Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή 4 Απριλίου

στα 10

Κυριακή στο σπίτι. Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή 4 Απριλίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς



Πίσω απ' την Γαλάζια Πόρτα του Μάριους Παλέζ

Τι κρύβεται πίσω από τη γαλάζια πόρτα που εμφανίζεται μόνο όταν κλείσουμε τα μάτια μας πριν πέσουμε για ύπνο; Ο μαγικός, τρομακτικός κόσμος που εκτείνεται πίσω από αυτό το φανταστικό κατώφλι είναι γεμάτος θαρραλέους ήρωες, μυστηριώδη τέρατα και καινούργιους φίλους – ακόμα και πολύχρωμα πουλιά που μιλούν τη γλώσσα των ανθρώπων.
Μια συναρπαστική αλληγορία για την περιπέτεια της αναχώρησης από την παιδική ηλικία, τη σύγκρουση με τα προβλήματα της σύγχρονης ενήλικης ζωής και τη δύναμη της γονεϊκής αγάπης, που βασίζεται σ’ ένα πολυδιαβασμένο βιβλίο από μικρούς και μεγάλους

Η ταινία προβάλλεται στο Κανάλι της Βουλής, την Κυριακή 4 Απριλίου 2021, ώρα 17.30, από την Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου.


4 Χρόνια σε 10 Λεπτά του Μλάντεν Κοβάσεβιτς (4 Years in 10 Minutes, Σερβία, 2018, 63΄)

Απόκοσμα τοπία και μυστηριώδεις διαδρομές του νου μέσα από πλάνα γυρισμένα από τον πρώτο Σέρβο που αναρριχήθηκε στην κορυφή του Έβερεστ συνυφαίνονται με αινιγματικά αποσπάσματα από το ημερολόγιο του ορειβάτη. Ένας πειραματικός διαλογισμός για την πορεία προς την αιώνια δόξα – και την επιστροφή στην κοινοτοπία της καθημερινότητας. Μια διαδρομή που άλλαξε έναν άνθρωπο με τρόπο που αυτός δεν είχε επιδιώξει ποτέ. Η ταινία απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο στο φεστιβάλ Beldocs το 2018.

H ταινία προβάλεται online στην πλατφόρμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του αφιερώματος «Αποκαλυπτικά ντοκιμαντέρ που βραβεύτηκαν σε φεστιβάλ της γειτονιάς μας»


Ταξίδι στην Ελλάδα του Μάικλ Γουιντερμπότομ

Οι ταξιδιωτικές σειρές και, αντίστοιχα, ταινίες των Μάικλ Γουίντερμποτομ, Στιβ Κούγκαν και Ρομπ Μπράιντον βρίσκουν ιδανικό φινάλε στο, ας πούμε, ταξίδι του Οδυσσέα. Εχουν περάσει δέκα χρόνια απ' όταν ξεκίνησε αυτή η παράξενη κινηματογραφική συνθήκη: ο Μάικλ Γουίντερμποτομ σκηνοθετεί, καθώς ο Στιβ Κούγκαν, σε ανάθεση από την εφημερίδα The Observer, παρέα με τον φίλο του Ρομπ Μπράιντον, βολτάρουν στον κόσμο, τρώγοντας και μιλώντας, σ' ένα υλικό που κάθε φορά οδηγεί σε μια τηλεοπτική σειρά και μια κινηματογραφική ταινία. Η αρχή έγινε στη Lake District στη Βορειοδυτική Αγγλία, η περιπέτεια συνεχίστηκε στην Ιταλία, στην Ισπανία και τώρα στη χώρα μας, σε ό,τι γυρίστηκε στην Ελλάδα πέρσι το καλοκαίρι.
Το πώς δυο απόλυτα ιδιοσυγκρασιακοί Βρετανοί κωμικοί ηθοποιοί, σε διαλόγους που μοιάζει να μην στοχεύουν παρά στη μεταξύ τους απόλαυση, μπορεί να υπογράφουν στιγμιότυπα όχι απλώς οικεία κι απολαυστικά, αλλά κι εθιστικά και ψυχικά κατευναστικά, οφείλεται στη δική τους έμπνευση και στην υπογραφή του σκηνοθέτη τους. Και, κάθε φορά, στη μαγεία του τόπου που επισκέπτονται. Αυτή τη φορά, στο «Ταξίδι στην Ελλάδα» (που προβλήθηκε ως τηλεοπτική σειρά στο Sky και επρόκειτο να κάνει την πρεμιέρα του ως ταινία στο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα που αναβλήθηκε), η αποστολή του Στιβ Κούγκαν και του Ρομπ Μπράιντον είναι να... διανύσουν την Οδύσσεια, να ξεκινήσουν, όπως ο Οδυσσέας, από την Τροία (αυτό και κάνουν, στη γείτονα Τουρκία) και να καταλήξουν στην Ιθάκη, όπου μπορεί να μην τους περιμένει ακριβώς μια Πηνελόπη, όμως σίγουρα βρίσκουν τον πυρήνα της αυτογνωσίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Ταξίδι στην Ελλάδα».

Η ταινία κάνει πρεμιέρα στις 21.00 στο COSMOTE 1HD


Σιωπηλός Δρόμος

Γραμμένος από τους Πέτρο Καλκόβαλη και Μελίνα Τσαμπάνη των «Αγριων Μελισσών» και σε σκηνοθεσία του Βαρδή Μαρινάκη, ο «Σιωπηλός Δρόμος», η νέα σειρά που κάνει πρεμιέρα στο MEGA, στρέφεται γύρω από την απαγωγή εννέα παιδιών ενός σχολικού πούλμαν, μαζί με τον οδηγό και τη συνοδό. Η τραγωδία θα φέρει στην επιφάνεια (πιθανολογούμε) τραύματα, μυστικά κι εγκλήματα του παρελθόντος, που συνδέουν τα μέλη της ευρύτερης οικογένειας Καρούζου, προυχόντων της περιοχής Βαθύ Αττικής, σαν να λέμε Φιλοθέη. Ηδη από το πρώτο επεισόδιο, που απλώς σετάρει τα γεγονότα, καταλαβαίνουμε ότι ο «πατριάρχης» της οικογένειας, Σπύρος Καρούζος (Αντώνης Καφετζόπουλος) είναι επιτυχημένος και συνάμα αυταρχικός. Τα μέλη της οικογένειας που συνταράσσονται από το συμβάν είναι η ευάλωττη κόρη Μαντώ (Βίκυ Παπαδοπούλου) με τον σύζυγό της, Δήμαρχο Νικήτα Γκέκα (Γιάννος Περλέγκας), η υποδειγματική κόρη Θάλεια (Ανθή Ευστρατιάδου), σε μυστική διαδικασία διαζυγίου από τον Βασίλη (Χρήστος Λούλης), η νεότερη σύζυγος του Καρούζου, η μειλίχια Ιουλία (Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου), μητέρα του έφηβου Ορφέα, ακόμα και η αποξενωμένη κόρη Θάλεια (Πηνελόπη Τσιλίκα), δημοσιογράφος, χαρακτηριστικά... dark, που αρχίζει κι η ίδια να ερευνά την υπόθεση. Απέναντί τους βρίσκονται ο Αστυνόμος Νάσος Οικονομίδης (Δημήτρης Λάλος), που ελπίζουμε να έχει κι αυτός κάποια σκοτεινά μυστικά στα περιποιημένα μπατζάκια του, η ιδιοκτήτρια του ιδιωτικού σχολείου των παιδιών, Βιολέτα Φωτοπούλου (Μυρτώ Αλικάκη). Ταυτόχρονα γνωρίζουμε (και υποψιαζόμαστε; όχι στ' αλήθεια), τη συνοδό των παιδιών στο πούλμαν, Ελπίδα (Χριστίνα Χειλά Φαμέλη), απαχθήσα κι αυτή, και ρίχνουμε κλεφτές ματιές στους απαγωγείς, ανάμεσά τους στη μεταμφιεσμένη Σοφία Γεωργοβασίλη και τον Νικόλα Παπαγιάννη (μην διαβάσετε το spoiler στο site του καναλιού). Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το πρώτο επεισόδιο του «Σιωπηλού Δρόμου».

Ο «Σιωπηλός Δρόμος κάνει πρεμιέρα στο MEGA στις 21.00


Κάτω από το Δέντρο του Χάφτεϊν Γκούναρ Σίγκουρδσον

Τρίτη ταινία του Χαφστέιν Γκούναρ Σίγκουρδσον, ενός σκηνοθέτη του οποίου το όνομα μπορεί να μη λέει τίποτα στο ευρύ κοινό, αλλά πάνω στην πρώτη του ταινία (το «Either Way») βασίστηκε ο «Γελαστός Πρίγκηπας» του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, το «Κάτω από το Δέντρο» μας μεταφέρει στο πράστια του Ρέικιαβικ και αφηγείται την κόντρα δύο οικογενειών που μένουν σε διπλανά σπίτια, η οποία θα ξεκινήσει από ένα δέντρο που ρίχνει τη σκιά του στη διπλανή αυλή, θα συνεχιστεί με σκισμένα λάστιχα και φθορές ξένης ιδιοκτησίας, κατοικίδια θα εξαφανιστούν μυστηριωδώς, κάμερες ασφαλείας θα τοποθετηθούν, ένα αλυσοπρίονο θα κάνει την εμφάνισή του και όλα θα οδηγήσουν σε μια κωμικοτραγική κι εξωφρενική κορύφωση.
Ο θόρυβος που κρύβεται μέσα στους τέσσερις τοίχους των ήσυχων σπιτιών σε μια έκπληξη από την Ισλανδία που αποτελεί και την επίσημη υποβολή της χώρα για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Κάτω από το Δέντρο».

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ3


Holy Boom της Μαρίας Λάφη

Με επίκεντρο τρεις διαφορετικές ιστορίες που διαδραματίζονται τη Μεγάλη Εβδομάδα, μια γειτονιά στην Αθήνα αποκαλύπτει τα «τραύματα» των εχθοπραξιών σε μια πόλη που φλέγεται.
Ενα παιδί Φιλιππινέζων μεταναστών προσπαθεί να ενσωματωθεί στην ελληνική παρέα του σχολείου και να πλησιάζει την κοπέλα που του αρέσει, μια νεαρή Ελληνίδα μετακομίζει χωρίς την άδεια των γονιών της με το νιγηριανής καταγωγής αγόρι της και μαζί μπλέκουν σε μια άγρια ιστορία με ναρκωτικά, μια γυναίκα από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ενωσης μαθαίνει ότι ο άντρας της είναι νεκρός αλλά δεν μπορεί να τον δει γιατί δεν έχει χαρτιά, εγκλωβισμένη σε ένα κύκλωμα διακίνησης ανθρώπων. Απέναντι τους και η Θάλεια, μια τυπική Ελληνίδα, που πηγαίνει καθημερινά στην εκκλησία, που δεν μπορεί τους ξένους, που δεν παρέλαβε κι αυτή ποτέ το γράμμα που περίμενε σε όλη της τη ζωή.
Φιλόδοξο ντεμπούτο που χαρτογραφεί την πολυπολιτισμικότητα της Αθήνας, πιο αποτελεσματικό όταν αποκαλύπτει τον κρυμμένο κόσμο της διπλανής πόρτας, παρά όταν προσπαθεί να παραλληλίσει την Εβδομάδα των Παθών με τα πάθη των ηρώων του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Holy Boom».

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ2


Ο Καουμπόι της Ασφάλτου του Ρίκι Στάουμπ

Οταν ο έφηβος Κόουλ αποβληθεί από ένα ακόμη σχολείο στο Ντιτρόιτ όπου ζει με την μητέρα του, εκείνη θα πακετάρει τα ρούχα του σε δυο μαύρες σακούλες, θα τον φορτώσει στο αυτοκίνητό της και θα τον αφήσει στις σκάλες του πατέρα του, στην Φιλαδέλφεια. Ο Χαρπ, είναι ένας άντρας που υπήρξε απών από την ζωή του Κόουλ, πρώην κατάδικος που τώρα έχει βρει νόημα δίπλα στα άλογα σε έναν αυτοσχέδιο στάβλο σε μια υποβαθμισμένη γειτονιά της πόλης την οποία οι τοπικοί εργολάβοι βλέπουν ως την επόμενη ευκαιρία οικιστικής αναβάθμισης.
Γοητευτικό στον τρόπο που καταγράφει την κοινότητα των τελευταίων μαύρων καουμπόιδων στην Φιλαδέλφεια και αποτελεσματικό ως ένα συναισθηματικό φιλμ ενηλικίωσης, το «Concrete Cowboy» του Ρίκι Στάουμπ είναι ένα καλοφτιαγμένο αν κι όχι ξεχωριστό ντεμπούτο. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Ο Καουμπόι της Ασφάλτου».

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix.


Μικρά Ομορφα Αλογα του Μιχάλη Κωνσταντάτου

Η εικόνα της μεγαλοαστικής πυρηνικής οικογένειας που διαμένει σε μια πολυτελή βίλα έξω από την Αττική υπονομεύεται από την αρχή. Υπάρχει κάτι το αδιόρατα απειλητικό παντού: τόσο στη γυναίκα που τρέχει κλαίγοντας και λαχανιάζοντας μέσα στο δάσος, όσο και στον άνδρα που καθαρίζει την πισίνα και παίζει με τον σκύλο, όσο ένας γείτονας τον παρατηρεί διερευνητικά. Η χαλασμένη αυτόματη πόρτα της εισόδου είναι άλλη μια ένδειξη ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά.Σταδιακά αποκαλύπτεται ότι οι υποψίες του θεατή βγαίνουν αληθινές. Η οικογένεια δεν κατοικεί κανονικά στη βίλα, αλλά ο σύζυγος δουλεύει εκεί ως φροντιστής-οικονόμος κι εκμεταλλεύεται την απουσία της πλούσιας ιδιοκτήτριας για να μένει στα κρυφά με τη σύζυγο και το παιδί τους. Κάθε φορά που εκείνη έρχεται για να μείνει στο σπίτι της μαζί με τους δύο τεράστιους γερμανικούς ποιμενικούς της, τους συμπεριφέρεται ευγενικά, αλλά με την υπεροψία ενός αφεντικού απέναντι στους υφισταμένους της. Εκείνοι φροντίζουν να σβήνουν κάθε ίχνος της παράνομης διαμονής τους κι επιστρέφουν στο μίζερο διαμέρισμά τους.
Δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Μιχάλη Κωνσταντάτου που μετά το «Luton» ανοίγει την εικόνα σε μια οικογένεια που σε εποχή κοινωνικής αλλά και προσωπικής κρίσης παγιδεύεται μέσα στα ίδια της τα μυστικά. Παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Σαγκάης, συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Σαράγεβο και της Θεσσαλονίκης. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Μικρά Ομορφα Αλογα».

Η ταινία προβάλλεται από το viva.gr.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς