Buzz

20 ταινίες για να δείτε μόνοι ή με παρέα το Σαββατοκύριακο του Αγίου Βαλεντίνου

στα 10

Ρομαντικές προτάσεις από το τηλεοπτικό πρόγραμμα και τις πλατφόρμες.

Flix Team
20 ταινίες για να δείτε μόνοι ή με παρέα το Σαββατοκύριακο του Αγίου Βαλεντίνου

Ειδικά μέσα στο lockdown, η λογική της ρομαντζάδας ταιριάζει ακόμη και σε όσους σιχαίνονται τον Αγιο Βαλεντίνο. Διαλέξαμε ταινίες που παίζουν στην τηλεόραση το Σαββατοκύριακο, αλλά και άλλες που στριμάρουν στις διαθέσιμες στην Ελλάδα πλατφόρμες, όχι όλες προφανείς επιλογές, ούτε ακριβώς σπουδαίες ταινίες... Αλλά όλες ιδανικές για να περάσει και αυτός ο Αγιος Βαλεντίνος όσο το δυνατόν πιο... ρομαντικά.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


Charlie Brown

Be My Valentine Charlie Brown

To 13o τηλεοπτικό φιλμ του Τσάρλι Μπράουν ήταν αφιερωμένο στον Αγιο Βαλεντίνο. Εκανε πρεμιέρα στις 28 Ιανουαρίου του 1975 και δεν σταμάτησε να παίζεται συνεχόμενα κάθε χρόνο μέχρι και το 2000 στο CBS. Από το 2001 μέχρι το 2020 έπαιξε στο ABC και από το 2009 ως double bill μαζί με το A Charlie Brown Valentine. H υπόθεσή του είναι η αναμονή για έναν Αγιο Βαλεντίνο που δεν έρχεται ποτέ στη ζωή του Τσάρλι Μπράουν, την ίδια στιγμή που ο Λάινους θέλει να δώσει Βαλεντίνο στη δασκάλα του...

Η ταινία παίζει στο Apple TV+

Bangla

Μπάνγκλα του Φαΐμ Μπουιγιάν

Ο Φαΐμ είναι ένας νεαρός μουσουλμάνος με καταγωγή από το Μπαγκλαντές. Στα 22 του ζει με την οικογένειά του στην Τορπνιατάρα, μια πολυπολιτισμική γειτονιά της Ρώμης. Εργάζεται ως φύλακας σε μουσείο και έχει φτιάξει μια μπάντα. Σε μια συναυλία γνωρίζει την Ασια, ένα κορίτσι που είναι ακριβώς το αντίθετό του: καθαρό ένστικτο χωρίς κανόνες. Μεταξύ τους αναπτύσσεται μια απροσδόκητη έλξη και ο Φαΐμ προσπαθεί να καταλάβει πώς να συνδυάσει την αγάπη του για το κορίτσι με τον πιο ιερό κανόνα του Ισλάμ: όχι σεξ πριν από την πρώτη νύχτα του γάμου. Η ταινία συνθέτει μια ακριβή εικόνα της πολυ-πολιτισμικής Ρώμης και συνακόλουθα της Ιταλίας του σήμερα: πατρίδα μεταναστών από πολλές και διαφορετικές κοινότητες που συνεισφέρουν όλοι με τη δική τους ιδιαίτερη κουλτούρα στον κοσμοπολιτισμό της Αιώνιας Πόλης.

Η ταινία προβάλλεται στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου, online από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος

You Deserve a Lover 607

You Deserve a Lover (Tu mérites un Αmour) της Χαφσία Χερζί

Αφού ο Ρεμί την απατήσει, η Λίλα που είναι βαθιά ερωτευμένη ακόμη, δυσκολεύεται να ξεπεράσει τον χωρισμό τους. Από την Βολιβία όπου έχει βρεθεί για να έρθει πιο κοντά στον εαυτό του, σε ένα ταξίδι ανακάλυψης, ο Ρεμί θα την ενημερώσει ότι η σχέση τους δεν έχει τελειώσει ακόμη. Πίσω στη Γαλλία, η Λίλα συναντά ανθρώπους και εμπλέκεται σε συζητήσεις, δέχεται παρηγοριές και προτροπές να ερωτευτεί τρελά και καταλήγει να χάσει τον εαυτό της.

H ταινία προβάλλεται στο My French Film Festival που διεξάγεται από τις 15 Ιανουαρίου μέχρι τις 15 Φεβουαρίου

On Body and Soul

Η Ψυχή και το Σώμα της Ιλντικο Ενιέντι

Ο Έντρε και η Μαρία, δύο εσωστρεφείς άνθρωποι, δουλεύουν μαζί, όταν ανακαλύπτουν κατά τύχη ότι μοιράζονται το ίδιο όνειρο κάθε βράδυ. Αισθάνονται αμήχανοι, δύσπιστοι και φοβισμένοι. Τα όνειρα τους είναι τόσο έντονα και αληθοφανή, ώστε διστακτικά, θα δεχτούν αυτή την παράξενη σύμπτωση και θα επιδιώξουν να αναπαράγουν στο φως της ημέρας αυτά που έχουν δει το προηγούμενο βράδυ. Μια ταινία για τους φόβους και τις αναστολές του να “ανοίγεται” κανείς σε άλλους και για το πόσο συναρπαστικό μπορεί να είναι, όταν τελικά αυτό συμβαίνει. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για streaming από την StraDa Films

Sleepless in Seattle

Αγρυπνος στο Σιάτλ της Νόρα Εφρον

Ο Σαμ έχασε πρόσφατα τη σύζυγό του και ο γιος του, ο Τζόνα, ανυπομονεί ο πατέρας του να βρει μια νέα συντροφιά. Ενα βράδυ μιλάει κρυφά σε μια ραδιοφωνική εκπομπή για τον πατέρα του, με αποτέλεσμα πολλές γυναίκες σε όλη την Αμερική να συγκινηθούν και να καταφτάνουν στο σπίτι τους στο Σιάτλ. Μία από αυτές τις γυναίκες είναι η Άνι, η οποία αν και αρραβωνιασμένη, κάτι την προκαλεί να γνωρίσει τον Σαμ. Η κλασική ρομαντική κομεντί βασισμένη στο «An Affair to Remember», υπέροχοι πρωταγωνιστές ο Τομ Χανκς και η Μεγκ Ράιαν, γενικά δεν τα φτιάχνουν πια όπως τότε.

Η ταινία προβάλλεται την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στις 23:15 στον ΑΝΤ1

Love Story 607

Love Story του Αρθουρ Χιλ

Δύο νέοι, που προέρχονται από εντελώς διαφορετικό οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον, γνωρίζονται κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και ερωτεύονται. Εκείνος, ο Ολιβερ Μπάρετ, πλούσιος και μεγαλωμένος με ανέσεις, εκείνη η Τζένιφερ Καρέλι κόρη ενός αρτοποιού, ιδιαίτερα έξυπνη, δυναμική και πνευματώδης, συνεχίζει τις σπουδές της με υποτροφία, ενώ ο Ολιβερ με την οικονομική ενίσχυση του πατέρα του, ενός ανθρώπου ισχυρού και εγωιστή που προαποφασίζει για την μοίρα του γιου του και το μέλλον του, δεν του επιτρέπει να ακολουθήσει το δρόμο που ο ίδιος έχει επιλέξει και του επιβάλλεται με εκβιασμούς και απειλές, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το κλασικό μελοδραματικό φιλμ με τους Ράιαν Ο' Νιλ και Αλι ΜακΓκρό.

Η ταινία διατίθεται για ενοικίαση στο Apple TV+

ασάκο

Η Διπλή Ζωή της Ασάκο του Ριγιουσούκε Χαμαγκούτσι

Η Ασάκο γνωρίζει τον Μπακού σε μια έκθεση φωτογραφίας και αυτό είναι αρκετό για να ερωτευτούν παράφορα. Σαν να είναι οι μόνοι άνθρωποι που γνώρισαν ποτέ την έννοια του «κεραυνοβόλου έρωτα» θα αψηφήσουν τις πιθανότητες του «για πάντα» και θα ζήσουν σαν όλος ο κόσμος να υπάρχει για να χωρέσει τον έρωτά τους. Μέχρι τη στιγμή που ο Μπακού θα εγκαταλείψει την Ασάκο. Εξι χρόνια μετά, η Ασάκο θα πιστέψει ότι ξαναβρήκε τον Μπακού σε μια επιχείρηση με σάκε δίπλα στο καφέ όπου δουλεύει. Θα τον συναντήσει για να ανακαλύψει ότι το όνομά του είναι Ριοέι, θα τον φλερτάρει και θα ζήσει μαζί του χωρίς ποτέ να του αποκαλύψει την ομοιότητα με τον προηγούμενη εραστή της. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Η Διπλή Ζωή της Ασάκο».

Η ταινία προβάλλεται στο Cinobo

Moulin Rouge

Μουλέν Ρουζ του Μπαζ Λούρμαν

Βρισκόμαστε το 1899 στο Παρίσι. Ο Κριστιάν είναι ποιητής που πιστεύει στην ελευθερία, στην αλήθεια, στην ομορφιά και στον έρωτα. Γεγονός είναι όμως ότι δεν έχει γνωρίσει ως τώρα τον έρωτα. Τον γνωρίζει για πρώτη φορά στο πρόσωπο της Σατίν. Το Moulin Rouge είναι από τα πιο φανταχτερά καμπαρέ και η Σατίν μια πανέμορφη χορεύτρια η οποία έχει σαγηνέψει και τον δούκα. Oνειρό της είναι να γίνει ηθοποιός. Πρόκειται να γυρίσουν παράσταση στην οποία θα την γράψει ο Κριστιάν, θα παίξει η Σατίν και θα την χρηματοδοτήσει ο δούκας υπο έναν όρο! Η Σατίν θα είναι μόνο δικιά του και θα σκοτώσει τον Κριστιάν αν βρεθεί εμπόδιο στον δρόμο τους! Παράλληλα είναι άρρωστη... Η Satin για να προστατέψει τον αγαπημένο της τον διώχνει μακριά της... Το φαντασμαγορικό, σπαραξικάρδιο, κλασικό πλέον μιούζικαλ του Μπαζ Λούρμαν με τον Γιούαν ΜαγΓκρέγκορ και την Νικόλ Κίντμαν.

Η ταινία προβάλλεται την Κυριακή στο COSMOTE 2HD στις 20.00

Sliding Doors

Απρόσμενος Eρωτας του Πίτερ Χάουιτ

Τι θα γινόταν αν ένα κλάσμα του δευτερολέπτου αρκούσε για να στείλει τη ζωή σου σε δύο εντελώς διαφορετικές κατευθύνσεις; Η Γκουίνεθ Πάλτροου υποδύεται την Έλεν, μια νεαρή κοπέλα που θα ζήσει δύο διαφορετικές ζωές, δύο διαφορετικές εκδοχές για το τι θα συνέβαινε αν προλάβαινε ή όχι το πρωινό τρένο στο δρόμο της επιστροφής προς το σπίτι. Αγάπη. Απάτη. Πίστη. Φιλία. Κωμικά απρόοπτα. Ερωτικά μπλεξίματα σε μια πιο ρομαντική μεταφορά της «Τύχης» του Κριστόφ Κισλόφσκι.

Η ταινία προβάλλεται σε streaming στο Cinobo

Populaire

Χτυποκάρδια στο Γραφειο του Ρεζί Ρουανσάρ

Τέλη δεκαετίας του 50 στη γαλλική επαρχία. Η 20χρονη Ρόουζ Παμφίλ βοηθά τον γκρινιάρη, χήρο πατέρα της στο μικρό τους παντοπωλείο, όπου ανακαλύπτει μία μεταχειρισμένη γραφομηχανή προς πώληση. Από μόνη της μαθαίνει να δακτυλογραφεί και ονειρεύεται ότι θα μετακομίσει στην «μεγάλη πόλη» (το Λιζιέ της Νορμανδίας»), θα γίνει η ιδιαιτέρα ενός σημαντικού άντρα και η ζωή της θα μεταμορφωθεί σαν αυτή των μοντέρων Παριζιάνων κοριτσιών που βλέπει στα περιοδικά. Οχι δε θα παντρευτεί το γιο του βενζινά που ο πατέρας της της προορίζει. Θα γίνει ιδιαιτέρα, θα αποκτήσει ταυτότητα, θα γυρίσει τον κόσμο στο πλευρό του αφεντικού της. Οταν πράγματι χτυπάει την πόρτα του νεαρού Λουί Εσάρ (ενός δίκαιου, καλόκαρδου και με τα δικά του θέματα ενηλικίωσης πλουσιόπαιδου) η ζωή της πράγματι αλλάζει. Ο Λουί διακρίνει σ' αυτήν το ταλέντο της ταχύτητας και ξεκινά να την προπονεί για τον τοπικό και μετέπεια εθνικό διαγωνισμό δακτυλογράφησης. Η Ρόουζ ερωτεύεται τον Λουί και θέλει να τον ευχαριστήσει, όμως το ανταγωνιστικό του πνεύμα φέρνει δυσκολίες στον έρωτά τους. Η «Μοντέρνα Σταχτοπούτα» αλά γαλλική ρετρό κομεντί, το σωτήριο έτος 2013! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται το Σάββατο στις 20.00 COSMOTE CINEMA 2HD

Malcolm and Marie 607

Malcolm & Marie του Σαμ Λέβινσον

Ο Μάλκομ και η Μαρί γυρίζουν σπίτι, βράδυ, μετά την επίσημη πρεμιέρα της νέας ταινίας του. Εκείνος είναι σκηνοθέτης, εκείνη μοντέλο, εκείνος δημιουργός, εκείνη η μούσα, μια και η ιστορία της κατεστραμμένης από τα ναρκωτικά ζωής της όταν ήταν 20, όταν εκείνος τη διέσωσε, αποτελεί την πηγή της ταινίας που έγραψε και σκηνοθέτησε. Ο Μάλκομ, στο λόγο του, ξέχασε να ευχαριστήσει τη Μαρί - κι αυτή είναι η αφορμή για ένα δίωρο, κυκλικό, στροβιλιζόμενο θα έλεγες, καυγά, μια διαδοχή μονολόγων που διακόπτεται από δυο-τρία τσιγάρα, λίγη σωματική επιθυμία. Διαβάστε την γνώμη του Flix για το «Malcolm & Marie».

Η ταινία προβάλλεται στο Netflix.

Eternal Sunshine of a Spotless Mind 607

Η Αιώνια Λιακάδα Ενός Καθαρού Μυαλού του Mισέλ Γκοντρί

Δύο εραστές. Εκείνος άτολμος, συνεσταλμένος, αθόρυβος. Εκείνη loud, παρορμητική, εξωστρεφής. Ξαπλώνουν στην παγωμένη κοίτη ενός ποταμού κι εφευρίσκουν δικούς τους γαλαξίες στον νυχτερινό ουρανό. Γελούν συνωμοτικά. Ολη η σκηνή αναπνέει τον εκκεντρικό, πεισμωμένο ρομαντισμό του Τσάρλι Κάουφμαν - όσο μπορεί κανείς να μπει στο μυαλό του ιδιοσυγκρασιακού σεναριογράφου, να κατανοήσει την Ανθρώπινη Φύση του, να προβεί σε Adaptation των σκέψεών του. Η ιδέα του είναι ότι στο μέλλον οι άνθρωποι θα μπορούμε να σβήνουμε τις επώδυνες μνήμες μας κι όσους μάς πλήγωσαν. Ετσι δε θα αισθανόμαστε πια πόνο, το μυαλό μας θα ζει σε αιώνιες λιακάδες. Με την καρδιά όμως, τι γίνεται; Μήπως, μαζί με τον πόνο, θα σβήνεται και η ευκαιρία να αγαπηθεί κανείς πραγματικά; «Είμαι τόσο ευτυχισμένος. Θα μπορούσα να πεθάνω...» ψιθυρίζει ο Τζόελ. Κι αν είστε τυχεροί, έχετε ζήσει τουλάχιστον μία τετοια στιγμή. Μια στιγμή που προσπαθείς να «παγώσεις» το χρόνο, να παραμείνεις ακίνητος μέσα στη ζεστή φούσκα της απόλυτης ευτυχίας. Θα υπερισχύσουν οι ανασφάλειες, οι εγωισμοί, ο τρόμος της απόρριψης; Οι δυο, φαινομενικά διαφορετικοί άνθρωποι, θα παραδεχθούν ότι αυτό που τους ενώνει είναι πολύ πιο σπουδαίο; Θα σπάσουν τον πάγο, θα τολμήσουν να το ζήσουν από την αρχή; Το αριστούργημα του Μισέλ Γκοντρί, μια μεγάλη στιγμή για τον σεναριογράφο Τσάρλι Κάουφμαν και υπέροχους πρωταγωνιστές τον Τζιμ Κάρεϊ και την Κέιτ Γουίνσλετ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα της Vodafone TV

My Best

Ο Γάμος του Καλύτερου Μου Φίλου του Πι Τζέι Χόγκαν

Οταν ο κολλητός της Τζούλιαν, Μάικλ, της λέει ότι παντρεύεται, η ίδια συνειδητοποιεί ότι τον αγαπάει και αποφασίζει να πάει να τον βρει και να σταματήσει το γάμο. Τα βασικά των ρομαντικών κομεντί που μένουν κλασικές με Τζούλια Ρόμπερτς, Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ, Κάμερον Ντίαζ και Ρούπερτ Εβερετ.

Η ταινία προβάλλεται την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στις 14.00 στο MEGA

Love is Strange 607

Η Αγάπη Είναι Παράξενη του Αϊρα Σακς

Eχοντας μοιραστεί τις χαρές και τις λύπες μιας ολόκληρης ζωής, ο Μπεν και ο Τζορτζ παντρεύονται σε μία ειδυλλιακή τελετή που λαμβάνει χώρα στο Μανχάταν. Λόγω της επισημοποίησης της σχέσης τους, ο Τζορτζ, καθηγητής κλασικής μουσικής σε καθολικό σχολείο, θα χάσει τη δουλειά του πολύ σύντομα. Το ζευγάρι θα χρειαστεί όχι μόνο να πουλήσει το κομψό διαμέρισμά του, αλλά και να χωριστεί σε διαφορετικά σπίτια, μέχρι να βρεθεί μια οικονομικά βιώσιμη λύση. Ο Τζορτζ μετακομίζει στο μικροσκοπικό διαμέρισμα δύο φίλων, ενώ ο ζωγράφος Μπεν φιλοξενείται στο σπίτι του ανιψιού του, Ελιοτ, της γυναίκας του, Κέτι και του έφηβου γιου τους Τζόι, με μοναδική ουσιαστική απασχόληση την αποτύπωση της Νέας Υόρκης στους πίνακές του. Ο αποχωρισμός και η συμβίωση με τους κοντινούς τους ανθρώπους, τούς φέρνει αντιμέτωπους με προβλήματα, οικογενειακές εντάσεις και την αβεβαιότητα του μέλλοντος, που απειλεί την αγάπη μιας ολόκληρης ζωής. Διαβάστε την γνώμη του Flix για το «Η Αγάπη Είναι Παράξενη».

Η ταινία προβάλλεται στο Cinobo

The Notebook 607

The Notebook του Νικ Κασαβέτη

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Νίκολας Σπαρκς, το δημοφιλές σχεδόν bad movie που μοιάζει πιο απαραίτητο από ποτέ ένα Σαββατοκύριακό σαν αυτό του Αγίου Βαλεντίνου,. Πρωταγωνιστούν οι Ράιαν Γκόσλινγκ και Ρέιτσελ ΜακΑνταμς ως ένα νεαρό ερωτευμένο ζευγάρι στις αρχές της δεκαετίας του 1940. Την ιστορία τους, την αφηγείται από το παρόν ένας ηλικιωμένος άντρας (Τζέιμς Γκάρνερ) που μένει σε ένα γηροκομείο, σε μία ηλικιωμένη γυναίκα (Τζίνα Ρόουλαντς) που κατοικεί και αυτή στο ίδιο γηροκομείο.

Η ταινία προβάλλεται την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στις 00:10 στο ΝovaCinema2HD

Gloria 607

Gloria του Σεμπαστιάν Λέλιο

Η Γκλόρια είναι μία 58χρονη χωρισμένη γυναίκα. Μοναχική, αλλά όχι παραιτημένη. Εχει δύο ενήλικα ανεξάρτητα πλέον παιδιά, τη δουλειά της, τις δραστηριότητές της. Βάζει με πείσμα καθημερινά το κραγιόν της, οδηγεί τραγουδώντας ανέμελα σαν κοριτσάκι στο αυτοκίνητό της και πηγαίνει με έναν μικρό δισταγμό αλλά και κρυφή ελπίδα σε χορούς μεσήλικων που λειτουργούν ως τόποι νέων γνωριμιών. Εκεί γνωρίζει τον Ροντόλφο, έναν γοητευτικό 65χρονο άντρα, ο οποίος τόλμησε πριν από ένα χρόνο να χωρίσει από τον καταπιεστικό γάμο του. Μόνο που εκείνος είναι το αντίθετό της: από την μία θέλει να ζήσει ό,τι καινούργιο του επιφυλάσσουν οι τελευταίες δεκαετίες της ζωής του, από την άλλη τρέφει ενοχές για το διαζύγιο και μία αρρωστημένη εξάρτηση από τις 30χρονες κόρες του που τον κάνουν ό,τι θέλουν με ένα τηλεφώνημα. Η Γκλόρια τον ερωτεύεται. Τόσο εκείνον, όσο και την νέα ευκαιρία που της δίνει η ζωή για, έστω εύθραυστη, ευτυχία.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για streaming από την StraDa Films

Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς 607 6

H Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς του Γιάννη Οικονομίδη

O θρασύδειλος Ηρακλής, επαρχιώτης επιχειρηματίας, σχεδιάζει να εκδικηθεί τη γυναίκα του Ολγα που τον κερατώνει με τον Μάνο, πρώην λαϊκό τροβαδούρο και νυν ιδιοκτήτη τοπικού σκυλάδικου. Για την τιμή όχι μόνο του ανδρισμού του, αλλά και του σακ βουαγιάζ με το εκατομμύριο που αφαίρεσε η μοιχαλίδα από τις κρυψώνες στο σπίτι. Οι μαμάδες εκατέρωθεν μπλέκουν μανιπουλαριστικά στη βεντέτα, το ίδιο και τυχοδιώκτες, απατεώνες και παράγοντες τοπικοί, μαζί και εκτελεστές εισαγόμενοι. Είναι αμφίβολο αν έστω κι ένας θα ξεφύγει από τον μύλο των προδοσιών και των αναμετρήσεων. Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη μετά από την επιτυχημένη της πορείας στις αίθουσες όλο το 2020, φτάνει στο σπίτι σας για δύο ακόμη... ερωτευμένες ημέρες, Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε εδώ όλες τις λεπτομέρειες για το πώς μπορείτε να δείτε την «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» online.

Twilight

Λυκόφως της Κάθριν Χάρντγουικ

Η δεκαεπτάχρονη Ιζαμπέλα Μαρί "Μπέλα" Σουάν μετακομίζει στο Φορκς, μία μικρή πόλη κοντά στην Ουάσινγκτον, μονίμως καλυμμένη με σύννεφα, για να ζήσει με τον πατέρα της, Τσάρλι, μετά τον γάμο της μητέρας της με έναν νεαρό αθλητή του μπέιζμπολ. Γρήγορα γίνεται αποδεκτή από πολλούς μαθητές στο νέο λύκειο της, αλλά ιντριγκάρεται από τα μυστηριώδη και υπεροπτικά αδέλφια Κάλεν. Η Μπέλα κάθεται δίπλα στον Έντουαρντ Κάλεν στην Βιολογία την πρώτη μέρα της στο σχολείο. Αυτός την ερωτεύεται με την πρωτη ματιά. Λίγες ημέρες αργότερα, η Μπέλα παρ' ολίγο να συνθλιβεί από ένα φορτηγάκι στον σχολικό χώρο στάθμευσης. Ο Έντουαρντ, ξαφνικά, έρχεται ταχύτατα από πολλά μέτρα μακριά και σταματά το όχημα με το χέρι του. Αργότερα, αρνείται να εξηγήσει αυτή του την πράξη στην Μπέλα και την προειδοποιεί να μείνει μακριά του. Τότε η Μπέλα ανακαλύπτει πως ο Εντουαρντ είναι βρικόλακας. Η τεράστια επιτυχία, το πρώτο μέρος της saga του «Twilight» με την Κρίστεν Στιούαρτ και τον Ρόμπερτ Πάτινσον.

Η ταινία προβάλλεται το Σάββατο μετά τα μεσάνυχτα, στις 01.30 στο OPEN

La Vie d' Adele

H Ζωή της Αντέλ του Αμπντελατίφ Κεσίς

Η Αντέλ, μαθήτρια λυκείου, 15 χρόνων, ονειρεύεται να βρει τον έρωτα και αρχίζει να εξερευνά τη σεξουαλική της ταυτότητα. Η σχέση της με έναν συμμαθητή της έχει άδοξο τέλος, χωρίς ποτέ να της προκαλέσει το ενδιαφέρον και την ερωτική ένταση που λαχταρά να ανακαλύψει. Η ζωή της ανατρέπεται από τη στιγμή που θα συναντήσει τυχαία μια νύχτα την Εμα, ένα κορίτσι με μπλε μαλλιά. Μαζί θα ζήσουν μια έντονη ερωτική σχέση γεμάτη πάθος, αλλά και αγάπη. Η Εμα βοηθά την Αντέλ όχι μόνο να ανακαλύψει τη σεξουαλική επιθυμία και απόλαυση αλλά και να προσδιορίσει την ταυτότητά της ως ενήλικη γυναίκα. Βασισμένο στο κόμικ «Το Μπλε Είναι το πιο Ζεστό Χρώμα» της Ζουλί Μαρό.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για streaming από την StraDa Films

Pretty Woman 607

Pretty Woman του Ρότζερ Μισέλ

Ο Eντουαρντ Λούις, ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, κάνει μια βόλτα στη λεωφόρο Μπούλεβαρντ του Χόλυγουντ. Εκεί συναντά την ιερόδουλη Βίβιαν. Μετά από συζήτηση, ο Έντουαρντ την προσλαμβάνει ως τη συνοδό του σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις για μία εβδομάδα. Η Βίβιαν του λέει ότι θα του κοστίσει κάτι τέτοιο και τότε αυτός της δίνει 3.000 δολάρια. Η Βίβαν δέχεται. Και έτσι θα ξεκινήσει ένας από τους μεγαλύτερους κινηματογραφικούς έρωτες όλων των εποχών, ανάμεσα στους λαμπερούς Ρίτσαρντ Γκιρ και Τζούλια Ρόμπερτς, στο ρόλο που την έκανε σούπερ σταρ.

Η ταινία προβάλλεται την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στις 21.15 στον ALPHA


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς