Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 9 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 9 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Jason Bourne 607

Τζέισον Μπορν (Jason Bourne) του Πολ Γκρίνγκρας

O Μπορν, ο χωρίς μνήμη έκπτωτος πράκτορας, είναι κατεστραμμένος, έχει καταντήσει να παίζει σε βρώμικους αγώνες πάλης στα ελληνοαλβανικά σύνορα για να βιοπορίζεται - και να αυτοτιμωρείται. Ο δρόμος θα τον οδηγήσει στην ταραγμένη από τις διαδηλώσεις Αθήνα (όχι, τα γυρίσματα δεν έγιναν εδώ, η παραγωγή, χωρίς κίνητρο από την ελληνική πολιτεία, προτίμησε την Ισπανία), όπου θα συναντήσει μια παλιά μας φίλη, τη Νίκι Πάρσονς, η οποία έχει περάσει «από την άλλη πλευρά» και θα του δώσει αρχεία με κρατικά μυστικά, «πιο αποκαλυπτικά κι απ' του Σνόουντεν». Ετσι, ο Τζέισον θα βρεθεί αντιμέτωπος με την παγκόσμια κατασκοπεία, με το παρελθόν του που ξετρυπώνει στις πιο ανεπιθύμητες στιγμές, με την αλήθεια για τον πατέρα του και με μια νεαρή προσθήκη στη CIA, με τη μορφή της Αλίσια Βικάντερ, φιλόδοξη κι αποφασισμένη, η οποία χρησιμοποιεί όλη τη διεισδυτική τεχνολογία για να τον εντοπίσει και να τον παγιδεύσει. Την ίδια ώρα, ο διοικητής της CIA, ο Ρόμπερτ Ντιούι του Τόμι Λι Τζόουνς, κάνει πλάτες σ' έναν καινούριο, έτοιμο να κατακτήσει τον κόσμο, επιχειρηματία του διαδικτύου (ο Ριζ Αχμέντ του «The Night of»), ζητώντας ως απλό αντάλλαγμα πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία... ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Ο Ματ Ντέιμον επιστρέφει στο franchise που αγάπησε με ακόμη μια περιπέτεια που φτάνει μέχρι την... Αθήνα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στον ΑΝΤ1

hunger games mockingjay main

The Hunger Games: Επανάσταση Μέρος 1 (The Hunger Games: Mockingjay Part 1) του Φράνσις Λόρενς

Την τελευταία φορά που είδαμε την Κάτνις Εβερντιν, με το βέλος της και με την υποστήριξη του Πλούταρκ, κατέστρεψε, κυριολεκτικά και μεταφορικά, τους Αγώνες Πείνας και κατέφερε ένα σοβαρό πλήγμα στην εξουσία της Κάπιτολ και του Προέδρου Σνόου. Τώρα τη συναντάμε στα βάθη της Περιοχής 13, η οποία δεν έχει ισοπεδωθεί κι εγκαταλειφθεί: αντίθετα, λειτουργεί στην εντέλεια κάτω από το σιδερένιο χέρι της Προέδρου Κόιν και προετοιμάζει την Επανάσταση. Μια σφιχτή ομάδα, με την τεχνική βοήθεια του Μπίτι, τον ειδήμονα στο μάρκετινγκ Πλούταρκ και τη σκληρή δουλειά χιλιάδων πολιτών, είναι έτοιμη να καλέσει την υπόλοιπη Πάνεμ και να τα βάλει με την Κάπιτολ. Εκείνο που χρειάζεται, είναι το εμβληματικό πρόσωπο της Κάτνις για να δώσει πίστη και δύναμη στο λαό, να ενσαρκώσει την ίδια την Επανάσταση. Κι η Κάτνις θα τολμήσει να το κάνει, όχι μόνο για να υπερασπιστεί την οικογένειά της, τον Γκέιλ, το δίκαιο και το δημοκρατικό, αλλά και για να απελευθερώσει τον Πίτα που βρίσκεται εγκλωβισμένος στην πρωτεύουσα.

Προτελευταίο κεφάλαιο στο λογοτεχνικό και κινηματογραφικό φαινόμενο, σκοτεινό, μελαγχολικό, αγωνιώδες και, ναι, συγκινητικό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.40 στον Alpha

werewolf

Λυκάνθρωπος (Werewolf by Night) του Μάικλ Τζιακίνο

Μια βαριά, σκοτεινή βραδιά, μια κρυφή σέκτα κυνηγών τεράτων αναδύεται από τις σκιές και συγκεντρώνεται στον επιβλητικό ναό του Μπλάντστοουν, ύστερα από τον θάνατο του αρχηγού τους. Σε μια παράξενη και μακάβρια τελετή στη μνήμη του, οι παριστάμενοι ξεκινούν έναν μυστηριώδη και θανατηφόρο διαγωνισμό με έπαθλο ένα πανίσχυρο κειμήλιο – ένα κυνήγι που θα τους φέρει πρόσωπο με πρόσωπο με ένα επικίνδυνο τέρας.

Η πιο ευχάριστη έκπληξη του σύμπαντος της Marvel τον τελευταίο καιρό, ζωντανεύει τον ομότιτλο κόμικ ήρωα σε 55 λεπτά σφιχτοδεμένου, old school, gore, ασπρόμαυρου τρόμου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

the others 607

Οι Αλλοι (The Others) του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ

Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει τελειώσει, αλλά ο σύζυγος της Γκρέις δεν έχει επιστρέψει από το μέτωπο. Σε μια απομονωμένη βικτωριανή έπαυλη, η Γκρέις μεγαλώνει τα δύο της παιδιά, την Άνν και τον Νίκολας, με αυστηρή πειθαρχία και έντονη θρησκευτική πίστη. Αυτό που τα κάνει να υποφέρουν, όμως, είναι μια παράξενη ασθένεια που δεν τους επιτρέπει την άμεση έκθεση στο φως του ήλιου. Οι τρεις νέοι υπηρέτες, που προσλαμβάνονται από την οικογένεια, οφείλουν να προσέχουν τον πιο αυστηρό κανονισμό: το σπίτι πρέπει να μένει πάντοτε σκοτεινό και καμία πόρτα δεν πρέπει να ανοίγει προτού κλείσει και κλειδωθεί η προηγούμενη! Ο ήδη παράξενος τρόπος ζωής της οικογένειας διαταράσσεται ακόμη περισσότερο, όταν τα δύο παιδιά αποκαλύπτουν στη μητέρα τους ότι το σπίτι κατοικείται και από μια «άλλη» οικογένεια...

Η ταινία προβάλλεται στις 00.30 στον ΑΝΤ1

Florida Project 607

The Florida Project του Σον Μπέικερ

Στις ΗΠΑ τα μοτέλ έχουν γίνει το τελευταίο καταφύγιο των ανθρώπων που δε μπορούν να εξασφαλίσουν μόνιμη κατοικία. Ο πληθυσμός των «κρυμμένων αστέγων» αποτελείται κυρίως από οικογένειες που παλεύουν κάθε μέρα να διατηρήσουν μια στέγη. Η ιστορία μας εκτυλίσσεται λίγο έξω από το Ορλάντο, τον απόλυτο προορισμό για διακοπές και «Το Πιο Μαγικό Μέρος στον Κόσμο». Η κεντρική λεωφόρος ανάμεσα στα θεματικά πάρκα και τα θέρετρα είναι γεμάτη από φτηνά μοτέλ που κάποτε γέμιζαν από τουρίστες, ενώ σήμερα φιλοξενούν άστεγες οικογένειες. Η Μούνι ζει με την 22χρονη μητέρα της Χέιλι, σε ένα τέτοιο μοτέλ - το The Magic Castle. Το κοντινότερο που έχει η Μούνι σε πατρική φιγούρα είναι ο Μπόμπι, ο διαχειριστής του μοτέλ, τον οποίο πειράζουν συνεχώς τα παιδιά με τις σκανδαλιές τους. Η Χέιλι μόλις έχασε τη δουλειά της κι ένα κοριτσάκι στην ηλικία της Μούνι μόλις μετακόμισε δίπλα τους- θα είναι ένα αξέχαστο καλοκαίρι.

To απέριττο, βαθιά συγκινητικό, ρεαλιστικό σε σημείο μαγείας φιλμ του Σον Μπέικερ για τις προσωπικές μας χαμένες και ξανακερδισμένες Disneyland. Μία από τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 01.55 στο Cosmote Cinema 1

The Silent Revolution 607

Η Σιωπηλή Επανάσταση (The Silent Revolution) του Λαρς Κράουμε

Το 1956, η Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας κυβερνάται από το Ενιαίο Σοσιαλιστικό Κόμμα, αμάλγαμα του πρώην Κομουνιστικού Κόμματος της χώρας με το Σοσιαλδημοκρατικό, και επίσημο φορέα του σταλινικού τύπου σοσιαλισμού. Το τείχος δεν έχει ακόμη υψωθεί (θα χρειαστούν άλλα πέντε χρόνια), και η διέλευση από το σύνορο που χωρίζει την Ανατολική Γερμανία από τη Δυτική γίνεται με έναν τυπικό έλεγχο, αρκεί φυσικά να πείσεις τους φρουρούς για τον λόγο που επισκέπτεσαι την άλλη πλευρά. Ο Κουρτ και ο Τέο, φίλοι και συμμαθητές από τη μικρή πόλη Στάλινσταντ κοντά στα πολωνικά σύνορα, περνούν ένα πρωί στο Δυτικό Βερολίνο με πρόσχημα να επισκεφτούν τον τάφο του παππού του πρώτου, ενώ σκοπός τους είναι να μπουν σε ένα σινεμά να δουν μια απαγορευμένη στα μέρη τους ταινία. Δεν είναι αυτή, ωστόσο, που θα τους αναστατώσει, αλλά τα εναρκτήρια επίκαιρα για τον αιματηρό αγώνα των Ούγγρων να διώξουν από τη χώρα τους τις σοβιετικές δυνάμεις κατοχής. Για τους δύο εφήβους, η πάλη του ουγγρικού λαού αντανακλά τη δική τους δυσφορία με το άκαμπτο καθεστώς τους. Επιστρέφοντας, θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την εξέλιξη της Ουγγρικής Επανάστασης από το παράνομο ραδιόφωνο ενός μακρινού, αποκομμένου από την κοινωνία της πόλης, συγγενή. Και, σε ένδειξη αλληλεγγύης, σύντομα θα πείσουν τους –περισσότερους- συμμαθητές τους να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή στη διάρκεια ενός μαθήματος. Όμως η «αθώα» πράξη διαμαρτυρίας προκαλεί την απορία και την οργή του καθηγητή, κι από κει την παρέμβαση του λυκειάρχη και τη δυσανεξία της διευθύντριας. Η υπόθεση θα φθάσει μέχρι τον Υπουργό Παιδείας, σκληροπυρηνικό σταλινιστή, του οποίο το τελεσίγραφο είναι ξεκάθαρο: αν ο υποκινητής της «αντεπαναστατικής» πρωτοβουλίας δε φανερωθεί εντός μίας εβδομάδας, ολόκληρη η τάξη αποβάλλεται από το σχολείο και αποκλείεται δια βίου από όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ΛΔΓ.

Ενα ασυνήθιστο χρονικό διαμαρτυρίας από την ταραχώδη ανατολικογερμανική Ιστορία μετατρέπεται σε ένα καλοπαιγμένο, χρήσιμο, όσο και ολότελα συνηθισμένο μελόδραμα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

blonde

Blonde του Αντριου Ντόμινικ

H ταινία επαναπροσδιορίζει με τόλμη τη ζωή μιας από τις πιο διαχρονικές γυναίκες του Χόλιγουντ, της Μέριλιν Μονρόε. Από την ασταθή παιδική της ηλικία ως Νόρμα Τζιν, μέσα από την άνοδό της στα αστέρια και τις ρομαντικές της περιπτύξεις, το “Blonde” θολώνει τις γραμμές των γεγονότων και της φαντασίας για να εξερευνήσει τον διαχωρισμό εκείνον μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού εαυτού της.

Το πορτρέτο της Μέριλιν Μονρόε δια χειρός Αντριου Ντόμινικ θα διχάσει και θα συζητηθεί για όλους τους σωστούς, αλλά και όλους τους λάθος λόγους. Ο σημαντικότερος είναι η ερμηνεία της Ανα Ντε Αρμας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς