Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


psycho

Ψυχώ (Psycho) του Αλφρεντ Χίτσκοκ

Αφού η γραμματέας Μάριον φεύγει από τη δουλειά της κλέβοντας 40.000 δολάρια, μπαίνει στο απόκοσμο Bates Motel, το οποίο διευθύνει ο ντροπαλός, δύστροπος Νόρμαν και η δεσποτική ηλικιωμένη μητέρα του. Κατά τη διάρκεια του ντουζ της, η Μαριόν μαχαιρώνεται θανάσιμα από τη μητέρα του Νόρμαν και εκείνος φροντίζει να «ξεφορτωθεί» το σώμα της. Εν τω μεταξύ, ο φίλος της Μαριόν και η αδερφή της ξεκινούν μια αγωνιώδη αναζήτηση, που τελικά τους οδηγεί στο σπίτι των Bates. Εκεί, η αλήθεια, με την οποία θα έρθουν αντιμέτωποι, ξεπερνά κάθε φαντασία.

H ταινία προβάλλεται στις 02.00 στον Alpha

canto si tu cantas

Τραγουδώ Αν Τραγουδάς του Νίκου Κορνήλιου

Ο Γιάννης και ο Πάρις γιορτάζουν την επέτειο τους, ανήμερα της λατινοαμερικάνικης Μέρας των Νεκρών στο καφέ που διατηρούν, ένα χώρο έκφρασης, τέχνης και δημιουργίας - καταφύγιο, πέρασμα και «σπίτι» για μια σειρά ανθρώπων που το επισκέπτονται καθημερινά, αφήνοντας πριν φύγουν κάθε φορά, μέσα στους τέσσερις τοίχους του. πολλά περισσότερα από ένα άδειο φλιτζάνι καφέ, ένα μισογεμάτο ποτήρι κρασί ή ένα φιλοδώρημα. Ενας άστεγος βρίσκει χώρο για να κοιμηθεί, ένας άνεργος βρίσκει ένα χώρο να περάσει την ώρα που προσποιείται ότι δουλεύει, μια κοπέλα κάνει πρόβα για μια συνέντευξη σε ένα μεγάλο δικηγορικό γραφείο, μια γυναίκα που δουλεύει σε εισπρακτική εταιρία κάνει τα τηλέφωνά της στους οφειλέτες από την τουαλέτα του καφέ, μια αστυνομικός πίνει εκεί τον καφέ της όταν δεν έχει υπηρεσία, ένα ζευγάρι νιώθει ότι έχει έρθει η στιγμή να αποκαλύψει ένα μεγάλο του μυστικό… Ανθρωποι της διπλανής πόρτας κι άλλοι ακόμη, χαρακτηριστικοί τύποι μιας γνώριμης καθημερινότητας κι αφανείς πρωταγωνιστές ενός κόσμου που δεν θα τους έβαζε ποτέ στο κέντρο της σκηνής, επαγγελματίες καλλιτέχνες και ερασιτέχνες της τέχνης, μοιράζονται τον ίδιο χώρο και απλώνουν τις ιστορίες τους, αναζητώντας, περισσότερο από μια κάποια λύση σε όσα τους απασχολούν, να ακουστούν. Οι φωνές τους ξεχωρίζουν μέσα στο θόρυβο, άλλες μιλούν πιο σιγά, άλλες είναι δυνατές, άλλες συντονίζονται με την ντροπή, άλλες με την επιθυμία, οι περισσότερες με μια απροσδιόριστη αγωνία και θυμό, όλες μαζί συνθέτουν μια ανθρώπινη συμφωνία που κλείνει μέσα της το εφήμερο και το διαχρονικό της ανθρώπινης κατάστασης.

Ο Νίκος Κορνήλιος συνεχίζει την εξερεύνηση ενός σινεμά φτιαγμένου από και μέσα από την ίδια τη διαδικασία κατασκευής του, εδώ με ένα ακόμη πολυσυλλεκτικό ψηφιδωτό χαρακτήρων και ιστοριών που αναζητούν κοινό τόπο μέσα από την επαφή με τον «άλλο» και την τέχνη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.10 στην ΕΡΤ 2

The Town 607

The Town του Μπεν Αφλεκ

Κάθε χρόνο, στην Βοστόνη, γίνονται περισσότερες από 300 ληστείες. Από μια γειτονιά της, το Τσάρλσταουν, προέρχονται οι περισσότεροι ληστές τραπεζών και αυτοκινήτων από οπουδήποτε αλλού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένας από αυτούς είναι ο Νταγκ ΜακΡέι (Μπεν Άφλεκ). Ο Νταγκ δεν είναι από την ίδια πάστα όπως τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του. Σε αντίθεση με εκείνους, είχε τη δυνατότητα να επιτύχει, τη δυνατότητα να ξεφύγει από το να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του. Αντίθετα, έγινε αρχηγός μιας συμμορίας αδίστακτων ληστών που περηφανεύονται πως κάνουν τις κομπίνες τους, χωρίς ποτέ κανείς να τους πιάνει. Η μοναδική οικογένεια του Νταγκ είναι οι συνεργάτες του στις ληστείες και κυρίως ο Τζεμ (Τζέρεμι Ρένερ), που παρότι επικίνδυνος και οξύθυμος, είναι ότι πιο κοντινό έχει ο Νταγκ σε αδερφό. Όλα όμως θα αλλάξουν στη δυναμική της συμμορίας, όταν στην τελευταία τους δουλειά, ο Τζεμ θα πάρει μαζί τους έναν όμηρο: την βοηθό διευθυντή της τράπεζας, Κλερ Κίσι (Ρεμπέκα Χολ). Όταν αργότερα ανακαλύπτουν ότι μένει στο Τσάρλσταουν, ο Τζεμ αρχίζει να ανησυχεί και να θέλει να μάθει, τι μπορεί να γνωρίζει. Γνωρίζοντας τα όρια του Τζεμ, ο Νταγκ θα αναλάβει δράση. Αρχίζει να παρακολουθεί την Κλερ, η οποία δεν έχει ιδέα ούτε ότι η πρώτη τους συνάντηση δεν ήταν τυχαία, ούτε ότι ο γοητευτικός αυτός άγνωστος που μπήκε στη ζωή της, είναι ένας από τους άνδρες που την είχαν τρομοκρατήσει λίγες μέρες πριν. Καθώς η σχέση του με την Κλερ μετατρέπεται σε ένα παθιασμένο έρωτα, ο Νταγκ συνειδητοποιεί πως θέλει να φύγει από τη ζωή που κάνει… από την πόλη του. Με τους ομοσπονδιακούς, όμως, πράκτορες και κυρίως τον Πράκτορα Φόλεϊ (Τζον Χαμ) στο κατόπι τους, ο Νταγκ αντιλαμβάνεται πως το να ξεφύγει δεν είναι εύκολο και, χειρότερο όλων, ότι τα «σκάγια» που προορίζονται για τον ίδιο, μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ζωή της Κλερ. Οι μόνες του επιλογές; Να προδώσει τους φίλους του ή να χάσει την γυναίκα που αγαπά.

Η δεύτερη σκηνοθετική δουλειά του Μπεν Αφλεκ, που ειδικά εδώ αποδείχθηκε μεγάλος μάστορας αφηγηματικής δύναμης και άξιος χειριστής των ηθοποιών του. Υποψηφιότητα για Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για τον Τζέρεμι Ρένερ.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Star

Wind River 607

Στα Ιχνη Του Ανέμου (Wind River) του Τέιλορ Σέρινταν

Μία κοπέλα βρίσκεται νεκρή σε μία απομονωμένη ινδιάνικη περιοχή της Αμερικής. Μία νεοσύλλεκτη πράκτορας του FBI θα αναγκαστεί να συνεργαστεί με έναν ντόπιο κυνηγό άγριων ζώων με την ελπίδα να εξιχνιάσει την υπόθεση. Ο κυνηγός έχει ισχυρούς δεσμούς με την τοπική κοινότητα, καθώς και ένα παρελθόν που τον κατατρέχει και τον ωθεί να κάνει τα πάντα για να ανακαλύψει τους ενόχους.

Ο σεναριογράφος των «Sicario» και «Πάση Θυσία» ολοκληρώνει την τριλογία του για τη χαμένη Αμερική σκηνοθετώντας ένα μοντέρνο, χιονισμένο γουέστερν καλών προθέσεων και μεγάλων απογοητεύσεων. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στον Alpha

la nuit du 12

Η Νύχτα της 12ης (La Nuit du 12) του Ντομινίκ Μολ

Ενα όμορφο, νεαρό, χαρούμενο, λαμπερό κορίτσι, δολοφονείται άγρια, μυστηριωδώς και μ' έναν τρόπο που θα μπορούσε να είναι συμβολικός. Ο νεαρός και φιλόδοξος αστυνομικός επιθεωρητής Βιβέ, που μόλις έχει αναλάβει το τοπικό τμήμα της Γκρενόμπλ, αναλαμβάνει να διαλευκάνει την υπόθεση: αλλά αυτή η υπόθεση δεν διαλευκάνεται. Οσο ο Βιβέ κι η ομάδα του ψάχνουν στοιχεία, όσο μιλούν με τους οικείους του θύματος, με τις φιλενάδες της, με τους άντρες με τους οποίους είχε σχέση, τόσο περισσότερα μαθαίνουν για τη ζωή της και τόσο λιγότερα για τον πιθανό δολοφόνο. Ο Βιβέ δεν σταματά, αυτή η υπόθεση χωρίς απάντηση γίνεται η εμμονή του.

Γαλλικό polar με ανανεωμένη όψη, ένα αστυνομικό θρίλερ μ' ένα επίκαιρο σχόλιο για τη γυναικοκτονία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

on the edge

Στα Ακρα (On the Edge) του Τζιορντάνο Τζεντερλίνι

O Λεό, ένας οδηγός μετρό, καθώς οδηγεί προσεγγίζοντας τον επόμενο σταθμό, βλέπει ένα νεαρό άντρα σε ένταση, στην άκρη της πλατφόρμας. Λίγο πριν αυτός πέσει στις γραμμές, αναγνωρίζει στο πρόσωπό του τον γιο του. Καθώς ο Λεό, δεν είχε συναντήσει το παιδί του για χρόνια, ανακαλύπτει πως ο νεαρός ήταν μπλεγμένος σε μια αιματηρή ληστεία, και αποφασίζει να ακολουθήσει τα ίχνη του.

Θρίλερ για γερά νεύρα παραγωγής Βελγίου, Γαλλίας, Ισπανίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη μέσω viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς