Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 5 Ιουλίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 5 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Lost in Translation 607

Χαμένοι στη Μετάφραση (Lost in Translation) της Σοφία Κόπολα

Δύο άγνωστοι μεταξύ τους Αμερικανοί συναντιούνται στο Τόκιο. Ο μεσήλικας Μπομπ, ένας ξεπεσμένος χολιγουντιανός σταρ, βρίσκεται εκεί για ένα δαφημιστικό. Η νεαρή Σάρλον, μία νιόπαντρη κοπέλα, συνοδεύει τον διάσημο και πολυάσχολο σύζυγό της. Αν και φαινομενικά αταίριαστο δίδυμο, οι δυο τους θα κάνουν παρέα και θα βοηθήσουν ο ένας τον άλλον να καταλάβει τη ζωή του - έτσι όπως αυτή ξαφνικά θα φανεί από απόσταση, από την άλλη άκρη του κόσμου.


Μελαγχολική, τρυφερή, κομψή, με τον τρόπο της ρομαντική και όσο πρέπει παράξενη, η ταινία της Σοφία Κόπολα έγινε ένα modern classic κι αγαπήθηκε πολύ από μια γενιά θεατών που βρήκε ότι μιλά για την δική τους απροσδιόριστη μελαγχολία.

H ταινία προβάλλεται στις 00.00 στον ΑΝΤ1

Richard Jewell

Η Μπαλάντα του Ρίτσαρντ Τζούελ (Richard Jewell) του Κλιντ Ιστγουντ

Βασισμένη στο άρθρο «American Nightmare: The Ballad of Richard Jewell» της Μαρί Μπρένερ που δημοσιεύτηκε στο Vanity Fair (σε δικό της άρθρο βασίστηκε και το «Insider» του Μάικλ Μαν), η «Μπαλάντα του Ρίτσαρντ Τζούελ» αφηγείται την τραγική αληθινή ιστορία του Ρίτσαρντ Τζούελ, ενός υπεύθυνου ασφαλείας στο Ολυμπιακό Πάρκο της Ατλάντα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων που έγιναν στην αμερικανική πόλη το 1996. Ο Τζούελ, που το όνειρό του από παιδί και η σχεδόν παθολογική εμμονή του όταν έγινε ενήλικος ήταν να γίνει αστυνομικός, έγινε ο ήρωας της ημέρας όταν σε μια από τις περιπολίες του, ανακάλυψε ένα σακίδιο με εκρηκτικό μηχανισμό κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας στο Ολυμπιακό Πάρκο, η οποία κόστισε σε 1 ανθρώπινη ζωή και παραπάνω από 100 τραυματίες. Η απότομη εκτίναξη της φήμης του όμως ως τοπικού, αλλά και αναπάντεχου εθνικού ήρωα, θα σταματούσε απότομα τρεις μέρες αργότερα, όταν το FBI θεώρησε πως το προφίλ του, «λευκός άντρας που θέλει διακαώς να γίνει αστυνομικός», τον μετατρέπει στο νούμερο ένα ύποπτο για την τρομοκρατική ενέργεια.

Η καλύτερη από τις τελευταίες ταινίες του Κλιντ Ιστγουντ, ένα συναρπαστικό old school αστυνομικό θρίλερ και μαζί μια ανατριχιαστικά επίκαιρη πολιτική δήλωση για όσα (λίγα) χωρίζουν έναν ήρωα από έναν τρομοκράτη. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Star

rise

Aνοδος: Η Ιστορία των Αντετοκούνμπο (Rise) του Ακίν Ομοτόσο

Η ιστορία του Γιάννη, του Θανάση, μιας οικογένειας που έκανε το ελληνικό όνειρο να μοιάζει αμερικάνικο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται ήδη στο Disney+

zizotek 607

Ζίζοτεκ (Zizotek) του Βαρδή Μαρινάκη

Παιδικό παραμύθι βαλκανικού μαγικού ρεαλισμού, οικολογική αλληγορία, road movie, ιστορία πρόωρης και λυτρωτικής ωριμότητας κι ενηλικίωσης, όλα τα παραπάνω και τίποτε από όλα αυτά, το «Ζίζοτεκ» προ(σ)καλεί το θεατή να χαθεί στην φορές καταχρηστική πολυσημία του, να ανακαλύψει στα ελαττώματά του τις αρετές του (και φυσικά το αντίστροφο, ειδικά στις στιγμές που οι εναλλαγές ανάμεσα στους αφηγηματικούς ρυθμούς και τα είδη απαιτούν μια πιο εξευγενισμένη τελεολογία) και να ακολουθήσει τον εννιάχρονο Ιάσονα στο ταξίδι του από την Αθήνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, εκεί όπου θα τον εγκαταλείψει η μητέρα του κατά τη διάρκεια ενός πανηγυριού.

Το «Ζίζοτεκ», δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Βαρδή Μαρινάκη, συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το «Μαύρο Λιβάδι» με μια αινιγματική, γοητευτική, ιστορία ενηλικίωσης. Επίσημη συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα East of the West του Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

Wild Strawberries 607

Αγριες Φράουλες (Wild Strawberries) του Ινγκμαρ Μπέργκμαν

Ο ηλικιωμένος ιατρός Άιζακ Μποργκ ταξιδεύει με το αυτοκίνητό του για την πόλη Λουντ, όπου θα τιμηθεί από το παλιό του πανεπιστήμιο για την 50χρονη καριέρα του. Στο ταξίδι τον συνοδεύει η έγκυος νύφη του Μαριάν, η οποία δεν τρέφει και τα ευγενέστερα των συναισθημάτων για τον εγωπαθή πεθερό της. Στη διαδρομή, έπειτα και από έναν εφιάλτη που θα τον προβληματίσει, ο ιατρός θα συναντήσει διάφορα πρόσωπα που, συνειρμικά, θα τον φέρουν αντιμέτωπο με τα όνειρα του παρελθόντος και τις μνήμες μιας ζωής που έχει μείνει πίσω.

Σύμπραξη ουσιαστικά του Μπέργκμαν με τον θρύλο του σουηδικού σινεμά, Βίκτορ Σιόστρομ, οι «Αγριες Φράουλες» κοιτούν με αισιοδοξία τα τραύματα των ανθρώπινων σχέσεων όσο αποδεικνύουν περίτρανα την μαεστρία του δημιουργού τους στην οπτική και συναισθηματική απεικόνιση μιας διαδρομής γεμάτη λάθη και επίπονες αποφάσεις. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.