Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


the harvesters

Οι Θεριστές (The Harvesters) του Ετιέν Καλός

Στη Νότια Αφρική, η επαρχία του Φρι Στέιτ είναι ένα απομονωμένο προπύργιο της λευκής μειονοτικής κουλτούρας των «Αφρικάανς» – των απογόνων των Ολλανδών εποίκων. Σ’ ένα φέουδο αυτής της συντηρητικής νοτιοαφρικανικής γης, γνωστής και ως «βιβλικής ζώνης», μεγαλώνει ο εσωστρεφής έφηβος Γιάνο. Όταν η θρησκόληπτη μητέρα του φέρνει στο σπίτι ένα σκληραγωγημένο ορφανό του δρόμου για να το «σώσει», ζητεί από τον Γιάνο να ζήσουν σαν αδέρφια μ’ αυτό το άγνωστο αγόρι.

Μια σύγχρονη, ατμοσφαιρική παραβολή για τους νέους που ζουν στη σκιά του απαρτχάιντ, παλεύοντας με την εμμονή, με την αρρενωπότητα και το ζήτημα της πατρικής κληρονομιάς. Ντεμπούτο του Ετιέν Καλός, με ελληνική συμπαραγωγή και παγκόσμια πρεμιέρα στο «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.10 στην ΕΡΤ 2

valkyrie

Επιχείρηση Βαλκυρία (Valkyrie) του Μπράιαν Σίνγκερ

Στη ναζιστική Γερμανία κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, ένα στέλεχος ανώτερων Γερμανών αξιωματικών, ο συνταγματάρχης Κλάους Φον Στάουφενμπεργκ, είναι πεπεισμένος ότι πρέπει να σώσει τη Γερμανία από τον Χίτλερ. Στόχος του: να εξοντώσει τον Χίτλερ, τον Γκέρινγκ, τον Χίμλερ και να εξουδετερώσει τα Ες-Ες, ώστε να σταματήσει τον πόλεμο. Για το σκοπό αυτό, ο συνταγματάρχης μαζί με μια ομάδα αξιωματικών σχεδιάζει την επιχείρηση Βαλκυρία: το εθνικό σχέδιο εκτάκτου ανάγκης, για να πάρουν τον έλεγχο της χώρας. Τελικά, στις 20 Ιουλίου του 1944 παρουσιάζεται η τέλεια ευκαιρία.. Η ανώτατη διοίκηση του στρατού συγκεντρώνεται στο Αρχηγείο του Χίτλερ .Ο φον Στάουφενμπεργκ κρατάει ένα χαρτοφύλακα που περιέχει εκρηκτικά. Όλα μοιάζουν να πηγαίνουν στην εντέλεια. Στέκεται δίπλα στο ναζιστή ηγέτη και περιμένει την κατάλληλη στιγμή.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.45 στον ΑΝΤ1

The End of the Tour 607

Τέλος Διαδρομής (The End of the Tour) του Τζέιμς Πόνσολντ

Στις 12 Σεπτεμβρίου του 2008, ο Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας (ή DFW όπως ήταν γνωστός) βρέθηκε κρεμασμένος. Ηταν μόλις 46 ετών. Κι όμως: ο ταλαντούχος και καταθλιπτικός αυτόχειρας είχε από τα 30 του ψηφιστεί ως ένας από τους 100 καλύτερους μυθιστοριογράφους του αιώνα, σύμφωνα με το «Τime». Κι αυτό γιατί το1996 είχε ξεσηκώσει θύελλες στους αμερικανικούς λογοτεχνικούς κύκλους με το δυστοπικό μυθιστόρημα «Ιnfinite Jest» («Ατέλειωτο Αστείο»). Ευφυής, φιλοσοφικά τεκμηριωμένος και με απολαυστικό κατάμαυρο χιούμορ, είχε θεωρηθεί απόγονος του Πίντσον, του Tόμσον, του Ντελίλο. Το περιοδικό Rolling Stone είχε στείλει τότε στο σπίτι του Γουάλας στην Ιθάκη της Νέας Υόρκης το νεαρό δημοσιογράφο, και φιλόδοξο επίσης λογοτέχνη, Ντέιβιντ Λίπσκι σε μία πενθήμερη αποστολή/συνέντευξη. Αυτό το πορτρέτο δεν δημοσιεύτηκε παρά μόνο μετά θάνατον. Η ταινία, αποτυπώνει τη συνεύρεση των δύο αντρών, τις συζητήσεις και την φιλοσοφική τους κόντρα.

Βασισμένη στο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Ντέιβιντ Λίπσκι και τις tours-de-force ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών της, η ταινία δεν αποκαλύπτει απλώς την ιδιοσυγκρασιακή προσωπικότητα του συγγραφέα Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας, αλλά προκαλεί το θεατή να πάρει θέση κι ο ίδιος στο διάλογο περί πραγματικής αξίας και διασημότητας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στη 01.00 στην ΕΡΤ 2

the last samurai

Ο Τελευταίος Σαμουράι (The Last Samurai) του Εντουαρν Ζουίκ

19ος αιώνας, Ιαπωνία. Η εποχή, που η εθνική ασφάλεια της χώρας, βασιζόταν αποκλειστικά στη μίσθωση των σαμουράι για την αντιμετώπιση των εξωτερικών απειλών, πρόκειται να λήξει οριστικά. Σε μια δυναμική προσπάθεια να απαγκιστρωθεί η Ιαπωνία από το απαρχαιωμένο μιλιταριστικό καθεστώς, ο αυτοκράτορας μισθώνει μια ομάδα αμερικανών αξιωματικών, βετεράνων του Εμφυλίου Πολέμου, προκειμένου να εκπαιδεύσουν τον στρατό της χώρας στη χρήση σύγχρονων όπλων για να εξαλείψει την πολεμοχαρή αλλά υπερήφανη ομάδα. Ανάμεσα στους εκπαιδευτές συγκαταλέγεται και ο Νέιθαν Άλγκρεν, που η μοίρα θα παίξει μαζί του ένα απρόσμενο παιχνίδι. Η ξαφνική συμπλοκή της διμοιρίας του Άλγκρεν με μια ομάδα σαμουράι, καταλήγει σε αιματοχυσία ενώ ο ίδιος αιχμαλωτίζεται. Ως όμηρος πια και έγκλειστος στο χωριό των σαμουράι, ο Άλγκρεν, που τώρα πια έρχεται καθημερινά σε επαφή με τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής των ατρόμητων αυτών πολεμιστών, τους κώδικες τιμής τους και την φιλοσοφία τους, δεν αργεί να αλλάξει στρατόπεδο και να συμμαχήσει με τους πρώην εχθρούς του. Όταν τελικά ο ιαπωνικός στρατός αποφασίζει να καταδιώξει τους σαμουράι, ο Άλγκρεν είναι έτοιμος να προσφέρει τις γνώσεις του στην τέχνη του πολέμου για να υπερασπιστεί με την καρδιά του μια περήφανη παράδοση αιώνων, καταδικασμένη όμως να χαθεί οριστικά...

Η ταινία προβάλλεται στις 23.15 στο Star

the birds

Τα Πουλιά (The Birds) του Αλφρεντ Χίτσκοκ

Η Μέλανι Ντάνιελς είναι μία γυναίκα της καλής κοινωνίας, που έχει μάθει να αποκτά ό,τι θέλει. Όταν συναντά τον δικηγόρο Μιτς Μπρένερ σε ένα μαγαζί με ζώα, εκείνος της σκαρώνει μια φάρσα, την οποία εκείνη αποφασίζει να του ανταποδώσει. Η Μέλανι ταξιδεύει μια ώρα μακριά από το Σαν Φρανσίσκο, στο Μποντέγκα Μπέι, όπου ο Μιτς περνάει τα Σαββατοκύριακα του σε μια έπαυλη που βρίσκεται στο νησάκι μέσα στον κόλπο απέναντι από την πόλη, με την μητέρα του Λίντια και με τη μικρή του αδελφή Κάθι. Η άφιξή της στο Μποντέγκα Μπέι, συνοδεύεται από μια παράξενη αλλαγή στη συμπεριφορά των πουλιών της περιοχής. Σύντομα, σμήνη πουλιών όλων των ειδών αρχίζουν να επιτίθονται σε όλους τους κατοίκους της περιοχής, χωρίς καμία αιτία και η επιβίωση αποτελεί τη μοναδική προτεραιότητα.

Μπορεί να μην είναι μέσα στην πρώτη τριάδα των αριστουργημάτων του Αλφρεντ Χίτσκοκ. Μπορεί τα ειδικά της εφέ να φαντάζουν πλέον ξεπερασμένα. Παραμένει όμως αξεπέραστη η ικανότητα του μάστορα του σασπένς να κατασκευάζει επιδερμίδες νοημάτων, υπαινιγμών και συμβολισμών ενώ ταυτόχρονα σου παγώνει το αίμα... Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 01.30 στον Alpha

to be or not to be

To Be οr Not To Be του Ερνστ Λούμπιτς

Στη Βαρσοβία του 1939, καθώς ο μεγάλος ηθοποιός Τζόζεφ Τούρα ξεκινά τον μονόλογο του Άμλετ "Να είσαι ή να μην είσαι", ο υπολοχαγός Σομπίνσκι της πολεμικής αεροπορίας φεύγει από το θέατρο για να πάει στην όμορφη σύζυγo του Τούρα, τη Μαρία. Ο πόλεμος ξεσπά. Ο Σομπίνσκι στέλνεται στο Λονδίνο. Προσπαθεί να μεταφέρει ένα μήνυμα στη Μαρία με τη μεσολάβηση του καθηγητή Σιλέτσκι, ο οποίος στην πραγματικότητα είναι προδότης...

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στην ΕΡΤ 3

la nuit du 12

Η Νύχτα της 12ης (La Nuit du 12) του Ντομινίκ Μολ

Ενα όμορφο, νεαρό, χαρούμενο, λαμπερό κορίτσι, δολοφονείται άγρια, μυστηριωδώς και μ' έναν τρόπο που θα μπορούσε να είναι συμβολικός. Ο νεαρός και φιλόδοξος αστυνομικός επιθεωρητής Βιβέ, που μόλις έχει αναλάβει το τοπικό τμήμα της Γκρενόμπλ, αναλαμβάνει να διαλευκάνει την υπόθεση: αλλά αυτή η υπόθεση δεν διαλευκάνεται. Οσο ο Βιβέ κι η ομάδα του ψάχνουν στοιχεία, όσο μιλούν με τους οικείους του θύματος, με τις φιλενάδες της, με τους άντρες με τους οποίους είχε σχέση, τόσο περισσότερα μαθαίνουν για τη ζωή της και τόσο λιγότερα για τον πιθανό δολοφόνο. Ο Βιβέ δεν σταματά, αυτή η υπόθεση χωρίς απάντηση γίνεται η εμμονή του.

Γαλλικό polar με ανανεωμένη όψη, ένα αστυνομικό θρίλερ μ' ένα επίκαιρο σχόλιο για τη γυναικοκτονία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

on the edge

Στα Ακρα (On the Edge) του Τζιορντάνο Τζεντερλίνι

O Λεό, ένας οδηγός μετρό, καθώς οδηγεί προσεγγίζοντας τον επόμενο σταθμό, βλέπει ένα νεαρό άντρα σε ένταση, στην άκρη της πλατφόρμας. Λίγο πριν αυτός πέσει στις γραμμές, αναγνωρίζει στο πρόσωπό του τον γιο του. Καθώς ο Λεό, δεν είχε συναντήσει το παιδί του για χρόνια, ανακαλύπτει πως ο νεαρός ήταν μπλεγμένος σε μια αιματηρή ληστεία, και αποφασίζει να ακολουθήσει τα ίχνη του.

Θρίλερ για γερά νεύρα παραγωγής Βελγίου, Γαλλίας, Ισπανίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη μέσω viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς