Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 29 Αυγούστου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 29 Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


The Curious Case Of Benjamin Button

Η Απίστευτη Ιστορία Του Μπέντζαμιν Μπάτον (The Curious Case Of Benjamin Button) του Ντέιβιντ Φίντσερ

Η ταινία αφηγείται την εκπληκτική ιστορία ενός όχι τόσο συνηθισμένου άντρα. Ξεκινώντας το 1918 από τη Νέα Ορλεάνη, στο τέλος του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου και φτάνοντας μέχρι τον 21ο αιώνα, ο άντρας αυτός διαγράφει μία πορεία ζωής τόσο απρόβλεπτη, όσο θα μπορούσε να είναι η ζωή οποιουδήποτε ανθρώπου. Συναντά ανθρώπους, ανακαλύπτει νέα μέρη, βρίσκει και χάνει την αγάπη, τις χαρές της ζωής, έρχεται αντιμέτωπος με τη θλίψη του θανάτου, αλλά και με τόσα άλλα συναισθήματα που ξεπερνούν το χρόνο.

Η ταινία προβάλλεται στις 16.15 στο Star.

φόβος

Ο Φόβος του Κώστα Μανουσάκη

Ο Ανέστης Καννάλης, ένας κοινωνικά απομονωμένος νέος, γιος τσιφλικά, επιτίθεται στην κωφάλαλη ψυχοκόρη της οικογένειάς του, την οποία βιάζει και στη συνέχεια σκοτώνει. Ο πατέρας και η μητριά του, αν και ανακαλύπτουν το έγκλημά του και οργίζονται μαζί του, αποφασίζουν να κρύψουν την αλήθεια και να εξαφανίσουν το πτώμα στη λίμνη. Ο Ανέστης από ’δω και στο εξής ζει μέσα στον φόβο και όλες του οι πράξεις πλέον ορίζονται από το έγκλημα που διέπραξε, ώσπου το πτώμα ανακαλύπτεται και καταστρέφονται οι ζωές και άλλων ανθρώπων. Πραγματευόμενος τα απωθημένα ένστικτα και τις αγκυλώσεις της ελληνικής υπαίθρου του 1960, ο Κώστας Μανουσάκης παραδίδει μια ρεαλιστική ηθογραφική ταινία-σταθμό για την ελληνική κινηματογραφία.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στην ΕΡΤ 2 στα πλαίσια του αφιερώματος στη μνήμη του Ανέστη Βλάχου.

toy story 2

Toy Story 2 του Τζον Λάσετερ

Ο Άντι ετοιμάζεται να φύγει για την κατασκήνωση, αλλά ένα μικρό ατύχημα καθώς παίζει με τα παιχνίδια του, τον αναγκάζει να ξεχάσει τον σερίφη Γούντι πίσω στο ράφι του. Αυτό όμως θα βάλει σε περιπέτειες την υπόλοιπη συλλογή των παιχνιδιών. Ο Γούντι θα γίνει στόχος ενός συλλέκτη, που θέλει πάση θυσία να αποκτήσει τον Γούντι. Κι αυτό, γιατί έτσι θα ολοκληρώσει την τετράδα ηρώων ενός παλιού σίριαλ, για να μπορέσει να την πουλήσει σε ένα μουσείο στην Ιαπωνία. Καθώς δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, τα υπόλοιπα παιχνίδια του Άντι με επικεφαλής τον Μπαζ δεν έχουν άλλη επιλογή, από το να ξεκινήσουν μια εκστρατεία επικών διαστάσεων, για να τον βρουν και να τον φέρουν πίσω...

H ταινία προβάλλεται στις 20.00 στον Alpha.

127 Hours

127 Ωρες του Ντάνι Μπόιλ

Ο Αρον Ράλστον εξερευνούσε τα βουνά στο Canyonlands National Park στη Γιούτα. Σε μια προσπάθειά του να περάσει ένα φαράγγι, γλιστράει και πέφτει μέσα. Το δεξί χέρι του συνθλίβεται από μια πέτρα με αποτέλεσμα να παγιδευτεί. Για τις επόμενες πέντε μέρες ο Ράλστον επανεξετάζει ολόκληρη τη ζωή του και καταφέρνει να ανακαλύψει ότι διαθέτει όλο το κουράγιο για να μπορέσει να επιβιώσει κάνοντας οτιδήποτε είναι απαραίτητο. Για να ελευθερωθεί κόβει το χέρι του και περπατάει 8 μίλια μέσα στην έρημο, μέχρι να βρει άλλους οδοιπόρους και τελικά να σωθεί. Κατά τη διάρκειά του εγκλωβισμού του, ο Ράλστον αναπολεί, φίλους, ερωμένες και τις δύο οδοιπόρους που συνάντησε λίγο πριν το ατύχημά του.

Περιπέτεια παραγωγής 2010 σε σκηνοθεσία και παραγωγή του Ντάνι Μπόιλ. Το σενάριο το έγραψε ο ίδιος μαζί με τον Σάιμον Μπόφοϊ και είναι βασισμένο στην αυτοβιογραφία του ΑΆρον Ράλστον «Between a Rock and a Hard Place». Πρωταγωνιστεί ο Τζέιμς Φράνκο στο ρόλο του ορειβάτη Ράλστον, ο οποίος παγιδεύτηκε σε ένα φαράγγι στη Γιούτα και έμεινε εκεί για περισσότερο από πέντε μέρες το 2003. Η ταινία ήταν υποψήφια για έξι Οσκαρ, ανάμεσα στα οποία Καλύτερης Ταινίας και Α' Ανδρικού Ρόλου για την εκπληκτική ερμηνεία του Τζέιμς Φράνκο.

Η ταινία προβάλλεται στη 01.00 στο OPEN.

Fatal Attraction 607

Ολέθρια Σχέση (Fatal Attraction) του Αντριαν Λιν

Ένας παντρεμένος δικηγόρος πληρώνει ακριβά την ερωτική του περιπέτεια με μια γοητευτική άγνωστη, όταν εκείνη -μη αποδεχόμενη το τέλος της σχέσης τους- αποφασίζει να κάνει κόλαση τη ζωή του... Η ταινία ήταν υποψήφια για 6 Όσκαρ.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Cosmote Cinema 2.

Ma Vie de Courgette 607

Εγώ, ο Κολοκυθάκης (Ma vie de courgette) του Κλοντ Μπαρά

Η ιστορία μιας χούφτας παραμελημένων παιδιών που βρίσκονται αντιμέτωπα με την εγκατάλειψη σε ένα ορφανοτροφείο δεν μοιάζει εκ πρώτης όψεως με υλικό ιδανικό για μια ταινία κινουμένων σχεδίων που απευθύνεται (και) σε μικρούς θεατές. Στο μεγάλου μήκους σκηνοθετικό του ντεμπούτο, ωστόσο, ο Ελβετός Κλοντ Μπαρά κατορθώνει να ελιχθεί με την άνεση βετεράνου ανάμεσα στις δυνητικά σκοτεινές και καταθλιπτικές αλήθειες που κρύβει η ιστορία του και να τις μεταμορφώσει σε μια μικρή έκρηξη αισιοδοξίας που δεν χάνει την επαφή της με την αδυσώπητη πραγματικότητα. Σκληρό, ρεαλιστικό και ταυτόχρονα αφάνταστα τρυφερό και συγκινητικό, ένα φιλμ κινουμένων σχεδίων που αναλαμβάνει να αποκαταστήσει την πίστη μας στην καλοσύνη των άλλων. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στο Nova Cinema 1 στις 18.25.

longshots 607

Longshots από το BBC Reel

Το LongShots, το διαδικτυακό φεστιβάλ του BBC Reel, επιστρέφει από τώρα ως και τις 22 Σεπτεμβρίου, με 13 μικρού μήκους ντοκιμαντέρ απ' όλο τον κόσμο, τα οποία δεν έχουν αλλού διανομή. Η περσινή διοργάνωση του LongShots σημείωσε πάνω από 400.000 θεάσεις, ενώ το φετινό event γίνεται και διαγωνιστικό, με κριτική επιτροπή αλλά και με βραβείο κοινού για το οποίο μπορεί ο κάθε θεατής να ψηφίσει. Σύμφωνα με το BBC, «Οι ταινίες του προγράμματος εξερευνούν ιστορίες που εμπνέουν και ενθουσιάζουν και που μας θυμίζουν τη χαρά της ανθρώπινης ύπαρξης, τιμούν τα νέα ξεκινήματα και τα θαύματα του ποικιλόμορφου, πολύχρωμου, εντυπωσιακού κόσμου μας. Ταινίες που κάνουν την καρδιά σου ν' αναπηδήσει, που σε εκπλήσσουν, που εξετάζουν καίρια ζητήματα μέσα από ένα νέο, αυτοδύναμο φακό και, πάνω απ' όλα, γιορτάζουν την ομορφιά και ποικιλομορφία του πλανήτη μας.»

Μπορείτε να ξεκινήσετε να βλέπετε μικρού μήκους ντοκιμαντέρ και να ψηφίζετε, από τώρα, εδώ.

ete 85 main

To Kαλοκαίρι του '85 του Φρανσουά Οζόν

Το μικρό ιστιoπλοϊκό σκάφος του 16χρονου Αλέξ αναποδογυρίζει κοντά στις ακτές της Νορμανδίας. Ο 18χρονος Νταβίντ τον σώζει ηρωικά. Ο Αλέξ μόλις βρήκε τον φίλο των ονείρων του. Ομως, μπορεί το όνειρο να διαρκέσει πάνω από ένα καλοκαίρι, το καλοκαίρι του ’85;

Βασισμένος στο βρετανικό young adult βιβλίο του «Dance on My Grave» του Βρετανού Αϊνταν Τσέιμπερς, ο Οζόν χτίζει την ιστορία του με τρόπο γοητευτικό, κατορθώνοντας να συλλάβει όχι μόνο την εποχή και την στιγμή, αλλά κι όλες τις διαφορετικές αποχρώσεις μιας σχέσης τόσο καθοριστικής. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Καλοκαίρι του '85».

Η ταινία στριμάρει στο Viva.gr μέχρι και 31 Αυγούστου.

Music Box: Woodstock 99

«Music Box: Woodstock 99»

Πρώτο σε μια σειρά έξι μουσικών ντοκιμαντέρ παραγωγής της ΗΒΟ που καταγράφουν κομβικές στιγμές στην ιστορία της σύγχρονης ποπ και ροκ μουσικής, κάτω από τον γενικό τίτλο Music Box, το «Woodstock 99: Peace, Love, and Rage» δεν είναι τίποτα λιγότερο από συγκλονιστικό. Βρισκόμαστε 22 χρόνια πριν, στον καυτό Ιούλιο του 1999 και ολόκληρος ο κόσμος ανυπομονεί για το Woodstock 99, ένα τετραήμερο μουσικό event που θα γιορτάζει τα τριάντα χρόνια από το original Woodstock του 1969. Μερικές από τις πιο διάσημες μπάντες της μουσικής του τότε, έχουν ήδη συμφωνήσει να εμφανιστούν και όλοι ελπίζουν σε μια μεγαλειώδη συναυλία, που θα αναβιώσει το πνεύμα των ‘60s και θα ενώσει τους θεατές σε μια εμπειρία που θα θυμούνται για πάντα.Ενα συναρπαστικό ντοκιμαντέρ για μια σκοτεινή στιγμή στην ιστορία της μουσικής. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

To «Woodstock 99: Peace, Love, and Rage», πρώτο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ Music Box, είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στο Vodafone TV, το σπίτι της HBO στην Ελλάδα.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.