τον οποίο η Κόρα, μια σκλάβα σε μια βαμβακοφυτεία στον αμερικανικό Νότο, θα δοκιμάσει να ξεφύγει σε μια καλύτερη ζωή, όσο ένας ο αμείλικτος κυνηγός σκλάβων βρίσκεται στα ίχνη της. Η σειρά που είναι ολόκληρη γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον Μπάρι Τζένκινς, είναι η πρώτη του δουλειά μετά το «Αν η Οδός Μπιλ Μπορούσε να Μιλήσει» και δεν είναι τίποτα λιγότερο από συγκλονιστική τηλεόραση. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η σειρά προβάλλεται στο Amazon Prime Video με ελληνικούς υπότιτλους.

radioactive 607

«Μαρία Κιουρί: Η Γυναίκα που Aλλαξε τον Κόσμο» («Radioactive») της Μαρζάν Σατραπί

Παρίσι, 1893. Η Μαρί γνωρίζει τον συνάδελφο επιστήμονα Πιερ Κιουρί, και η γνωριμία καταλήγει σε γάμο. Οι δυο τους μεγαλώνουν δύο κόρες και ενώνουν τις γνώσεις τους, με κίνδυνο της ζωής τους, για να αλλάξουν για πάντα το πρόσωπο της επιστήμης. H κινηματογραφική (ραδι)ενέργεια της Μαρζάν Σατραπί μοιάζει απούσα από αυτή την τυπική και μάλλον επίπεδη βιογραφία, η οποία, ωστόσο, ηλεκτρίζεται από την πρωταγωνιστική ερμηνεία της Ρόζαμουντ Πάικ. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στο Nova Cinema 2 HD στις 22.00

The Woman in the Window 607

«Η Γυναίκα στο Παράθυρο» («The Woman in the Wondow») του Τζο Ράιτ

Η Aνα Φοξ ζει μόνη της, κλεισμένη στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη, του οποίου το κατώφλι αδυνατεί να διαβεί. Περνά τις μέρες της με τις αναμνήσεις παλιών ευτυχισμένων στιγμών, πίνοντας κρασί, βλέποντας παλιές ταινίες και… κατασκοπεύοντας τους γείτονές της. Μια μέρα μετακομίζει στο απέναντι σπίτι η οικογένεια Ράσελ - ο πατέρας, η μητέρα και ο έφηβος γιος τους. Η τέλεια οικογένεια. Αλλά όταν η Aνα, παρακολουθώντας από το παράθυρό της, βλέπει κάτι που δεν έπρεπε να δει, ο κόσμος της αρχίζει να καταρρέει και τα τρομερά μυστικά του να αποκαλύπτονται. Ο Τζο Ράιτ σκηνοθετεί την Εϊμι Ανταμς σ' ένα θρίλερ γυρισμένο πριν την πανδημία, αλλά απροσδόκητα επίκαιρο. Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix.

Οι Δρόμοι της Αγάπης Ειναι Νυχτερινοί 607

«Οι Δρόμοι της Αγάπης Είναι Νυχτερινοί» της Φρίντας Λιάππα

Η Ειρήνη και η Στέλλα είναι δύο μεγαλοκοπέλες και αδελφές οι οποίες μεγάλωσαν στην επαρχία και τώρα ζουν στην Αθήνα. Μένουν σε ένα διαμέρισμα που βλέπει σε θερινό κινηματογράφο. Πλησιάζουν τα σαράντα, είναι ακόμα παρθένες και εξαρτημένες η μία από την άλλη. Ο μοναδικός τους συγγενής, ο εξάδελφός τους Στέφανος, με τον οποίο ήταν και οι δύο ερωτευμένες, λείπει χρόνια στο Παρίσι. Όταν γυρίζει και τις επισκέπτεται, η μεταξύ τους ισορροπία διαταράσσεται. Η πρώτη, με το δικό της μύθο, μεγάλου μήκους ταινία της Φρίντας Λιάππα με την Μαρία Σκούντζου και τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου (και τον Σταμάτη Φασουλή).

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο κανάλι της Βουλής


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς