Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Prometheus 607

Προμηθέας (Prometheus) του Ρίντλεϊ Σκοτ

Ο Προμηθέας έφτιαξε τον πρώτο άνθρωπο, από πηλό και φωτιά, κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση των Θεών. Στη νέα ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ, ο Προμηθέας είναι ένα διαστημικό σκάφος, επανδρωμένο από μια ομάδα επιστημόνων που αναζητούν τα ίχνη της πρώτης δημιουργίας του ανθρώπου. Σε μια όχι πολύ μακρινή αναλογία, ο Ρίντλεϊ Σκοτ ακολουθεί προς τα πίσω τα ίχνη που θα τον οδηγήσουν στη σημαντικότερη δική του δημιουργία, μια από τις κλασικότερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών, το «Αλιεν». Το ότι τα βρίσκει δεν έχει τόση σημασία. Σημασία έχει το… ταξίδι!

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ γυρίζει στο παρελθόν για να φτιάξει το «Αλιεν» του 21ου αιώνα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.30 στον Alpha

Murder at Orient Express

Εγκλημα στο Οριαν Εξπρές (Murder on the Orient Express) του Κένεθ Μπράνα

Ενας αμφιβόλου ηθικής και σκοτεινού παρελθόντος επιχειρηματίας δολοφονείται σε ένα βαγόνι του πολυτελούς Οριάν Εξπρές. Με το τρένο ακινητοποιημένο στις Αλπεις εξαιτίας μιας χιονοστιβάδας, ο κλήρος πέφτει στον διάσημο ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό να διακόψει τις διακοπές του προκειμένου να ανακαλύψει τον ένοχο ανάμεσα στους 13 επιβάτες.

Το κλασικό μυθιστόρημα μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι αποκτά ένα υπερπολυτελές αλλά άνισο ρετούς από τον Κένεθ Μπράνα, με τον ίδιο να αναδεικνύεται σε απόλυτο πρωταγωνιστή κι ένα all-star καστ να χαραμίζεται σε αδιάφορους ρόλους. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον Σκάι

A Beautiful Mind

Ενας Υπέροχος Ανθρωπος του Ρον Χάουαρντ

Ο ιδιοφυής, αλλά αρκετά εσωστρεφής μαθηματικός, Τζον Νας, θα στρέψει από νωρίς τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του μετά από τις σημαντικές θεωρίες του πάνω στα μαθηματικά και τη θεωρία των παιγνίων. Η πολυτάραχη ζωή του, ωστόσο, θα έχει επίδραση στην προσωπικότητά του, απαιτώντας αρκετές μάχες μέχρι την αναγνώριση του έργου του από τη διεθνή κοινότητα, που θα έρθει κάποια στιγμή με το βραβείο Νόμπελ.

Τέσσερα Οσκαρ (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Διασκευασμένου Σεναρίου και Β' Γυναικείου Ρόλου για την Τζένιφερ Κόνελι) για την ταινία του Ρον Χάουαρντ.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο OPEN

le redoutable 607

Γκοντάρ, Αγάπη Μου (Le Redoutable) του Μισέλ Χαζαναβίσιους

Oταν ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ γύριζε την «Κινέζα» του 1967, ήταν ήδη ένας από τους πιο καταξιωμένους σκηνοθέτες της Νουβέλ Βαγκ. Και ενώ ο ίδιος θεωρεί ότι οδεύει σε ένα καλλιτεχνικό αδιέξοδο, ο κεραυνοβόλος του έρωτας με την πρωταγωνίστρια του, Αν Βιαζεμσκί, θα του δώσει νέα ζωή. Βασισμένο στα λεγόμενα της ιδίας στο ομότιτλο βιβλίο της.

Ο Μισέλ Χαζαναβίσιους του «The Artist» κάνει μια... κομεντί για το ιερό τέρας του σινεμά, πιάνοντας, ωστόσο, εύστοχα και απολαυστικά, τα πιο ευαίσθητα σημεία του αντιδραστικού του πνεύματος. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

Wheel of Fortune and Fantasy 607

Ιστορίες της Τύχης και της Φαντασίας (Wheel of Fortune and Fantasy) του Ριγιουσούκε Χαμαγκούτσι

Κεφάλαιο Ι: «Μαγεία, Ή Κάτι Λιγότερο Από Βεβαιότητα». Δύο κολλητές φίλες συζητούν σ' ένα ταξί την απρόσμενη ερωτική γνωριμία της μίας με έναν άντρα. Την οικειότητα που το ζευγάρι ένιωσε από την πρώτη στιγμή, τη «μαγεία». Οταν η πρόσφατα ερωτευμένη κοπέλα βγαίνει από το ταξί, η άλλη σκοτεινιάζει. Κεφάλαιο ΙΙ: «Πόρτα Ορθάνοιχτη». Ενας καθηγητής λογοτεχνίας έχει ξεκάθαρη πολιτική στο γραφείο του: η πόρτα μένει ανοιχτή, ακόμα και στις πιο δύσκολες αντιπαραθέσεις με τους μαθητές του, ακόμα κι όταν αποβάλει έναν ντροπιασμένο φοιτητή μπροστά στα μάτια των φίλων του. Λίγους μήνες μετά, μία φοιτήτριά του επισκέπτεται το γραφείο του για να της υπογράψει το βιβλίο που πρόσφατα έχει εκδώσει. Του διαβάζει το κεφάλαιο που τη συγκλόνισε: μία λεπτομερή σεξουαλική φαντασίωση. Θα παραμείνει η πόρτα ορθάνοιχτη; Κεφάλαιο ΙΙΙ: «Πάμε σαν Αλλοτε». Μία ντροπαλή κοπέλα αποφασίζει να επιστρέψει στην γενέτειρά της και να παραστεί στο reunion του σχολείου της. Θέλει να ξαναβρεί την χαμένη της αγάπη, μία γυναίκα που ήταν ο ήλιος στη ζωή της, όταν στην μοναχική της εφηβεία κατάλαβε ότι ήταν γκέι. Τρόμαξε όμως και το έσκασε για σπουδές στο Τόκιο. Εκεί έμαθε ότι η αγάπη της παντρεύτηκε κι έκανε παιδιά. Με απογοήτευση συνειδητοποιεί ότι εκείνη δεν εμφανίζεται ποτέ στο πάρτι. Ομως, η μοίρα της παίζει ένα παιχνίδι: την βλέπει στο σταθμό του τρένου το άλλο πρωί.

Γλυκόπικρη, πονεμένη, θλιμμένη, τρυφερή, με στιγμές που αγγίζουν την ποίηση, η σπονδυλωτή ταινία του Ριγιουσούκε Χαμαγκούτσι σταματάει με αυτοπεποίθηση τον τροχό των συναισθημάτων όταν το βέλος συναντά την καρδιά. Αργυρή Αρκτος, Βερολίνο 2021. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή για αγορά σε streaming στο viva.gr

Dostojee

*Δύο Φίλοι (Dostojee) του Πρασούν Τσάτερτζι *

1993, το τζαμί Babri Masjid, στον νότο της Ινδίας, έχει μόλις καταστραφεί από έναν αφιονισμένο όχλο Ινδουιστών. Πολύ μακριά από εκεί, στη Δυτική Βεγγάλη, δυο αγόρια αισθάνονται τις μετασεισμικές δονήσεις αυτού του συγκλονιστικού γεγονότος, που θα στιγματίσει την κοινωνία της Ινδίας για πάντα.

Η ταινία είναι διαθέσιμη online στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

Petit Samedi

Petit Samedi της Παλόμα Σερμόν-Ντάι

Ο Νταμιέν Σαμντί ζει σε ένα χωριό στη Γουαλονία. Δουλεύει περιστασιακά ως κηπουρός και έχει πολύ στενή σχέση με τη μητέρα του. Μια ζωή που δεν προδίδει καθόλου πως ο Σαμντί ήταν χρήστης ηρωίνης για περισσότερα από 20 χρόνια.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ArteKino


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς