Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 2 Ιανουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 2 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


The Unforgivable

Ασυγχώρητη (The Unforgivable) της Νόρα Φιγκσάιντ

Μια γυναίκα που καταδικάστηκε για φόνο βγαίνει απ' τη φυλακή σε μια κοινωνία που δεν τη συγχωρεί και ψάχνει τη μικρή αδελφή της που αναγκάστηκε κάποτε να εγκαταλείψει. H νέα τεράστια επιτυχία της Σάντρα Μπούλοκ που την ανέβασε ξανά στην κορυφή των πιο δημοφιλών ταινιών του Netflix, εδώ στη κινηματογραφική διασκευή της ομότιτλης βρετανικής μίνι-σειράς του 2009. Μαζί της πρωταγωνιστούν ακόμη ο Βίνσεντ Ντ'Ονόφριο, ο Τζο Μπέρνταλ και η Βαϊόλα Ντέβις.

H ταινία προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους στο Netflix

απόστρατος 607

Απόστρατος του Ζαχαρία Μαυροειδή

Ενας τριαντάρης, αποτυχημένος εισαγωγέας μηχανών εσπρέσο, μετακομίζει στο σπίτι του εκλιπόντος παππού του και προσπαθεί να φανεί αντάξιος της κληρονομίας του.

Ο Ζαχαρίας Μαυροειδής ξαναγράφει την ελληνική Ιστορία με μια μικρή ταινία που μιλά με συναισθηματική ειλικρίνεια για τις μεγάλες (εθνικές) πληγές. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Lego Batman 607

H Ταινία LEGO Batman (The Lego Batman Movie) του Κρις ΜακΚέι

Στο Γκόθαμ ζυμώνονται μεγάλες αλλαγές κι αν ο Μπάτμαν θέλει να σώσει την πόλη από την εχθρική κατάληψη του Τζόκερ, ίσως πρέπει να αφήσει πίσω το μοτίβο του μοναχικού εκδικητή, να μάθει να συνεργάζεται με άλλους, και ίσως… ίσως έτσι… να καταφέρει να χαλαρώσει.

H ομάδα πίσω από το υπέροχο «The Lego Movie», στο πρώτο spin-off με ήρωα τον Σκοτεινό Ιππότη. Πόσο awesome παραμένουν, όμως, όλα; Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 10.45 στο Star

Crouching Tiger, Hidden Dragon 607

Τίγρης Και Δράκος (Crouching Tiger, Hidden Dragon) του Ανγκ Λι

Ο θρυλικός πολεμιστής Λι Μου Μπάι και η όμορφη πολεμίστρια Γιου Σου Λιέν ,βασανίζονται από την ανείπωτη και ανεκπλήρωτη αγάπη. Εκείνος είναι αήττητος, εκείνη είναι η πιο διάσημη γυναίκα πολεμίστρια. Και οι δύο έχουν αγωνιστεί με αυτοθυσία για το δίκαιο του λαού τους. Ο Λι Μου Μπάι εμπιστεύεται στη Γου το αρχαίο σπαθί του, το μυθικό Green Destiny, και τής ζητάει να το παραδώσει ως δώρο στον σεβαστό Σερ Τε στο Πεκίνο. Εκείνη δεν θέλει να φύγει χωρίς εκείνον, αλλά δέχεται να το κάνει. Από την άλλη, η νεαρή και πεισματάρα αριστοκράτισσα Ζεν καταφθάνει, ύστερα από πολλά χρόνια παραμονής στις δυτικές επαρχίες, στο επιβλητικό Πεκίνο μαζί με τη γκουβερνάντα της. Η εκπληκτική πόλη αποτελεί μια νέα αρένα για κοινωνικές κατακτήσεις και η μητέρα της Ζεν επιθυμεί να την παντρέψει με έναν πλούσιο άνδρα. Οταν κάποιος κλέβει το σπαθί με τις πανάρχαιες δυνάμεις, η έρευνα της Γου την οδηγεί στα χνάρια της Ζεν.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.15 στον ΑΝΤ1

Some Like it Hot 607

Μερικοί Το Προτιμούν Καυτό (Some Like It Hot) του Μπίλι Γουάιλντερ

Οταν δυο μουσικοί από το Σικάγο γίνονται αυτόπτες μάρτυρες ενός χτυπήματος της Μαφίας, φοβούμενοι για τη ζωή τους, αποφασίζουν να φύγουν από τη πόλη όσο πιο μακριά γίνεται. Οταν ανακαλύπτουν ότι ένα γυναίκειο συγκρότημα ετοιμάζεται να κάνει περιοδεία στο Μαϊάμι και ψάχνει μια μπασίστρια και μια σαξοφωνίστρια, θα επιχειρήσουν να υποδυθούν τις γυναίκες και να φύγουν με τα υπόλοιπα κορίτσια του συγκροτήματος. Τα πράγματα όμως θα πάρουν μια απρόσμενη τροπή.

Μια από τις καλύτερες κωμωδίες όλων των εποχών με τους θρυλικούς Τζακ Λέμον και Τόνι Κέρτις και την αξεπέραστη Μέριλιν Μονρό.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Open

Winona 607

Winona του The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης)

Ερημική παραλία, τελευταία μέρα καλοκαιριού. Τέσσερα νεαρά κορίτσια, ο σκύλος τους, τα βιβλία, οι μουσικές τους. Ηλιος, βουτιές, κοριτσίστικη οικειότητα, πειράγματα, εξομολογήσεις, τραγούδια, φωτογραφίες, παιχνίδια με κινηματογραφικά τρίβια, υπέροχη μεσημεριανή βαρεμάρα των διακοπών. Κάτι όμως είναι off. Κάτι ρίχνει τη σκιά του στην ηλιόλουστη ανεγνοιασιά. Εχει να κάνει με το σπίτι που τις εποπτεύει από το λόφο; Εκείνο το τζιπ που παραμονεύει πίσω από τις πικροδάφνες; Είναι η μελαγχολία που ελλοχεύει σε κάθε ηλιοβασίλεμα, στο τέλος των καλοκαιριών μας; Ή το αμετάκλητο τέλος της αθωότητας;

Στην πέμπτη του ταινία, ο The Boy μοιράζει στα ίσα την αγάπη του για το σινεμά, τα κορίτσια και το σκοτάδι που κρύβει ο εκτυφλωτικός ήλιος της εφηβείας με ένα τρυφερό «μιούζικαλ» που τραγουδούν τέσσερις από τις πιο σπουδαίες πρωταγωνίστριες της γενιάς τους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή για αγορά σε streaming στο viva.gr

Burning 607 3

Το Παιχνίδι με τη Φωτιά (Burning) του Λι Τσανγκ-ντογκ

Το «Παιχνίδι με τη Φωτιά» είναι βασισμένο σε ένα διήγημα του Χαρούκι Μουρακάμι που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο New Yorker το 1992 με τον τίτλο «Barn Burning». Σε αυτό ένας άντρας συναντά ξανά μετά από χρόνια μια κοπέλα από το παρελθόν του και τον καινούριο της φίλο. Οταν μετά από ένα τσιγαριλίκι εκείνη θα αποκοιμηθεί, ο φίλος της θα εξομολογηθεί στον ήρωα ότι έχει μια ενδιαφέρουσα συνήθεια: περίπου κάθε δύο μήνες, βάζει φωτιά σε έναν στάβλο και τον κοιτάζει να καίγεται, φροντίζοντας να μην προξενήσει κακό σε κανέναν άνθρωπο ή ζώο.

Η βασισμένη σε διήγημα του Χαρούκι Μουρακάμι, ταινία του Λι Τσανγκ-ντονγκ που υμνήθηκε από την παγκόσμια κριτική στην πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix.

Martin Eden 607

Mάρτιν Ιντεν (Martin Eden) του Πιέτρο Μαρτσέλο

Ο ναυτικός Μάρτιν Ιντεν σώζει τον Αρτούρο, με καταγωγή από μεγάλη οικογένεια της βιομηχανικής αστικής τάξης. Για να τον ευχαριστήσουν, οι γονείς του Αρτούρο τον προσκαλούν στο σπίτι τους όπου γνωρίζει την Έλενα, την όμορφη αδελφή του Αρτούρο, που την ερωτεύεται με την πρώτη ματιά. Η Έλενα, με την μόρφωσή της και τους λεπτούς τρόπους της, γίνεται η εμμονή του Μάρτιν καθώς το σύμβολο της κοινωνικής τάξης όπου ο ναυτικός φιλοδοξεί να ενταχτεί. Με μεγάλο προσωπικό κόστος ο Μάρτιν αντιμετωπίζει τα εμπόδια της ταπεινής του καταγωγής κυνηγώντας το όνειρο να γίνει συγγραφέας και, υπό την επήρεια του γέρου διανοουμένου Ρους Μπρισέντεν, προσεγγίζει τους σοσιαλιστικούς κύκλους μπαίνοντας σε τροχιά σύγκρουσης με την Έλενα και τον κόσμο της.

Η ταινία «Μάρτιν Ιντεν», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζακ Λόντον, δεν είναι μόνο η ιστορία του φιλόδοξου νεαρού λαϊκής καταγωγής που θέλει να γίνει συγγραφέας για να κατακτήσει την καρδιά της ευκατάστατης κοπέλας του: είναι επίσης η σκοτεινή αυτοπροσωπογραφία του ίδιου του Τζακ Λόντον.

Η ταινία θα προβάλλεται από την 1η μέχρι και τις 14 Ιανουαρίου στο Italy on Stage.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς