Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Let the Corpses Tan

Ασε τα Πτώματα να Μαυρίσουν (Laissez Bronzer Les Cadavres) των Ελέν Κατέ και Μπρούνο Φορζανί

Ενα βουτηγμένο στο μεσογειακό γαλάζιο, άγριας ομορφιάς τοπίο. Μία συμμορία αδίστακτων εγκληματιών που αναζητούν καταφύγιο ύστερα από μία φονική ενέδρα. Μία ιδιότροπη γυναίκα και οι άντρες που προσπαθούν να δώσουν ενδιαφέρον στην καθημερινότητά της. Μια βίλα στη μέση των βράχων και όλα τα ερείπια που την περιβάλλουν. Ενας συγγραφέας και η απρόσκλητη εισβολή των οικογενειακών του εκκρεμοτήτων. Δύο αστυνομικοί που σπεύδουν στο καθήκον. Σφαίρες, αίμα, χρυσός και ήλιος. Και ανάμεσα σε όλα αυτά, μια χρυσή Θεά που βασιλεύει στις φαντασιώσεις, σαγηνεύοντας και απορρίπτοντας τους ακολούθους της.

Δείτε την ταινία εντελώς δωρεάν στο site του Festival Scope από τις 21 Σεπτεμβρίου και για έναν μήνα. Ολες οι ταινίες είναι διαθέσιμες δωρεάν για 1000 θεάσεις.

death at a funeral

Ενας Θάνατος σε μια Κηδεία (Death at a Funeral) του Φρανκ Οζ

Οταν οι πενθούντες συγκεντρώνονται στο αρχοντικό μιας βρετανικής επαρχίας για να παρευρεθούν στην κηδεία του εκλιπόντα συγγενή τους, αγωνίζονται να κρατήσουν τα προσχήματα σε μια σειρά από τραγελαφικά ατυχήματα. Ετσι, η αξιοπρεπής κηδεία μετατρέπεται σε μια ξεκαρδιστική, χωρίς φραγμούς καταστροφή με λανθασμένα πτώματα, άσεμνες εκθέσεις και αποκαλύψεις συγκλονιστικών οικογενειακών μυστικών.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2.

The Guest 424

The Guest του Ανταμ Γουίνγκαρντ

O Ντέιβιντ, έναw φιλικός και εξυπηρετικός νεαρός στρατιώτης φτάνει στο κατώφλι της πόρτας της οικογένειας Πίτερσον, λέγοντάς τους ότι είναι φίλος του γιου τους, που χάθηκε στο καθήκον. Οι Πίτερσον υποδέχονται τον Ντέιβιντ στο σπίτι τους, αλλά και στη ζωή τους. Oταν όμως αρχίζουν ξαφνικά να πεθαίνουν άνθρωποι στην πόλη, η έφηβη κόρη τους, η Aνα, αρχίζει να αναρωτιέται αν κρύβεται ο Ντέιβιντ πίσω από όλα αυτά. Oταν οι υποψίες της Aνα γίνονται όλο και πιο έντονες, θα καταφέρει τελικά να κρατήσει ασφαλή την οικογένειά της ή θα είναι πια αργά;

Ο σκηνοθέτης του «You' re Next» δικαιώνει την έννοια της ένοχης απόλαυσης με ένα εξωφρενικά πετυχημένο υβρίδιο μιας ταινίας τρόμου, ενός ψυχολογικού θρίλερ και ενός μελλοντικού αν όχι instant cult classic. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open.

Glass 607

Glass του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Ο Κύριος Γκλας (αλλιώς Ελάιτζα Πράις) εντοπίζει τον Ντέιβιντ Νταν και μαζί καταδιώκουν το Κτήνος, την υπεράνθρωπη εκδοχή του Κραμπ, σε μια σειρά από συναντήσεις που κλιμακώνονται έκρυθμα, ενώ ο δαιμόνιος Πράις ενορχηστρώνει παρασκηνιακά την κατάσταση, κρύβοντας μυστικά από τους δύο άντρες.

Από το φινάλε του «Διχασμένου» κατευθείαν στο σύμπαν του «Αφθαρτου», αυτή είναι η ταινία που ενώνει τον Μπρους Γουίλις, τον Σάμιουελ Λ. Τζάκσον και τον Τζέιμς ΜακΑβόι στο μπερδεμένο, υπερβολικά γεμάτο με ιδέες και σύμβολα, υπερηρωικό σύμπαν του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.20 στον Alpha.

The August Virgin 607

Η Παρθένος του Αυγούστου (La Virgen de Agosto) του Χόνας Τρουέμπα

Λίγο πριν τα 33α γενέθλιά της, μια συναισθηματικά μπερδεμένη γυναίκα επιλέγει, αντί να παραθερίσει τον Αύγουστο σε κάποιο θέρετρο, να παραμείνει στην πόλη. Η απόφασή της αυτή θα την οδηγήσει σε ένα ταξίδι εσωτερικής ανακάλυψης. Ενα αποκαλυπτικό ημερολόγιο μιας συναρπαστικής καθημερινότητας στην ταινία του Χόνας Τρουέμπα που κέρδισε ειδική μνεία της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι και αποτελεί το μικρό «θαύμα» που χρειάζεσαι για τη Μεγάλη Εβδομάδα. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.40 στο Cosmote Cinema 2.

Ιωάννης ο Βίαιος 607

Online Προβολές του αφιερώματος Ελλάδα-Γαλλία: Κινηματογραφικές συναντήσεις

Στην online πλατφόρμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος μπορείτε να δείτε δωρεάν πέντε υπέροχες ταινίες: «Το Μπλόκο» του Αδωνι Κύροου, τη «Διαθήκη του Ορφέα» του Ζαν Κοκτό, τον «Ιωάννη τον Βίαιο» της Τώνιας Μαρκετάκη, το «Κιέριον» του Δήμου Θέου και το ντοκιμαντέρ «Ο Ελληνικός Εμφύλιος Πόλεμο» του Ροβήρου Μανθούλη. Στην πλατφόρμα της Γαλλικής Ταινιοθήκης θα βρείτε επίσης δύο ντοκιμαντέρ με ελληνικούς υπότιτλους: «Μιλώντας για τον κινηματογράφο, κεφάλαιο 21, Τα αντι-μαθήματα του Ανρί Λανγκλουά» του Χάρι Φίσμπαχ (1977) και το «Συνομιλία με τον Ανρί Λανγκλουά του Πιερ-Αντρέ Μπουτάνγκ (1975). Οι ταινίες προβάλλονται σε παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ghosts main competition

Φαντάσματα στην Πόλη (Ghosts) της Αζρα Ντενίζ Οκιάι

Κωνσταντινούπολη, στο κοντινό μέλλον. Η Πόλη βυθίζεται, με απροειδοποίητα κι ανεξήγητα μπλακ άουτ, συνεχώς στο σκοτάδι. Εχει από καιρό βυθιστεί στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση. Η νέα τάξη πραγμάτων θέλει το ιστορικό κέντρο να έχει ρημάξει, τους οικονομικούς επενδυτές να αγοράζουν για ένα κομμάτι ψωμί περιουσίες που ερημώθηκαν και καταρρέουν και να χτίζουν στη θέση τους πολυτελείς κατοικίες. Την «νέα Πόλη». Μέχρι να γκρεμιστούν τα ερειπωμένα σπίτια, γίνονται στέγη για τους χιλιάδες Σύριους πρόσφυγες, αν αυτοί έχουν να πληρώσουν το πανάκριβο αντίτιμο στους ντόπιους νταβατζήδες. Οι νέοι άνθρωποι είναι άνεργοι και δολώματα του περιθωρίου και της αδιέξοδης διαφθοράς. Οι γυναίκες απελπισμένες, προσπαθούν να φροντίσουν τις οικογένειές τους και, πολύ συχνά, τους πολιτικούς κρατούμενους συντρόφους τους. Οι γκέι κρύβονται σε underground υπόγεια. Τα μοντέρνα κορίτσια που επαναστατούν χορεύοντας στους δρόμους βρίσκουν απέναντί τους την παλιά γενιά που τις επιπλήττει και τις απορρίπτει και το αστυνομοκρατούμενο καθεστώς που τις κυνηγά. Πώς συνέβη όλο αυτό; Πώς κατάντησε μια Πόλη πεδίο μάχης; Πόλη-φάντασμα;

Η Αζρα Ντενίζ Οκιάι κάνει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με μία σαφέστατη, καυστική παραβολή για την Τουρκία του Ερντογάν - μία χώρα που βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στο πολιτικό και κοινωνικό σκοτάδι. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Πανελλαδική (σε Ελλάδα και Κύπρο) πρώτη online προβολή της ταινίας από 16 Σεπτεμβρίου 2021 και για δύο εβδομάδες. Προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας για την ταινία εδώ.

Un Fils 607 2

Ενας Γιος (Un Fils) του Μεχντί Μπαρσαουί

Τοποθετημένο στην Τυνησία το καλοκαίρι του 2011, το φιλμ ξεκινά σχεδόν ειδυλλιακά με μια οικογένεια να ταξιδεύει στον νότο της χώρας κάνοντας τις διακοπές τους. Ο Φάρες, η Μέριεμ κι ο δεκάχρονος γιος τους Αζίζ, δείχνουν ως μια ιδανική, αγαπημένη «ομάδα», ασφαλείς στον μικρόκοσμό τους, ακόμη κι αν η χώρα προσπαθεί ακόμη να ξεχάσει τις πληγές της πρόσφατης επανάστασης. Ομως όπως συμβαίνει συχνά, όλα μπορεί να αλλάξουν σε μια μόνο στιγμή, και για τους τρεις τους, αυτή η στιγμή θα φέρει κυριολεκτικά τον κόσμο τους πάνω κάτω. Σε ένα ερημικό σημείο της διαδρομής τους, θα πέσουν θύματα τρομοκρατικής επίθεσης κι ο μικρός Αζίζ θα τραυματιστεί σοβαρά. Οι γονείς του θα κάνουν αγώνα δρόμου για να τον οδηγήσουν ως το νοσοκομείο όπου θα ανακαλύψουν ότι ο γιος τους χρειάζεται επειγόντως μεταμοσχευση συκωτιού και θα κάνουν τα πάντα για να βρουν τον κατάλληλο δότη. Ομως ο τραυματισμός του θα αποκαλύψει ένα καλά κρυμμένο μυστικό που θα θέσει σε αμφισβήτηση ολόκληρη την δομή της οικογένειας και που θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη σημασία και βαρυτητα την στιγμή που ο γιος τους αγωνίζεται να κρατηθεί στη ζωή.

Ενα αξιοπρόσεκτο ντεμπούτο από τον Μεχντί Μπαρσαουί. Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου στο Τμήμα Ορίζοντες στο Φεστιβάλ Βενετίας και Σεζάρ Α' Ανδρικού Ρόλου στον Σάμι Μπουατζίλα. Βραβείο Κριτικής Επιτροπής ΟΠΑΝΔΑ Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 2021. Βραβείο Κοινού Fischer Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 2021

Η ταινία προβάλλεται σε streaming στο Cinobo.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.