Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 17 Ιουλίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 17 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Αλυτη 607 6

Αλυτη του Μίνω Νικολακάκη

Ενας γιατρός μετακομίζει σε ένα απομονωμένο χωριό για να κάνει το αγροτικό του. Εκεί ερωτεύεται μια μυστηριώδη γυναίκα που πάσχει από μια σπάνια δερματική πάθηση. Τα πράγματα όμως δεν είναι όπως φαίνονται.

Η τετράγωνη λογική εγκλωβισμένη στον αέναο κύκλο της φύσης σε μια εντελώς ξεχωριστή ελληνική ταινία τρόμου και φαντασίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο ΕΡΤ 2

mamma mia 607

Mamma Mia της Φιλίντα Λόιντ

Μια μητέρα. Μια κόρη. Τρεις πιθανοί μπαμπάδες. Ποιος θα τη συνοδεύσει τελικά στα σκαλιά της εκκλησίας; Με φόντο ένα ελληνικό νησί, παρακολουθούμε την ιστορία μίας μητέρας και της κόρης της, αλλά και την πορεία μιας ολόκληρης ζωής... Την παραμονή του γάμου της, η Σόφι, αποφασίζει να μάθει με οποιονδήποτε τρόπο ποιος είναι ο πατέρας της για να βρει επιτέλους την αλήθεια για την ταυτότητά της... Όταν πέφτει στα χέρια της το ημερολόγιο της μητέρας της, Ντόνα, ο μίτος αρχίζει να ξετυλίγεται και να διαγράφεται στον ορίζοντα η ταυτότητα του πατέρα της, καθώς την εποχή εκείνη υπήρχαν τρεις άντρες στη ζωή της μητέρας της, άρα ισάριθμοι πιθανοί μπαμπάδες... Έτσι, τρεις άγνωστοι μεταξύ τους άντρες, φτάνουν στο ειδυλλιακό ελληνικό νησί, καλεσμένοι στο γάμο και το ερωτικό παρελθόν της μητέρας της νύφης, αναβιώνει... Ποιος θα συνοδεύσει τελικά τη Σόφι στην εκκλησία;

Η ταινία προβάλλεται στις 21.45 στον ΑΝΤ1

αλπεις

Αλπεις (Alps) του Γιώργου Λάνθιμου

Μία αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής, ο προπονητής της, μία νοσοκόμα, ένα τραυματιοφορέας. Απόκληροι άνθρωποι με άγνωστο παρελθόν, αποτελούν τους ετερόκλητους συνεργάτες μίας παράδοξης επιχείρησης προσφοράς υπηρεσιών: αν έχασες τον άνθρωπό σου και το χτύπημα είναι απότομο και βαρύ, κάποιος από αυτούς θα τον αντικαθιστά για λίγες ώρες την ημέρα, θα φορά τα ρούχα, θα μάθει τις συνήθειες, θα λέει τις χαρακτηριστικές του ατάκες. Μέχρι να σταθείς στα πόδια σου, να ξεπεράσεις τον πόνο και να πας μπροστά. Ο τραυματιοφορέας που φέρεται και ως αρχηγός της σπείρας, τους ανακοινώνει και το όνομα της: «Αλπεις». Γιατί το μεγαλείο τους είναι αναντικατάστατο από κάθε άλλη οροσειρά στον κόσμο, ενώ εκείνες μπορούν να γεμίσουν οποιοδήποτε κενό με ευκολία.

Ζωή, θάνατος, απώλεια, παιδικότητα, ενηλικίωση, ορφάνια. Ο Γιώργος Λάνθιμος ακολουθεί την αντίθετη αλληγορική διαδρομή από τον «Κυνόδοντα», με ήρωες που λαχταρούν να ενταχτούν, να ανήκουν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.50 στην ΕΡΤ 2

Ocean's 11

Η Συμμορία Των Εντεκα (Ocean's 11) του Στίβεν Σόντερμπεργκ

Για τον γοητευτικό και ταλαντούχο απατεώνα Ντάνι Όσιαν η καλύτερη ληστεία είναι πάντα η... επόμενη ληστεία. Αν και δεν έχει περάσει μια ολόκληρη μέρα από την αποφυλάκισή του από τις φυλακές του Νιου Τζέρσεϊ, έχει ήδη βάλει στο τραπέζι τα πλάνα της επόμενης κομπίνας του. Σύντομα θα έρθει σε επαφή με τους ικανότερους απατεώνες της πιάτσας - ανάμεσά τους ένας επιτήδειος χαρτοπαίκτης, ένας ελαφροχέρης πορτοφολάς, ένας σπεσιαλίστας στις ανατινάξεις. Στόχος τους είναι να «χτυπήσουν» ταυτόχρονα τρία από τα μεγαλύτερα καζίνο του Λας Βέγκας, τα οποία ανήκουν στον αδίστακτο μεγιστάνα Τέρι Μπένεντικτ, ελαφρύνοντας τα χρηματοκιβώτιά του κατά 150 εκατομμύρια. Ο ίδιος έχει επίσης δεσμό με τη Τες, την πρώην σύζυγο του Όσιαν, και αυτό ίσως δεν είναι καθόλου τυχαίο για το παράτολμο σχέδιο που εξυφαίνει η συμμορία.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.40 στον Alpha

a separation ένας χωρισμός 607

Ενας Χωρισμός (Nader and Simin: A Separation) του Ασγκάρ Φαραντί

Μετά από 14 χρόνια γάμου, ο Ναντέρ και η Σιμίν βρίσκονται μπροστά από τον δικαστή και ζητούν άδεια για να πάρουν διαζύγιο. Εκείνη θέλει να φύγουν από τη χώρα σε αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος για την 11χρονη κόρη τους. Εκείνος δεν μπορεί και ούτε θέλει να αφήσει πίσω τον γέροντα πατέρα του που πάσχει από Αλτσχάιμερ. Η Σιμίν, πιέζοντας, φεύγει από το σπίτι και επιστρέφει στους γονείς της. Ο Ναντέρ αναγκάζεται να προσλάβει τη Ραζιέ, μία γυναίκα από κατώτερη κοινωνική τάξη, για να προσέχει τον πατέρα του τις ώρες που λείπει στη δουλειά. Η Ραζιέ είναι έγκυος, κάτι που δεν είναι ορατό κάτω από το μαύρο τσαντόρ της. Εχει πει ψέματα στον άνεργο άντρα της και αναλαμβάνει τη δουλειά για να βοηθήσει στα χρέη του. Μία παρεξήγηση, ένα προσωπικό δράμα, κατηγορίες και ενοχές θα διαλύσουν δύο σπιτικά. Ανθρωποι στα όρια της καθημερινής τους απελπισίας θα συγκρουστούν μεταξύ τους, σε μία ιστορία που ξεπερνά τις προσωπικές της διαστάσεις και καταλήγει βαθιά πολιτική.

Ενα αριστούργημα που παρουσιάζει την πολύπλοκη εξουσία του τρίπτυχου «κράτος, θρησκεία, οικογένεια» και πώς αυτό διαβρώνει τον κοινωνικό ιστό, την προσωπική ηθική και τις σχέσεις των ανθρώπων. Από τις ταινίες που σ' οδηγούν να βγεις βουβός από την αίθουσα, αλλά με εκκωφαντικούς διαλόγους να διαδραματίζονται στο μυαλό σου. Χρυσή Αρκτος και βραβεία ανδρικής και γυναικείας ερμηνείας στο φεστιβάλ Βερολίνου, Οσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

doctor strange in the multiverse of madness

Doctor Strange in the Multiverse of Madness του Σαμ Ράιμι

To MCU ξεκλειδώνει το πολυσύμπαν διευρύνοντας τα όριά του. Ο Doctor Strange διασχίζει τις μυστηριώδεις και επικίνδυνες εναλλακτικές πραγματικότητες του Πολυσύμπαντος για να αντιμετωπίσει έναν μυστηριώδη αντίπαλο.

Σίγουρα το «Doctor Strange in the Multiverse of Madness» θα μπορούσε να ήταν μια πολύ καλύτερη ταινία εάν είχε ένα πιο σφιχτοδεμένο σενάριο και λιγότερες θορυβώδεις, υπερφορτωμένες από CGI σκηνές δράσης του. Αλλά αυτό δεν παύει να την κάνει μια από τις πιο φρέσκιες και σε στιγμές πιο διασκεδαστικές ταινίες του MCU, με τον Σαμ Ράιμι να φέρνει την δική του τρέλα σε ένα κινηματογραφικό σύμπαν που φαίνεται πως διψούσε γι’ αυτήν εδώ και πολύ καιρό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.