Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 31 Ιουλίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 31 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


ready player one main

Ready Player One του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Βρισκόμαστε στο 2045. Επικρατεί χάος και ο κόσμος μοιάζει να καταρρέει. Μόνη σωτηρία είναι το OASIS, ένα επεκτατικό σύμπαν εικονικής πραγματικότητας που δημιουργήθηκε από τον ευφυή και εκκεντρικό Τζέιμς Χάλιντεϊ. Oταν ο Χάλιντεϊ πεθαίνει, αφήνει την αμύθητη περιουσία του στο πρώτο άτομο που θα βρει ένα ψηφιακό πασχαλινό αυγό, κρυμμένο κάπου στο OASIS, πυροδοτώντας έναν διαγωνισμό που καθηλώνει όλο τον κόσμο. Oταν ένας απίθανος νεαρός ήρωας με το όνομα Γουέιντ Γουάτς αποφασίζει να πάρει μέρος στον διαγωνισμό, παρασύρεται σε ένα ιλιγγιώδες κυνήγι θησαυρού που αψηφά τους κανόνες της πραγματικότητας μέσα σε ένα φανταστικό σύμπαν μυστηρίου, ανακαλύψεων και κινδύνων.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ σκηνοθετεί με ορμή 20χρονου fanboy και τη σοφία ενός σπουδαίου δημιουργού το easter egg που κρύβεται στις ζωές όλων – αρκεί να βρεθεί κάποιος να σε στείλει χωρίς την παραμικρή ενοχή στη μεγάλη περιπέτεια της αναζήτησής του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στον ΣΚΑΪ στις 21.00.

Mustang

Ατίθασες (Mustang) της Ντενίζ Γκαμζέ Εργκιουβέν

Πέντε έφηβα κορίτσια ζουν στο πατρικό τους σπίτι στην παραλιακή τους κωμόπολη στη Μαύρη Θάλασσα. Χιλιάδες μίλια μακριά από την Κωνσταντινούπολη και, θαρρείς, χιλιάδες χρόνια από την οποιαδήποτε γυναικεία χειραφέτηση. Δεν γνωρίζεις σε ποια εποχή βρίσκεσαι, μέχρι που κάποια αυτοκίνητα, ή ρούχα, ή ποπ αναφορές το προδίδουν. Οχι, δεν είσαι 50 χρόνια πίσω. Είσαι απλά κολλημένος στο χρόνο, στα ταμπού και σε μία εγκλωβιστική πατριαρχική κοινωνία. Oι γονείς τους έχουν πεθάνει και οι πέντε αδελφές μεγαλώνουν με την γιαγιά-Κέρβερο, που τις τιμωρεί για οτιδήποτε θα μπορούσε να κουτσομπολέψει η γειτονιά, κι έναν βίαιο θείο που απειλεί και σηκώνει χέρι αν υποψιαστεί ότι «έχουν λερώσει την τιμή τους». Τα κορίτσια όμως έχουν αντιστάσεις: με τα μακριά μαύρα τους μαλλιά να ανεμίζουν, όμορφες σαν τα χρόνια της νότης τους, γελούν, πειράζονται, χορεύουν, ερωτεύονται, ζουν ανέμελα τις πρώτες μέρες ενός ζεστού, ηλιόλουστου καλοκαιριού. Μέχρι που ανήσυχη γιαγιά και ανυπόμονος θείος σκέφτονται την τέλεια λύση: ξεκινώνοντας από τις μεγάλες, να τις παντρέψουν με προξενιό. Μία βίαιη διαδικασία «ξεφορτώματος» ξεκινά. Πώς μπορούν να αντισταθούν; Πώς σπάει το χαλινάρι αιώνων από τη ράχη σου; Πώς μπορείς να τρέξεις ελεύθερη, μακριά;

To πολυβραβευμένο σκηνοθετικό ντεμπούτο της Ντενίζ Γκαμζέ Εργκιουβέν, μία τρυφερή δραμεντί με δυνατή φεμινιστική φωνή για τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη Τουρκία. Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη τώρα online από τη StraDa, στη www.iPLATFORMA.gr και στη viva.gr.

jedi

Ο Πόλεμος των Άστρων: Επεισόδιο VI - Η Επιστροφή των Τζεντάι (Star Wars Episode VI: Return of the Jedi) του Ρίτσαρντ Μάρκαντ

Τα γεγονότα εκτυλίσσονται περίπου ένα χρόνο μετά τα γεγονότα στο Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται. Η σατανική Γαλαξιακή Αυτοκρατορία, με διαταγές του ανελέητου Αυτοκράτορα, κατασκευάζει ένα δεύτερο Άστρο του Θανάτου με στόχο να τσακίσει την επανάσταση. Από τη στιγμή που ο Αυτοκράτορας σκοπεύει να επιβλέψει προσωπικά τα τελευταία στάδια της κατασκευής, ο στόλος των επαναστατών εξαπολύει μια ολοκληρωτική επίθεση στο Άστρο του Θανάτου με σκοπό να το καταστρέψει και να σκοτώσει τον Πάλπατιν, τον εγκέφαλο του καθεστώτος. Μέσα σ' όλα αυτά, ο Λουκ Σκαϊγουώκερ, ένας από τους ηγέτες της επανάστασης και Ιππότης Τζεντάι, αγωνίζεται για να στρέψει πίσω τον Νταρθ Βέιντερ, που είναι ο πατέρας του, από τη Σκοτεινή Πλευρά της Δύναμης.

Είναι η τρίτη ταινία της σειράς Ο Πόλεμος των Άστρων ενώ χρονολογικά, ως προς την υπόθεση, είναι η έκτη.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στον ALPHA.

durak

Ο Ηλίθιος του Γιούρι Μπίκοφ

Eνας υδραυλικός, ο αθώος και ιδεαλιστής Ντίμα αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο του μελετώντας για να γίνει μηχανικός. Eνα βράδυ πηγαίνοντας σε μια εργατική πολυκατοικία για μια διαρροή αντιλαμβάνεται ότι το πολυώροφο κτίριο όπου στοιβάζονται δεκάδες οικογένειες πρέπει να εκκενωθεί γιατί υπάρχει άμεσος κίνδυνος να καταρρεύσει. Τρέχει να ειδοποιήσει τη δήμαρχο και τις δημοτικές αρχές, όμως καταλαβαίνει ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Ο Ντίμα περνάει όλη τη νύχτα κυνηγώντας τους διεφθαρμένους τοπικούς αξιωματούχους σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να σώσει εκείνους που η καλή κοινωνία έχει αποφασίσει να ξεχάσει.

Πώς η διαφθορά σκεπάζει τα πάντα σαν λασπωμένο χιόνι και ο ιδεαλισμός θάβεται στα ερείπια μιας γκρεμισμένης κοινωνίας, σε ένα δυνατό δράμα -σχεδόν θρίλερ- για την Ρωσία του σήμερα. Κι όχι μόνο. Διαβάστε την γνώμη του Flix για τον «Ηλίθιο».

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο κανάλι της Βουλής.

μεταίχμιο καρκανεβάτος 607

Μεταίχμιο του Πάνου Καρκανεβάτου

Δύο αδέρφια, ο Στέλιος και ο Γιάννης, μεγαλώνουν σ’ ένα χωριό ορυχείων. Ο μεγάλος, ο Στέλιος, ανεξάρτητος, ενστικτώδης, παρορμητικός. Δεν τον χωρά ο τόπος. Φεύγει. Αργότερα λιποτακτεί από το στρατό, χάνεται στα νερά της λίμνης, πάνω στα σύνορα. Θεωρείται νεκρός. Ο μικρός, ο Γιάννης, εξαρτημένος από τον μεγάλο, φοβισμένος. Καταλήγει αρχιφύλακας στην αστυνομία, στην πόλη, «κρυμμένος» κάτω από τη στολή. Ανύπαρκτος. Ένα πλαστό ναυτικό φυλλάδιο στα χέρια ενός λαθρομετανάστη που συλλαμβάνει o Γιάννης: το όνομα του πατέρα, το χωριό… Η φωτογραφία καταχωρημένη στα κομπιούτερ της Ασφάλειας. Ο Στέλιος μπορεί να ζει. Mαρκόνης σε πλοία, αλλάζοντας ονόματα, ο Στέλιος παντού και πουθενά. Τα ίχνη του Στέλιου οδηγούν τον Γιάννη σ’ έναν δικό του δρόμο, αυτονομείται, κρύβεται, ακολουθεί την καρδιά του, τ’ αφήνει όλα πίσω, χάνει την όποια ταυτότητά του και μένει ανοιχτός, εκτεθειμένος, ελεύθερος, συνειδητός απέναντι στο χάος. Στο μεταίχμιο.

Η βραβευμένη στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ταινία του Πάνου Καρκανεβάτου.

Η ταινία προβάλλεται στην ΕΡΤ2 στις 23.30.

pet sematary

Νεκρωταφίο Ζώων (Pet Sematary) των Κέβιν Κόλς, Ντένις Γουίντμαγιερ

Ο Δρ. Λούις Κριντ, μετά τη μετακόμισή του με τη σύζυγό του Ρέιτσελ και τα δύο μικρά παιδιά τους από τη Βοστόνη στο Μέιν, ανακαλύπτει ένα μυστηριώδη τόπο ταφής κρυμμένο βαθιά μέσα στο δάσος που βρίσκεται δίπλα στο νέο τους σπίτι. Οταν μια τραγωδία χτυπά την οικογένειά του, ο Λούις θα στραφεί στον ασυνήθιστο γείτονά του, Τζαντ Κράνταλ, προκαλώντας μια επικίνδυνη αλυσιδωτή αντίδραση που θα απελευθερώσει ένα άνευ προηγουμένου Κακό με τρομακτικές συνέπειες.

Το διάσημο best-seller του Στίβεν Κινγκ σε ακόμη μια «ανορθόγραφη» κινηματογραφική μεταφορά, με σημαντικές αλλά τελικά λειτουργικές παρεκκλίσεις από το γράμμα του διάσημου βιβλίου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στον ΣΚΑΪ στις 02.00.

Comrade Drakulitch

Σύντροφος Δράκουλιτς (Comrade Drakulitch) του Μαρκ Μπότζαρ

Ουγγαρία, δεκαετία του ’70. Η Κομμουνιστική Κυβέρνηση έχει σαφές εντολές από την Ηγεσία: τα έχουν κατακτήσει όλα εκτός από την αιώνια ζωή. Πώς θα καταφέρουν να την επιβάλλουν; Γνωρίστε τον Σύντροφο Φαμπιάν, ήρωα της επανάστασης στην Κούβα, ο οποίος επιστρέφει στην Ουγγαρία γιατί διοργανώνει την εθελοντική αιμοδοσία υπέρ των τραυματιών του αδελφού έθνους του Βιετνάμ. Μόνο που η σχέση του με το αίμα είναι πολύ πιο περίπλοκη. Και τον κρατά νέο και ρωμαλέο. Ενα νεαρό ζευγάρι εκπαιδευμένων κατασκόπων, η ανικανοποίητη Μαρία κι ο δυνατός αλλά αφελής Λέσι, θα επιστρατευτούν από το Κόμμα για να ανακαλύψουν αν ο Φαμπιάν είναι αυτό που υποπτεύονται: βαμπίρ - οπότε μπορεί να αποτελέσει και το κλειδί της αιωνιότητας.

Σουρεαλιστική κωμωδία και τολμηρή σάτιρα που χρησιμοποιεί το σινεμά είδους για να μιλήσει για τα βαμπίρ της πολιτικής που μάς έχουν πιει το αίμα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται σε streaming στο Cinobo..


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.