Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 23 Ιανουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 23 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Η Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά 607

H Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά της Ελίνας Ψύκου

Ενα άδειο ξενοδοχείο στη μέση του πουθενά. Εκτός σεζόν. Ο Αντώνης Παρασκευάς φτάνει κρυμμένος στο πορτ-μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου κι οργανώνει την καθημερινότητά του με απλές, επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες, όσο θα κρατήσει η ηθελημένη αποχώρησή του από τον κόσμο των media και του τηλεοπτικού πρωινού, του οποίου υπήρξε βασιλιάς επί σειρά ετών. Ομως ο Αντώνης Παρασκευάς νιώθει κουρασμένος. Νιώθει ότι χρωστάει στο κοινό του ένα θεαματικό come back. Κι αποφασίζει να το προσφέρει σκηνοθετώντας την απαγωγή του, μόνο και μόνο για να επιστρέψει θριαμβευτικά και με καινούριες ιδέες, ξανά στην πρώτη γραμμή της επαφής με τον κόσμο.

Το ντεμπούτο μεγάλου μήκους της Ελίνας Ψύκου, επίσημη συμμετοχή στο Forum του Φεστιβάλ Βερολίνου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.10 στην ΕΡΤ 2

spider-man 2 607

Spider-Man 2 του Σαμ Ράιμι

Ο Πίτερ Πάρκερ αγωνίζεται να ισορροπήσει τα καθήκοντά του στην καταπολέμηση του εγκλήματος με τις απαιτήσεις της προσωπικής του ζωής. Απολύεται από τη δουλειά του, αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες και παλεύει να συνεχίσει τις σπουδές του στη φυσική στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Ο Πίτερ αποξενώνεται από την αγαπημένη του Μέρι Τζέιν Γουάτσον - η οποία τώρα είναι μια επιτυχημένη ηθοποιός του Μπρόντγουεϊ - αλλά και από τον φίλο του Χάρι Όζμπορν, ο οποίος κατηγορεί τον Spider-Man ότι δολοφόνησε τον πατέρα του, Νόρμαν Όζμπορν. Επιπλέον, η Daily Bugle και ο εκδότης της Τζέι Τζόνα Τζέιμσον συνεχίζει να βγάζει πρωτοσέλιδα με τον Spider-Man και να τον κατηγορεί πως αποτελεί απειλή για τη Νέα Υόρκη.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.45 στον ΑΝΤ1

sully 607

Sully του Κλιντ Ιστγουντ

Στις 15 Ιανουαρίου 2009, ο έμπειρος πιλότος Τσέσλι «Σάλι» Σαλενμπέργκερ έκανε αναγκαστική προσγείωση στον ποταμό Χάντσον, στο κέντρο της Νέας Υόρκης, σώζοντας και τους 155 επιβάτες της πτήσης. Η είδηση ταξίδεψε άμεσα στα media ολόκληρου του πλανήτη και ο κυβερνήτης μετατράπηκε σε ήρωα της διπλανής πόρτας, όχι όμως για όλους... Το Συμβούλιο Ασφαλείας Εθνικών Μεταφορών έκανε εξονυχιστικό έλεγχο στην υπόθεση, για να διαπιστώσει αν ο πιλότος θα μπορούσε να έχει επιστρέψει έγκαιρα στο αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια, χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των επιβατών.

Μια αληθινή ιστορία - κι η αληθινά καλύτερη ταινία του Κλιντ Ιστγουντ των τελευταίων χρόνων. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 16.40 στο Star

Blade Runner 2049 Main

Blade Runner 2049 του Ντενί Βιλνέβ

Είναι το σίκουελ της ταινίας επιστημονικής φαντασίας Blade Runner του 1982, με πρωταγωνιστή τον Χάρισον Φορντ, η οποία παρά τις χαμηλές εισπράξεις, απέκτησε φανατικό κοινό και επηρέασε σημαντικά τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας που ακολούθησαν. Τριάντα χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, ένας νέος blade runner, ο αστυνομικός Κ (Ράιαν Γκόσλινγκ), ξεσκεπάζει ένα παλιό μυστικό που μπορεί να οδηγήσει ό,τι έχει απομείνει από την κοινωνία στο απόλυτο χάος. Η ανακάλυψη αυτή τον οδηγεί στην αναζήτηση του Ρικ Ντεκάρντ (Χάρισον Φορντ), που έχει εξαφανιστεί τα τελευταία 30 χρόνια.

Ο Ντενί Βιλνέβ γίνεται ο άξιος συνεχιστής του οράματος του Ρίντλεϊ Σκοτ με ένα καθαρόαιμο, επιβλητικό, υπνωτιστικό και πανέμορφο σίκουελ που μοιάζει να έχει γεννηθεί από τα σπλάχνα της κλασικής ταινίας του 1982 και με χαρακτηριστική σιγουριά διεκδικεί τη δική του θέση στην ιστορία της κινηματογραφικής επιστημονικής φαντασίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.30 στο Mega

the counselor

Ο Συνήγορος (The Counselor) του Ρίντλεϊ Σκοτ

Ενας δικηγόρος που εκπροσωπεί εμπόρους ναρκωτικών, δελεάζεται από ένα βρώμικο σχέδιο που θα τον κάνει να πιάσει την καλή και θα εξασφαλίσει στον ίδιο και την αρραβωνιαστικιά του μια υπέροχη ζωή. Μόνο που τα πράγματα δεν θα έρθουν ακριβώς όπως τα περίμενε...

Ο Κόρμακ ΜακΚάρθι γράφει το πρώτο του σενάριο και ο Ρίντλεϊ Σκοτ σκηνοθετεί μια ταινία που θα μπορούσε να ήταν μια καθαρή pulp απόλαυση φτιαγμένη από «sex, drugs και καθόλου ηθική», αν σταματούσε τη φλυαρία και παραδινόταν χωρίς τον παραμικρό φραγμό στο fun. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.30 στον Alpha

digger 607

Digger του Τζώρτζη Γρηγοράκη

Αποτραβηγμένος σε ένα ορεινό δάσος, ένας άνδρας αντιστέκεται σθεναρά στην επέκταση μιας βιομηχανικής μονάδας στην περιοχή. Η άφιξη του αποξενωμένου γιου του μετά τον θάνατο της πρώην γυναίκας του και η διεκδίκηση του μέρους του κτήματος που αναλογεί στον τελευταίο από την κληρονομιά, δεν θα αργήσουν να φέρουν τη σύγκρουση ανάμεσα στους δύο άνδρες.

Το πολυβραβευμένο μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Τζώρτζη Γρηγοράκη, είναι μια δυνατή, μεστή ταινία που σκάβει σε βάθος στην ιστορία, τους χαρακτήρες και αποκαλύπτει μια μεγαλύτερη εικόνα που σε αφορά και σε ενδιαφέρει. 10 βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

The Tragedy of Macbeth

The Tragedy of Macbeth του Τζόελ Κοέν

Ο Τζόελ Κοέν, λοιπόν, παρουσιάζει τον δικό του Μάκβεθ, την τραγωδία του, τόσο... τραγική που προσθέτει τη λέξη και στον τίτλο. Ο ήρωάς του, ο δεινός πολεμιστής κι έντιμος υποτελής του βασιλιά του, μεταμορφώνεται, με τη βοήθεια της Λαίδης του, σε αχόρταγο λάτρη της εξουσίας που, για να την εξασφαλίσει, σκορπίζει το θάνατο στους ανθρώπους που τίμησε και, τελικά, στον εαυτό του. Το κεντρικό ζευγάρι της ιστορίας είναι, εδώ, αρκετά πιο ανθρώπινο: φιλόδοξοι, εκείνος αρχικά κατακεραυνωμένος από τύψεις, εκείνη γεμάτη αγάπη για τον άνθρωπό της που θέλει να δει να φτάνει ψηλά. Ενα ζευγάρι δολοπλόκο, φονικό, αλλά, ταυτόχρονα, μονιασμένο, συντροφικό. Ο Κοέν δεν θέλει να χτίσει σύμβολα - θέλει να μιλήσει (και) για τα απανταχού καταστροφικά power couples, στις υψηλότερες βαθμίδες της σύγχρονης πολιτικής σκηνής, που τρεφόμενα από την αλαζονεία τους πνίγουν την κοινωνία τους στο ζόφο.

Η πρώτη solo ταινία του Τζόελ Κοέν, η νέα διασκευή του Μάκβεθ του Σέξπιρ, είναι μια ταινία απόλυτα πρωτότυπη και, μαζί, απόλυτα συνυφασμένη με το θρύλο, αλλά και με το «κοενικό» σύμπαν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται ήδη σε streaming στο AppleTV+

Winona 607

Winona του The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης)

Ερημική παραλία, τελευταία μέρα καλοκαιριού. Τέσσερα νεαρά κορίτσια, ο σκύλος τους, τα βιβλία, οι μουσικές τους. Ηλιος, βουτιές, κοριτσίστικη οικειότητα, πειράγματα, εξομολογήσεις, τραγούδια, φωτογραφίες, παιχνίδια με κινηματογραφικά τρίβια, υπέροχη μεσημεριανή βαρεμάρα των διακοπών. Κάτι όμως είναι off. Κάτι ρίχνει τη σκιά του στην ηλιόλουστη ανεγνοιασιά. Εχει να κάνει με το σπίτι που τις εποπτεύει από το λόφο; Εκείνο το τζιπ που παραμονεύει πίσω από τις πικροδάφνες; Είναι η μελαγχολία που ελλοχεύει σε κάθε ηλιοβασίλεμα, στο τέλος των καλοκαιριών μας; Ή το αμετάκλητο τέλος της αθωότητας;

Στην πέμπτη του ταινία, ο The Boy μοιράζει στα ίσα την αγάπη του για το σινεμά, τα κορίτσια και το σκοτάδι που κρύβει ο εκτυφλωτικός ήλιος της εφηβείας με ένα τρυφερό «μιούζικαλ» που τραγουδούν τέσσερις από τις πιο σπουδαίες πρωταγωνίστριες της γενιάς τους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή για αγορά σε streaming στο viva.gr

Burning 607 3

Το Παιχνίδι με τη Φωτιά (Burning) του Λι Τσανγκ-ντογκ

Το «Παιχνίδι με τη Φωτιά» είναι βασισμένο σε ένα διήγημα του Χαρούκι Μουρακάμι που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο New Yorker το 1992 με τον τίτλο «Barn Burning». Σε αυτό ένας άντρας συναντά ξανά μετά από χρόνια μια κοπέλα από το παρελθόν του και τον καινούριο της φίλο. Οταν μετά από ένα τσιγαριλίκι εκείνη θα αποκοιμηθεί, ο φίλος της θα εξομολογηθεί στον ήρωα ότι έχει μια ενδιαφέρουσα συνήθεια: περίπου κάθε δύο μήνες, βάζει φωτιά σε έναν στάβλο και τον κοιτάζει να καίγεται, φροντίζοντας να μην προξενήσει κακό σε κανέναν άνθρωπο ή ζώο.

Η βασισμένη σε διήγημα του Χαρούκι Μουρακάμι, ταινία του Λι Τσανγκ-ντονγκ που υμνήθηκε από την παγκόσμια κριτική στην πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix.

the monopoly of violence myfff

The Monopoly of Violence (Un pays qui se tient sage) του Νταβίντ Ντιφρέν

Καθώς η κοινωνική ανισότητα αυξάνει την οργή και το μίσος, πολλές διαδηλώσεις πολιτών καταπνίγονται με ολοένα και μεγαλύτερη βία. Ο Νταβίντ Ντιφρέν συγκεντρώνει ένα πάνελ πολιτών για να ανταλλάξουν, ν' αμφισβητήσουν και ν' αντιμετωπίσουν τις απόψεις τους για την τάξη και τη νομιμότητα της χρήσης βίας από το κράτος.

Στην Ελλάδα, το 12ο MyFrenchFilmFestival φιλοξενείται στο Cinobo, από 14 Ιανουαρίου έως 14 Φεβρουαρίου 2022. Oλες οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες για 30 μέρες, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους. Μπορείτε να δείτε τις 30 ταινίες του MyFrenchFilmFestival από όλες τις συσκευές σας με 5,99€ με το Festival Pass. To Festival Pass θα είναι διαθέσιμο προς αγορά στις 14/01/22. Εάν είστε συνδρομητές Cinobo, η συνδρομή εξασφαλίζει δωρεάν πρόσβαση στο Φεστιβάλ


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς