Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 25 Απριλίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 25 Απριλίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


Oscars Posters 2021

93η Τελετή Απονομής των Βραβείων Οσκαρ

Αυτή την Κυριακή, 25 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί η 93η Τελετή Απονομής των Βραβείων Οσκαρ, η οποία δε θα μοιάζει με καμία άλλη στο παρελθόν - τόσο γιατί η ίδια η τελετή θα έχει εντελώς άλλη μορφή από αυτή που την έχουμε συνηθίσει (κι όχι μόνο λόγω πανδημίας), αλλά και γιατί ο τρόπος που είδαμε ταινίες φέτος, μέσα στο lockdown, αλλά και οι κανόνες προθεσμιών του οσκαρικού παιχνιδιού, άλλαξαν, τεντώθηκαν, βγήκαν εκτός deadlines. Μελετήσαμε την οσκαρική κούρσα, τα στατιστικά των υποψηφίων και τις τάσεις της Ακαδημίας. Δείτε ποιοι πιστεύουμε ότι θα φύγουν με τα χρυσά αγαλματάκια την Κυριακή, στις κυριότερες κατηγορίες. Διαβάστε εδώ τις προβλέψεις του Flix.

Η φετινή, 93η Τελετή Απονομής των Βραβείων Οσκαρ, θα γίνει την Κυριακή 25 Απριλίου (ξημερώματα Δευτέρας) και θα μεταδοθεί ζωντανά και αποκλειστικά για την Ελλάδα στις 03.00 από το COSMOTE Cinema 1 HD, με το Κόκκινο Χαλί να ξεκινά στις 23.30.

Do Not Split 607

Do Not Split του Αντερς Χάμερ

Tο 35λεπτο ντοκιμαντέρ του Αντερς Χάμερ εξιστορεί την ένταση και τις συγκρούσεις στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ, κατά τη διάρκεια των πρόσφατων διαδηλώσεων των δημοκρατικών δυνάμεων εναντίον του καθεστώτος, τον Ιούνιο του 2020. To ντοκιμαντέρ είναι υποψήφιο στην κατηγορία του Οσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους.

Δείτε το ολόκληρο εδώ.

Λαθρεπιβάτης του Τζο Πένα

Βρισκόμαστε σε ένα διαστημόπλοιο που μόλις ξεκινά ένα μακρύ ταξίδι για τον Αρη που θα διαρκέσει δύο ολόκληρα χρόνια και είναι επανδρωμένο από την καπετάνιο Μαρίνα Μπάρνετ (Τόνι Κολέτ) στην τρίτη και τελευταία της πτήση, και δυο επιστήμονες, την γιατρό Ζόι Λέβενσον (Αν Κέντρικ) και τον βιολόγο Ντείβιντ Κιμ (Ντάνιελ Ντάε Κιμ). Λίγες ώρες μετά την απογείωση ανακαλύπτουν πως υπάρχει ένας τέταρτος επιβάτης, ένας μηχανικός που το προετοίμαζε για αναχώρηση κι ο οποίος βρέθηκε στο σκάφος παρά την θέλησή του, όταν παγιδεύτηκε σε αυτό, αναίσθητος από ένα ατύχημα. Αν καταφέρεις να αφήσεις στην άκρη την δυσπιστία σου για το κατά πόσο είναι πιθανό να βρεθεί ένας «λαθρεπιβάτης» σε μια πτήση προς τον Αρη, ή για το αν σε ένα τέτοιο διαστημόπλοιο, δεν υπάρχει ένα εναλλακτικό σύστημα σε περίπτωση βλάβης ενός τόσο σημαντικού μηχανισμού, το «Stowaway» κατορθώνει να σε συμπεριλάβει σε ένα ενδιαφέρον κινηματογραφικό ταξίδι που είναι σταθερά ηλεκτρισμένο και υπόκωφα αγωνιώδες. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix.

for sama 607

«Για τη Μικρή Σαμά» («For Sama») των Ουαάντ αλ-Κατέμπ και Εντουαρντ Γουάτς

Η Ουαάντ αλ-Κατέμπ ήταν ένα κορίτσι που, γύρω στο 2015, εγκατέλειψε τη ζωή της και την οικογένειά της στην επαρχία της Συρίας και πήγε στο Χαλέπι για να σπουδάσει. Είχε μια βιντεοκάμερα και της άρεσε να τραβά υλικό: τους φίλους της, την πόλη. Την επανάσταση κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασάντ, παράπλευρη δράση της Αραβικής Ανοιξης, στην οποία πήρε μέρος με σθένος και νεανικό ενθουσιασμό. Ωσπου άρχισαν να πέφτουν οι βόμβες στο Χαλέπι. Η αλ-Κατέμπ εξακολούθησε να τραβάει υλικό. Τον νεαρό γιατρό-ακτιβιστή Χαζάμ που προσέφερε τις υπηρεσίες του με αυτοθυσία, τον οποίο ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε. Τη γέννηση της πρώτης τους κόρης, της Σαμά, που σημαίνει «ουρανός». Το αίμα και τα πτώματα, τις ρωσικές βόμβες, την ισοπέδωση του πρώτου τους σπιτιού, τη μετεγκατάστασή τους μέσα στο τελευταίο νοσοκομείο που απέμεινε στο Χαλέπι, εκείνο που δεν θα έπεφτε, ώσπου έπεσε. Τους φίλους τους που όλο και λιγοστεύουν, τα παιδιά, εξάχρονα κι επτάχρονα, που φέρνουν στο νοσοκομείο ετοιμοθάνατα τα μικρά αδέλφια τους, μια και οι γονείς έχουν ήδη εκλείψει. Και την πόλη, σε πανοραμική θέα, καθώς, μήνα με το μήνα, τα κτίρια αρχίζουν κι εξαφανίζονται. To «Για τη Μικρή Σαμά» αποτελείται από αυτό το υλικό. Υποψηφιότητα για Οσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ το 2020. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Για τη Μικρή Σαμά».

Το «Για τη Μικρή Σαμά» κάνει online πρεμιέρα στην Ελλάδα στη viva.gr από τις 23 μέχρι και τις 25 Απριλίου, για τρεις μόνο προβολές, κάθε μέρα ακριβώς στις 20.00. Δείτε εδώ πώς μπορείτε να εξασφαλίσετε τα εισιτήριά σας.

child of nature 607

Παιδί της Φύσης του Μάρκους Νεγράου

Ο κόσμος μπορεί να γίνει ένα αφιλόξενο μέρος - και ειδικότερα για τα παιδιά, που είναι τα μεγαλύτερα θύματα του πολέμου, της φτώχειας, της πείνας και της κακοποίησης. Ωστόσο, τα παιδιά έχουν μεγάλη αντοχή και πολλά από αυτά μετατρέπουν τις επώδυνες εμπειρίες τους σε έναυσμα για ένα νέο ξεκίνημα. Μέσα από την αφήγηση ενός νεαρού δημοσιογράφου από την Ινδία, η ταινία ακολουθεί τη διαδρομή παιδιών από την Κένυα, τις Φιλιππίνες, τη Συρία και τον Καναδά, τα οποία, παρά τις αντιξοότητες, φέρνουν την αλλαγή στη ζωή τους και στις κοινότητές τους. Ενα επικό ταξίδι θάρρους, ελπίδας και γενναιοδωρίας, που θα συνεπάρει το μυαλό και θα αγγίξει την καρδιά.

Ταξίδια θάρρους, ελπίδας, γενναιοδωρίας με πρωταγωνιστές νέους ανθρώπους που παλεύουν και καταφέρνουν να φέρουν την αλλαγή στη ζωή τους και φόντο το γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν. Τρία ξεχωριστά ντοκιμαντέρ φέρνει στις οθόνες μας το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας σε ένα αφιέρωμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γης, στις 22 Απριλίου. Τα ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν στην online πλατφόρμα του Φεστιβάλ (online.filmfestival.gr) έως την Κυριακή, 25 Απριλίου 2021. Διαβάστε όλες τις πληροφορίες εδώ.

45 τετραγωνικά 607

45 Τετραγωνικά του Στράτου Τζίτζη

Στη σημερινή εποχή οικονομικής ανασφάλειας, όπου οι νέοι δεν τολμούν να αποχωριστούν το πατρικό τους, η Χριστίνα, που εργάζεται ως πωλήτρια στο Κολωνάκι, αποφασίζει να πιάσει σπίτι μόνη, για να βρει τον εαυτό της, μακριά από την υπερπροστατευτική φροντίδα της μητέρας της και τις παρέες της από το Λύκειο που πλέον της φαίνονται λίγες και χωρίς προοπτική. Υπερβαίνοντας τις οικονομικές δυνατότητες που της προσφέρει ο μισθός της πωλήτριας, νοικιάζει ένα διαμέρισμα 45 τετραγωνικών σε τιμή ευκαιρίας κάπου στην Αχαρνών, σε μια περιοχή απλησίαστη από Έλληνες, γεμάτη από ξένους. Νιώθοντας και εκείνη ξένη ανάμεσά τους, κάνει τα πρώτα βήματά της στην ελευθερία. Με το που μένει μόνη, αρχίζει να ξεδιπλώνεται ο κρυμμένος αληθινός της εαυτός και σταδιακά διαφοροποιείται από την παρέα της, ξεκόβει από μια αδιάφορη σχέση που είχε και ζητάει αύξηση στη δουλειά της, αν και χωρίς αποτέλεσμα. Στο σπίτι ανακαλύπτει κάτι ξεχασμένες κούτες, από τον προηγούμενο ενοικιαστή. Μαθαίνει ότι ανήκουν σ’ έναν μυστηριώδη νέο, τον Φώτη που πήγε υποτίθεται στα νησιά να δουλέψει για να χρηματοδοτήσει τις καλλιτεχνικές του σπουδές. Εν αγνοία του, η Χριστίνα παίρνει δύναμη από τον κόσμο που αυτός εκπροσωπεί, από τις σημειώσεις, τα βιβλία, τις μουσικές του, σχέδια και εικόνες που ανακαλύπτει μέσα στις κούτες και τη συγκινούν. Σύντομα, όμως, έρχεται η πρώτη του μηνός και η Χριστίνα πρέπει να πληρώσει το ενοίκιο. Βρίσκεται σε αδιέξοδο, αλλά δεν εγκαταλείπει τη μάχη. Ώσπου, ο Φώτης επιστρέφει να πάρει πίσω τις κούτες που είχε αφήσει πίσω στην γκαρσονιέρα των 45 τετραγωνικών.

Προβάλλεται στις 00.15 στην ΕΡΤ 2.

Guardians of the Galaxy Vol. 2 607

Φύλακες του Γάλαξια 2 του Τζέιμς Γκαν

Η πιο διάσημη αυτοσχέδια οικογένεια των απροσάρμοστων, περιθωριακών, αλλά αξιαγάπητων τύπων του Γαλαξία, εξακολουθεί να περιφέρεται στο σύμπαν, άλλοτε άσκοπα και άλλοτε για να γλιτώσουν από τους απρόσμενους διώκτες τους. Οι Ravangers, αλλά και οι υπήκοοι του Κυρίαρχου δεν θα τους αφήσουν να βαρεθούν, παρά το γεγονός ότι η υπερ-ηρωική ομάδα δεν έχει και λίγα θέματα να επιλύσει. Κι ένα από τα πιο βασικά που προέκυψε τελευταία είναι η πραγματική ταυτότητα του Πίτερ Κουίλ, που φαίνεται ότι ήρθε πια η ώρα να αποκαλυφθεί. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον ALPHA.

While at War 607

Οσο Κρατά ο Πόλεμος (While at War) του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ

Ισπανία. Καλοκαίρι 1936. Ο φημισμένος συγγραφέας Μιγκέλ ντε Ουναμούνο αποφασίζει να στηρίξει δημόσια την στρατιωτική επέμβαση που υπόσχεται να φέρει τάξη στη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Αυτόματα παύεται από την θέση του ως Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σαλαμάνκα με παρέμβαση της αριστερής κυβέρνησης της χώρας. Στο μεταξύ, ο Στρατηγός Φράνκο συγκεντρώνει τις δυνάμεις του ξεκινώντας τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις από τον Νότο, ευελπιστώντας να κατακτήσει την εξουσία. Οι συγκρούσεις γίνονται αιματηρές και καθώς ο Ουναμούνο βλέπει συναδέλφους του να φυλακίζονται, αρχίζει να αμφισβητεί την ορθότητα της απόφασής του να ταχθεί υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης. Οταν ο Φράνκο μεταφέρει το αρχηγείο του στη Σαλαμάνκα ως Γενικός Διοικητής, ο Ουναμούνο αποφασίζει να τον επισκεφτεί στο παλάτι του και να ζητήσει επιείκεια. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Το «Οσο Κρατά ο Πόλεμος» κάνει την online πρεμιέρα του από τις 22 Απριλίου μέσω viva.gr, συνεχίζοντας την προσπάθεια της StraDa Films να ανοίξει τα κλειστά σινεμά στο σπίτι σας δίνοντας τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε μια πολυβραβευμένη ταινία A' προβολής, χωρίς συνδρομή, αγοράζοντας το δικό σας ψηφιακό εισιτήριο (virtual e-ticket).

Rider 607

Καλπάζοντας με το Ονειρο της Κλόι Ζάο

Aλλοτε ανερχόμενο αστέρι στις αρένες του ροντέο, ο νεαρός καβαλάρης Μπράντι βρίσκεται αντιμέτωπος με τη ματαίωση όταν ένας σοβαρότατος τραυματισμός τον υποχρεώνει να μείνει μακριά από αυτό που αγαπά. Ελλείψει εναλλακτικών ή επιθυμίας να ακολουθήσει διαφορετικό μονοπάτι από αυτό του καουμπόι, ο Μπράντι καλείται να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του.Τόσο μελαγχολική όσο ένα θλιμμένο τραγούδι γύρω από μια φωτιά τη νύχτα στην ερημιά, τόσο όμορφη και τόσο ανοιχτή όσο ένας γεμάτος αστέρια ουρανός, η ταινία της Κλόι Ζάο δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια σπουδαία ταινία γεμάτη αγάπη και συμπόνοια για τις ζωές των ανθρώπων που δεν θα καταγράψει ποτέ η επίσημη αμερικάνικη ιστορία. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στο Cinobo.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς