Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες. Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Βρείτε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix τις ταινίες που αξίζει να δείτε σε streaming


Time της Γκάρετ Μπράντλεϊ

Το ντοκιμαντέρ που αφηγείται την ιστορία της Σίμπιλ Φοξ Ρίτσαρντσον η οποία αγωνίζεται για την απελευθέρωση του συζύγου της Ρομπ ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης 60 ετών, είναι ό,τι πιο συγκλονιστικό θα δείτε αυτές τις μέρες. Βραβείο Ντοκιμαντερ στο Φεστιβάλ του Σάντανς, φαβορί για την πεντάδα των Οσκαρ. Το βλέπετε ολόκληρο για λίγες μέρες στο YouTube του Amazon Prime.


Digger του Τζώρτζη Γρηγοράκη

H ιστορία του Νικήτα, που ζει αποτραβηγμένος στην κορυφή ενός ορεινού δάσους. Μια βιομηχανία επεκτείνεται επιθετικά διαταράσσοντας την άγρια φύση και απειλώντας τον πρωταγωνιστή μας. Η μεγαλύτερη απειλή όμως έρχεται με την ξαφνική άφιξη του γιου του, ο οποίος επιστρέφει για να διεκδικήσει το μερίδιο του κτήματος που κληρονόμησε μετά τον θάνατο της μητέρας του. Με φόντο μια κοινωνία σε ατμόσφαιρα εμφυλίου, οι δύο άνδρες συγκρούονται μετωπικά, με τη φύση ως τον μόνο παρατηρητή. To «Digger» είναι ένα σύγχρονο γουέστερν, ντεμπούτο του Τζώρτζη Γρηγοράκη, που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του και διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Βερολίνου το Φεβρουάριο του 2020 και από τότε ταξιδεύει και διακρίνεται - πρόσφατα βραβεύθηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Το βλέπετε μέχρι το πρωί του Σαββάτου στις 10, δωρεάν στο 33ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου όπου διαγωνίζεται στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα.


«Marianne & Leonard Λόγια Αγάπης» του Νικ Μπρούμφιλντ

Ο Λέοναρντ Κοέν γνώρισε τη Νορβηγίδα Μαριάν («Μαριάνε», όπως επέμενε εκείνη) Ιλεν το 1960 στην Υδρα, όταν το νησί ήταν καταφύγιο των μποέμ καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο. Με ελάχιστα χρήματα, αλλά άπλετο ήλιο, θάλασσα και LSD, συγγραφείς, ποιητές, ζωγράφοι κατέφευγαν στο απάτητο από αυτοκίνητα και χυδαίο πολιτισμό νησάκι για να ζήσουν τη sex, drugs & rock 'n' roll ενηλικίωσή τους. Ή, μάλλον, την πεισμωμένη άρνηση για το τελευταίο. Η Μαριάν ήταν παντρεμένη με έναν ψυχρό, βίαιο σύζυγο και είχαν έναν γιο, τον μικρό Αξελ. Οταν γνώρισε τον Κοέν, ο σύζυγος επέστρεψε μόνος του στο Οσλο κι εκείνη παρέμεινε με το γιο της στο πλευρό του Κοέν για 8 ολόκληρα χρόνια. Τα πρώτα ήταν αυτά της απόλυτης ευτυχίας: ποίηση, βουτιές, ρετσίνα, αγάπη, αγάπη, αγάπη. Διαβάστε την κριτική του Flix για την ταινία εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στο Cosmote Cinema 2HD στις 22.00


«Judy versus Capitalism»

Στην ταινία «Judy versus Capitalism», ξεδιπλώνεται η ζωή της εξέχουσας ριζοσπαστικής Καναδής φεμινίστριας, συγγραφέως και κοινωνικής ακτιβίστριας, Τζούντι Ρέμπικ. O πολυμεσικός καλλιτέχνης Μάικ Χούλμπουν πετυχαίνει μια λυρική αφήγηση που επιτελείται μέσα από τη δημιουργική αξιοποίηση και επανανοηματοδότηση αρχειακού αυτοβιογραφικού υλικού παράλληλα με την αφηγηματική φωνή της πρωταγωνίστριας σε πρώτο πρόσωπο. Το αρχειακό υλικό είναι δημιουργικά επεξεργασμένο και μονταρισμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργεί μια νέα αφήγηση και συνομιλία του παρελθοντος με το παρόν. Διαβάστε περισσότερα για την ταινία και το Ethnofest 2020 εδώ.

Η ταινία προβάλλεται από την πλατφόρμα του Ethnofest 2020


«The Ark of Lights and Shadows» του του Jan Svatoš

Δύο εξερευνητές, οι Τζόνσονς, και η ξεχασμένη, αλλά αξιοθαύμαστη ιστορία τους, έρχεται στο φως. Επαναστάτες κινηματογραφιστές, με τα πρώτα τους φιλμ στην Αφρική, σε μία εποχή που το να κινηματογραφεί κανείς εκεί ήταν από μόνο του πιο επικίνδυνο από τα λιοντάρια και την ελονοσία. Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στην πλατφόρμα του 14ου DocFest.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το 14o Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ docfest της Χαλκίδας στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.


«Uncle Frank» του Αλαν Μπολ

Η ιστορία ξεκινά το 1969 στο πατρικό σπίτι του Φρανκ Μπλέντσο σε μια μικρή πόλη του αμερικάνικου νότου, στην οποία επιστρέφει από την Νέα Υόρκη όπου δουλεύει ως καθηγητής λογοτεχνίας στο NYU, για τα γενέθλια του εχθρικού απόμακρου πατέρα του. Εκεί η 14χρονη ανιψιά του Μπέτι, θα διδαχθεί από τον ίδιο ότι μπορείς να είσαι Μπεθ αν το θέλεις, και πως δεν χρειάζεσαι την άδεια και την επιβεβαίωση κανενός, για να είσαι ο εαυτός σου. Τέσσερα χρόνια αργότερα, όταν η Μπεθ πια, έρχεται να φοιτήσει στο ίδιο πανεπιστήμιο, θα ανακαλύψει ότι ο Θείος Φρανκ δεν συγκατοικεί απλά με τον φίλο του Γουόλι, κι όταν τα νέα του θανάτου του πατέρα του τον αναγκάσουν να επιστρέψει πίσω στο πατρικό του, η Μπεθ θα του θυμίσει ακριβώς αυτό που της δίδαξε τέσσερα χρόνια πριν, πως δεν χρειάζεσαι την άδεια κανενός για να είσαι ο εαυτός σου. O Αλαν Μπολ, σεναριογράφος του «American Beauty» και δημιουργός σειρών όπως το «Six Feet Under» και το «True Blood», σκηνοθετεί τη δεύτερη (μόλις) ταινία του, μια τρυφερή dramedy που σε κερδίζει και σε συγκινεί ακόμα κι αν η αφηγηματική και συναισθηματική της διαδρομή είναι αναμφίβολα προβλέψιμη. Διαβάστε την κριτική της ταινίας στο Flix.

Η ταινία προβάλλεται στο Amazon Prime Video


«Πόνος και Δόξα» του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών, 2 Οσκαρ, 13 ευρωπαικά βραβεία, εκατομμύρια εισιτήρια σε όλον τον κόσμο. Μία προσωπική ταινία, μία κατάθεση ψυχής από έναν από τους σπουδαιότερους Ευρωπαίους σκηνοθέτες των τελευταίων δεκαετιών. Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ, μάς έκανε δώρο αυτή την ταινία, το 2019 - όταν έκλεινε τα 70 του χρόνια. Γιατί μάς επέτρεψε γενναιόδωρα να κοιτάξουμε κατάματα την προσωπική του κρίση, όσο εκείνος κοιτούσε πίσω τη ζωή του. Στην πιο αυτοβιογραφική στιγμή της καριέρας του, ο Αλμοδόβαρ βγάζει από την πρίζα την εξτραβαγκάντζα που τον έκανε διάσημο και δίνει ατόφιο, χειροποίητο, ανεξάντλητο... πόνο και δόξα σε μια εμμονική επιστροφή στο σινεμά (του). Βραβείο Ανδρικού Ρόλου και οσκαρική υποψηφιότητα για τον Αντόνιο Μπαντέρας στο 72ο Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε την κριτική του Flix για την ταινία εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στο Νοvacinema 2HD στις 24.05


«Μάτια Ερμητικά Κλειστά» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ

Ο Μπιλ και η Αλις είναι ένα τέλειο ζευγάρι ατσαλάκωτων αστώνί. Μία υποθετική κουβέντα για μια πιθανή απιστία εξελίσσεται σε καυγά. Ο Μπιλ πιστεύει ότι οι γυναίκες δεν ποθούν όπως οι αρσενικοί κυνηγοί, είναι φύσει και θέσει πιστές. Και η Αλις θυμώνει και τον τιμωρεί με μια αποκάλυψη. Ο Μπιλ κλονίζεται και ξεκινά μια Οδύσσεια στους γεμάτους πειρασμούς δρόμους της νυχτερινής Νέας Υόρκης. Μια βασανιστική υπνοβασία, ανάμεσα στην ονείρωξη και τον εφιάλτη. Ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ έφυγε από τη ζωή λίγους μήνες πριν την πρεμιέρα της ταινίας. Μάς αποχαιρέτησε, λίγο πριν το νέο μιλένιουμ. Το κύκνειο αριστούργημά του όμως ήταν πάντα ένα αιώνα μπροστά.

Η ταινία προβάλλεται στο Netflix (Βραβευμένες Ταινίες) με ελληνικούς υπότιτλους


«Οδηγός Αισιοδοξίας» του Ντέιβιντ Ο Ράσελ

Ο Πατ Σολιτάνο πιστεύει ότι είναι καλά. Οι υπόλοιποι έχουν διαφορετική γνώμη. Η στιγμή που είδε τη γυναίκα του να τον απατά, επί τω έργω, έκανε στο μυαλό του το κλικ. Το αποτέλεσμα ήταν να νοσηλευτεί για τέσσερα χρόνια σε ψυχιατρική κλινική. Τώρα ο Πατ είναι έτοιμος, επιστρέφει στον «έξω κόσμο», στο σπίτι των γονιών του, με μοναδική υποχρέωση να παίρνει τα φάρμακά του και να επισκέπτεται τον ψυχαναλυτή του. Στόχος του είναι να ξανακερδίσει τη γυναίκα του και να ζήσουν μαζί ευτυχισμένοι. Τα σχέδιά του θ’ ανατρέψει η συνάντησή του με την Τίφανι, μια κοπέλα που έχασε τραγικά τον άντρα της κι από τότε διεκδικεί με πάθος και τσαμπουκά την κάθε στιγμή της ζωής της. Ο Πατ και η Τίφανι έχουν τρία κοινά: χρησιμοποιούν τα ίδια ηρεμιστικά, οι γύρω τους αντιμετωπίζουν σαν εύθραυστη πορσελάνη και μαζί θα διεκδικήσουν έναν τίτλο στον προσεχή διαγωνισμό χορού, παρότι ακόμα δεν ξέρουν ούτε τα βασικά βήματα. Γιατί όταν ψάχνεις εντατικά για το happy end σου, οι γύρω σε περνάνε για τρελό; Ρομαντική κομεντί με τους πιο αληθινούς «διαφορετικούς» ήρωες, με πρωταγωνιστές τους Μπράντλεϊ Κούπερ και Τζένιφερ Λόρενς, με την τελευταία να φεύγει για αυτό το ρόλο με το Οσκαρ Α' Γυναικείου. Διαβάστε την κριτική μας για την ταινία στο Flix.

H ταινία προβάλλεται στο Open στις 02:45


«Χαμένοι στη Μετάφραση» της Σοφία Κόπολα

Δύο άγνωστοι μεταξύ τους Αμερικανοί συναντιούνται στο Τόκιο. Ο μεσήλικας Μπομπ, ένας ξεπεσμένος χολιγουντιανός σταρ, βρίσκεται εκεί για ένα δαφημιστικό. Η νεαρή Σάρλον, μία νιόπαντρη κοπέλα, συνοδεύει τον διάσημο και πολυάσχολο σύζυγό της. Αν και φαινομενικά αταίριαστο δίδυμο, οι δυο τους θα κάνουν παρέα και θα βοηθήσουν ο ένας τον άλλον να καταλάβει τη ζωή του - έτσι όπως αυτή ξαφνικά θα φανεί από απόσταση, από την άλλη άκρη του κόσμου. Ο κεντρικός άξονας της ιστορίας, η αναγκαιότητα να την αφηγηθείς, η σιωπηλή καρδιά που χτυπά εκκωφαντικά στο «Lost in Translation» είναι η μοναξιά. Η μοναξιά όταν είσαι μόνος, η μοναξιά όταν είσαι αταίριαστο ζευγάρι, η μοναξιά της ερημιάς σου όταν είσαι στο κέντρο μίας πολύβοης μητρόπολης, η μοναξιά τα άυπνα βράδια, η μοναξιά τα απασχολημένα σου πρωινά. Ο τρόπος της Κόπολα να την αφηγηθεί ήταν υπόγειος, σιωπηλός, αλλά γεμάτος ένταση. Εχτισε το κενό με τέτοια συνέπεια που στο τέλος η ανάγκη ο Μπομπ και η Σάρλοτ να συναντηθούν ήταν παλλόμενη, εκρηκτική, ξεπερνούσε τη μεγάλη οθόνη. Κι αυτό, τεχνικά, το κατάφερε με σχέδιο, συνέπεια και γεωμετρικές ισορροπίες. Κάθε μονή λήψη της Σάρλοτ ζευγάρωνε με την μονή λήψη του Μπομπ. Σκηνοθετικά, είχαν συναντηθεί σε μία τέλεια αρμονία, πολύ πριν συνευρεθούν στη γραμμική αφήγηση της ιστορίας τους. Διαβάστε τι έχουμε γράψει στο Flix για την ταινία εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στο Netflix (Ρομαντικές Κομεντί) με ελληνικούς υπότιτλους


Διαβάστε ακόμη: Το Flix προτείνει 10 σειρές για να βγει ο Νοέμβριος