Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 28 Μαΐου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 28 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Harry Potter and the Half Blood Prince 607

Ο Χάρι Πότερ Και Ο Ημίαιμος Πρίγκιψ (Harry Potter And The Half-Blood Prince) του Ντέιβιντ Γέιτς

Ο Χάρι Πότερ επιστρέφει στο Χόγκουαρντς για μια ακόμη χρονιά και μαθαίνει περισσότερα για το σκοτεινό παρελθόν του αγοριού, που μεγάλωσε και έγινε ο Λόρδος Βόλντεμορτ. Ο Βόλντερμορτ εδραιώνει ακόμη περισσότερο την παρουσία του στον κόσμο των Μαγκλ και των Μάγων και το Χόγκουαρντς δεν είναι πλέον ο ασφαλής παράδεισος του πρόσφατου παρελθόντος. Ο Χάρι υποψιάζεται ότι ελλοχεύουν κίνδυνοι ακόμα και μέσα στο ίδιο το κάστρο αλλά ο Ντάμπλντορ ενδιαφέρεται να τον προετοιμάσει για την τελική μάχη, που ξέρει καλά ότι είναι πολύ κοντά. Προσπαθώντας να ανακαλύψουν την αχίλλειο πτέρνα της άμυνας του Βόλντεμορτ, ο Ντάμπλντορ ζητά τη βοήθεια ενός παλιού του φίλου και συναδέλφου, του καθηγητή Οράτιου Σλάγκχορν, που πιστεύει ότι γνωρίζει σημαντικές πληροφορίες. Στο μεταξύ, οι μαθητές «δέχονται επίθεση» από έναν μάλλον καλοδεχούμενο «εχθρό»: τις εφηβικές ορμόνες. Ο Χάρι συνειδητοποιεί ότι με τον καιρό γοητεύεται όλο και περισσότερο από την Τζίνι. Το ίδιο όμως και ο Ντιν Τόμας. Η Λάβεντερ Μπράουν έχει αποφασίσει ότι ο άντρας της ζωής της είναι ο Ρον, μόνο που δεν έχει λάβει υπόψη της τη Ρομίλντα Βέιν και τις ...σοκολάτες της! Ακόμη και η συγκρατημένη Ερμιόνη, καίγεται από ζήλια, αλλά είναι αποφασισμένη να μην αποκαλύψει σε κανέναν τα πραγματικά της αισθήματα. Καθώς τα ειδύλλια ανθίζουν, ένας μαθητής παραμένει αποστασιοποιημένος από όλα αυτά. Έχει αποφασίσει να αφήσει το σημάδι του, και μάλιστα το σκοτεινό σημάδι του. Μπορεί ο έρωτας να πλανάται στην ατμόσφαιρα, το ίδιο όμως και η τραγωδία...Το Χόγκουαρτς μπορεί να μην είναι ποτέ ξανά το ίδιο...

Η ταινία προβάλλεται στις 22.50 στο Star

hive κυψέλη

Η Βασίλισσα της Κυψέλης (Hive) της Μπλέρτα Μπασόλι

Η «Βασίλισσα της Κυψέλης» διαδραματίζεται σε ένα μικρό χωριό του Κοσόβου που, στη διάρκεια του πολέμου, υπέστη μια από τις μεγαλύτερες σφαγές στη χώρα από τους Σέρβους. Δέκα χρόνια μετά, η Φάρι είναι μία μόνο από τις δεκάδες γυναίκες που περιμένουν ματαίως νέα για τους αγνοούμενους συζύγους τους, ζώντας μια ζωή καθηλωμένη στη θλίψη, την αβεβαιότητα και το παρελθόν.

Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, μια συγκλονιστική ιστορία γυναικείας χειραφέτησης που αποτέλεσε την πρόταση του Κοσόβου για τα φετινά Oσκαρ. Η πρώτη ταινία που κέρδισε στο Φεστιβάλ του Σάντανς στο τμήμα Contemporary World Cinema το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και το Βραβείο Κοινού. Διαβάστε τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Amerika Square 607

Πλατεία Αμερικής (Amerika Square) του Γιάννη Σακαρίδη

Στο «Amerika Square» σε μια ακόμη πιο κοινή πολυκατοικία, από αυτές τις μεγάλες της αθηναϊκές που κάποτε θεωρούνταν προνόμιο το γεγονός πως έβλεπαν στην Πλατεία, δεν κρύβονται πλέον μυστικά, αλλά ο ανθρώπινος χάρτης της Αθήνας του σήμερα, έτσι όπως στην αρχή της ταινίας τον σημαδεύει ένας από τους πρωταγωνιστές της σαν να επρόκειτο σαν ένα (άνισο) ντέρμπι ανάμεσα στους Ελληνες και τους ξένους. Οι ήρωες της «Πλατείας Αμερικής» είναι τρεις και ζουν και οι τρεις στην ίδια πολυκατοικία. Και για όσο διαρκεί μια ταινία θα ζήσουν ο καθένας τη δική του ταινία, με αρχή μέση τέλος και κεντρικό άξονα τη φυγή. Φυγή εκτός των ελληνικών συνόρων, εκτός της κρίσης, εκτός από αυτή τη μεγάλη σύμβαση του να μένεις ίδιος ενώ όλα γύρω σου αλλάζουν με ρυθμούς πολυβόλου. Ο Μπίλλη είναι ένας σαραντάρης tattoo artist που έχασε εδώ και καιρό την ευκαιρία να «την κάνει», η γνωριμία του όμως με την Τερέζα από την Αφρική θα είναι καθοριστική για αυτά που θα «χτυπήσει» από δω και πέρα στο κορμί του και το κορμί των άλλων. Ο Νάκος, ένας άνεργος 30something που ζει ακόμη με τους γονείς του θα βρει νόημα στην ευκολία του ρατσισμού και εμπνευσμένος από «κινηματογραφικές» ιστορίες εξόντωσης των αλλοδαπών θα σχεδιάσει το δικό του. Ο Ταρέκ, πρόσφυγας από τη Συρία, προσπαθεί να βρει τον πιο σίγουρο τρόπο για να φύγει από τη χώρα μαζί με τη δεκάχρονη κόρη του.

Στη δεύτερη μεγάλου μήκους του ταινία, ο σκηνοθέτης του «Wild Duck» αποτυπώνει με γνώριμο τρόπο αλλά έξυπνη κινηματογράφηση το εδώ και τώρα μιας πόλης που αλλάζει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

Bunuel en el Laberinto de las Tortugas 607

Ο Μπουνιουέλ στο Λαβύρινθο με τις Χελώνες (Buñuel en el Laberinto de las Tortugas) του Σαλβαδόρ Σιμό

Παρίσι, 1930. Ο Λουίς Μπουνιουέλ βρίσκεται στο στόχαστρο μπουρζουάδων, εκκολαπτόμενων φασιστών και ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας μετά το σκάνδαλο που προκαλεί η σουρεαλιστική «Χρυσή Εποχή», η τελευταία του συνεργασία με τον Σαλβαδόρ Νταλί, με τον οποίο έχει ήδη ψυχραθεί. Αποκλεισμένος από χρηματοδότες για το επόμενο σχέδιό του, μια δική του διασκευή του μυθιστορήματος της Έμιλι Μπροντέ «Ανεμοδαρμένα Ύψη», αποφασίζει, με πηγή έμπνευσης ένα εθνογραφικό βιβλίο του Μορίς Λεζάντρ, να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ στις Χούρδες, την φτωχότερη περιφέρεια της Ισπανίας. Τα γυρίσματα στον «λαβύρινθο με τις χελώνες» -αναφορά στις καβουκοειδείς πέτρινες σκεπές των χαμόσπιτων της περιοχής- θα ξεκινήσουν μόλις τρία χρόνια μετά, με χρήματα από ένα χριστουγεννιάτικο λαχείο που κερδίζει ο Ραμόν Ασίν, παιδικός φίλος του Λουίς από την Αραγονία και γνωστός αναρχικός, και συνεργείο, εκτός των δύο, τον βοηθό σκηνοθέτη Πιέρ Ουνίκ και τον οπερατέρ Ελί Λοτάρ.

Μια συναρπαστική animated βιογραφία που «σκιτσάρει» τον άνθρωπο και καλλιτέχνη Μπουνιουέλ μέσα από την περιπέτεια των γυρισμάτων του ντοκιμαντέρ «Γη Χωρίς Ψωμί». Βραβείο Κριτικής Επιτροπής Φεστιβάλ Ανεσί 2019 και υποψηφιότητα Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων στα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.