Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


από το μπαλκόνι main

Από το Μπαλκόνι του Αρη Καπλανίδη

Η μεσόκοπη κυρία Λίνα, εγκατεστημένη στο μπαλκόνι της, παρεμβαίνει σε οτιδήποτε συμβαίνει στη γειτονιά. Περαστικοί, αλλά και γείτονες από τα απέναντι διαμερίσματα νιώθουν το βλέμμα της καρφωμένο επάνω τους, ενώ η ίδια είναι έτοιμη να τους πετάξει επίδεσμο, αν συμβεί κάποιο ατύχημα, να δώσει συμβουλές παρκαρίσματος και να ειδοποιήσει την αστυνομία εντοπίζοντας μια διάρρηξη. Κάποιοι την αντιμετωπίζουν με απορία και θαυμασμό, όμως οι περισσότεροι νιώθουν ενοχλημένοι. Ώσπου, η Λίνα χάνει τον γιο της σε αυτοκινητικό δυστύχημα και δεν ξαναβγαίνει στο μπαλκόνι. Όλοι διαπιστώνουν ότι, τώρα πια, τίποτα στη γειτονιά δεν είναι όπως παλιά.

Το πολυβραβευμένο μικρού μήκους animation του Αρη Καπλανίδη. Δώδεκα λεπτά, ένας ολόκληρος κόσμος, ένα συνεχόμενο χαμόγελο και μια στιγμή μελαγχολικής ενδοσκόπησης.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.45 στην ΕΡΤ 2

the boy

The Boy του Γουίλιαμ Μπρεντ Μπελ

Η Γκρέτα είναι το πρότυπο της χαρωπής Αμερικανίδας (ξανά σε κίνδυνο η Λόρα Κόεν του «Walking Dead»), με το λαμπερό της, αθώο πρόσωπο, τα μακριά πόδια και την πεποίθηση ότι όλα θα πάνε καλά - μόνο που στην καινούρια της δουλειά, όλα δε θα πάνε ακριβώς καλά, όπως γνωρίζουμε από την πολύ αρχή, βλέποντάς τη να φτάνει στην όμορφη και συνάμα ανατριχιαστική βρετανική έπαυλη. Η Γκρέτα έχει αναλάβει εκεί μια δουλειά, για να ξεφύγει από τους δικούς της δαίμονες πίσω στην πατρίδα. Θα είναι η νταντά του Μπραμς, του γιου του ζευγαριού ιδιοκτητών. Μόλις συνειδητοποιήσει ότι ο Μπραμς δεν είναι πραγματικό αγοράκι, αλλά μια πορσελάνινη κούκλα, αρχικά θα βάλει τα γέλια, αλλά αυτά γρήγορα θα της κοπούν. Το ζευγάρι φεύγει διακοπές κι η Γκρέτα μένει μόνη με τον Μπραμς - αμελεί ν' ακολουθεί τις αυστηρές οδηγίες του πώς να τον ξυπνά, ντύνει, διαπαιδαγωγεί, ψυχαγωγεί κι ο Μπραμς αρχίζει να εκνευρίζεται, πρώτα με ελαφρώς kinky σκανταλιές και μετά με καταστροφική οργή.

Ανιση αλλά ατμοσφαιρική ταινία τρόμου από το σκηνοθέτη του «The Devil Inside». Διαβάστέ εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Open

window

Παράθυρο στη Θάλασσα (Una Ventana al Mar) του Μιγκέλ Ανχελ Χιμένεθ

H Mαρία, μία χωρισμένη μεσήλικη μητέρα και πλέον και γιαγιά, ζει κι εργάζεται στο Μπιλμπάο, όταν πληροφορείται τα τραγικά νέα: στάδιο 4. Εχει καρκίνο, έχει ελάχιστο χρόνο. Ο μοναχογιός της επιμένει να τη φέρουν στο σπίτι, μετατρέποντας το καταθλιπτικό του γραφείο στη νέα της κρεβατοκάμαρα, δίπλα στο δωμάτιο των μικρών ατίθασων αγοριών του. Οι κολλητές της δείχνουν αμέριστη συμπαράσταση όταν εκείνη τους πληροφορεί ότι δεν μπορούν να κάνουν τελικά το ονειρεμένο ταξίδι τους στην Ελλάδα - θα αρχίσει θεραπείες. Ολοι είναι στο πλευρό της. Ομως η Μαρία είναι 55 χρονών. Κοιτώντας τη θέα από το γκρίζο παράθυρο του νοσοκομείου της παίρνει την απόφαση. Κάνει το ταξίδι στα ελληνικά νησιά. Στη Νίσυρο θα συνδεθεί με τη γη, το ηφαίστειο, τη θάλασσα και θα αποφασίσει να μείνει λίγο ακόμα - παρά τις αντιρρήσεις του γιου της και το πρόγραμμα των χημειοθεραπειών της. Θα συνδεθεί και με τον Στέφανο, έναν ντόπιο ψαρά, που κουβαλά κι εκείνος τους δικούς του δαίμονες. Κάποια στιγμή όμως, η Μαρία πρέπει να γυρίσει πίσω. Ή δεν υπάρχουν «πρέπει» πια;

Η Εμα Σουάρεζ και ο Ακύλλας Καραζήσης ζουν μια δεύτερη ευκαιρία στον έρωτα και τη ζωή με φόντο το νησί της Νισύρου στην ισπανοελληνική συμπαραγώγη που γυρίστηκε στην Ελλάδα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

snow white and the huntsman

Η Χιονάτη και ο Κυνηγός (Snow White and the Huntsman) του Ρούπερτ Σάντερς

Κλεισμένη εδώ και δέκα χρόνια σε ένα κελί του πύργου που κάποτε υπήρξε το σπίτι της, η πριγκίπισσα Χιονάτη το σκάει τελικά από τα χέρια της σατανικής βασίλισσας Ραβένα, που έχοντας ήδη σκοτώσει τον πατέρα της αποφασίζει, υπακούοντας στις προσταγές της μαύρης μαγείας που την τρέφει και του ζωντανού καθρέφτη που την συμβουλεύει, να φάει την καρδιά της προκείμενου να μείνει για πάντα νέα και όμορφη. Αγνοεί όμως ότι στο σκοτεινό (παραισθησιογόνο) δάσος, την περιμένει η ενσάρκωση των χειρότερων φόβων της κι ότι στο κατόπι της, η Ραβένα θα στείλει, με απειλές και κούφιες υποσχέσεις, έναν σκληρό (μα στ' αλήθεια συναισθηματικά τραυματισμένο) κυνηγό, για να τη φέρει πίσω...

Μια ενήλικη ανάγνωση του κλασσικού παραμυθιού με την Σαρλίζ Θερόν να κλέβει την παράσταση και το σκηνοθέτη Ρούπερτ Σάντερς να χρίζεται «οραματιστής». Αν μόνο η ταινία δεν παγιδευόταν στα σεναριακά αδιέξοδα ενός blockbuster που θέλει να τους κρατήσει όλους ευχαριστημένους... Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στον ΑΝΤ1

a separation ένας χωρισμός 607

Ενας Χωρισμός (Nader and Simin: A Separation) του Ασγκάρ Φαραντί

Μετά από 14 χρόνια γάμου, ο Ναντέρ και η Σιμίν βρίσκονται μπροστά από τον δικαστή και ζητούν άδεια για να πάρουν διαζύγιο. Εκείνη θέλει να φύγουν από τη χώρα σε αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος για την 11χρονη κόρη τους. Εκείνος δεν μπορεί και ούτε θέλει να αφήσει πίσω τον γέροντα πατέρα του που πάσχει από Αλτσχάιμερ. Η Σιμίν, πιέζοντας, φεύγει από το σπίτι και επιστρέφει στους γονείς της. Ο Ναντέρ αναγκάζεται να προσλάβει τη Ραζιέ, μία γυναίκα από κατώτερη κοινωνική τάξη, για να προσέχει τον πατέρα του τις ώρες που λείπει στη δουλειά. Η Ραζιέ είναι έγκυος, κάτι που δεν είναι ορατό κάτω από το μαύρο τσαντόρ της. Εχει πει ψέματα στον άνεργο άντρα της και αναλαμβάνει τη δουλειά για να βοηθήσει στα χρέη του. Μία παρεξήγηση, ένα προσωπικό δράμα, κατηγορίες και ενοχές θα διαλύσουν δύο σπιτικά. Ανθρωποι στα όρια της καθημερινής τους απελπισίας θα συγκρουστούν μεταξύ τους, σε μία ιστορία που ξεπερνά τις προσωπικές της διαστάσεις και καταλήγει βαθιά πολιτική.

Ενα αριστούργημα που παρουσιάζει την πολύπλοκη εξουσία του τρίπτυχου «κράτος, θρησκεία, οικογένεια» και πώς αυτό διαβρώνει τον κοινωνικό ιστό, την προσωπική ηθική και τις σχέσεις των ανθρώπων. Από τις ταινίες που σ' οδηγούν να βγεις βουβός από την αίθουσα, αλλά με εκκωφαντικούς διαλόγους να διαδραματίζονται στο μυαλό σου. Χρυσή Αρκτος και βραβεία ανδρικής και γυναικείας ερμηνείας στο φεστιβάλ Βερολίνου, Οσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς