Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


la maison du radio 607

«La Maison du Radio» του Νικολά Φιλιμπέρ

Το 2013, ο Γάλλος σκηνοθέτης «ξαγρύπνησε» μέσα στα στούντιο και τα γραφεία του κρατικού γαλλικού ραδιοφώνου, του Radio France, από τη μια αυγή ως το άλλο ξημέρωμα. Στους διαδρόμους, τους θαλάμους ηχογράφησης, με τους παραγωγούς, τους δημοσιογράφους και τους καλεσμένους της ημέρας κι έξω, εκεί όπου συγκεντρώνονται οι μηχανές για το Tour de France, ή εκεί όπου ένας φωτογράφος αποτυπώνει την καταιγίδα που έρχεται.

Η ταινία προβάλλεται με αγγλικούς υπότιτλους, για 24 ώρες, στο Mubi, στο πλαίσιο του αφιερώματος στον Νικολά Φιλιμπέρ

afff 607

3o Athens Fashion Film Festival

Η πλατφόρμα των ψηφιακών προβολών του 3ου Αthens Fashion Film Festival είναι ήδη ανοιχτή για το κοινό και μπορείτε να την επισκεφθείτε μέσα από το athensfff.com, κλικάροντας στην κατηγορία Online Screenings, να περιηγηθείτε στο πρόγραμμα του φεστιβάλ και να μαρκάρετε τις δικές σας αγαπημένες, «not-to-be-missed» ταινίες. Oλες οι μικρού μήκους ταινίες είναι δωρεάν για το κοινό και προσβάσιμες με γεωγραφικό περιορισμό στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Κύπρο. Οι ταινίες προβάλλονται με αγγλικούς υπότιτλους. Οι μεγάλου μήκους ταινίες θα είναι επίσης δωρεάν για το κοινό αλλά με γεωγραφικό περιορισμό προβολής στην Ελλάδα και με ελληνικούς υπότιτλους. Oλες οι προβολές πραγματοποιούνται μέσα από το athensfff.com και στο tab Online Screenings. Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες μέχρι και την 1η Μαρτίου στις 23.59. Ολο το περιβάλλον της πλατφόρμας είναι στα αγγλικά.

Διαβάστε ακόμη: Το 3ο Αthens Fashion Film Festival είναι εδώ. Ολα όσα πρέπει να ξέρετε!

rocketman 607

«Rocketman» του Ντέξτερ Φλέτσερ

Το «Rocketman» κάνει για τον Ελτον Τζον όσα δεν τόλμησε το «Bohemian Rhapsody» για τον Φρέντι Μέρκιουρι. Είναι από τις πικρά αστείες ανατροπές της κινηματογραφικής ιστορίας, ότι ο Ντέξτερ Φλέτσερ ήταν ο σκηνοθέτης που επιλέχθηκε για να «συμμαζέψει» το «Bohemian Rhapsody», όταν το στούντιο απέλυσε τον Μπράιαν Σίνγκερ. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ένα εξωραϊσμένο, επιφανειακό biopic, που, όμως, γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία αλλά και οσκαρική δόξα. Στη «δική του» ταινία, το «Rocketman», επίσης μουσική βιογραφία ενός άλλου βρετανικού και διεθνούς ινδάλματος με ταραγμένη ζωή, του Ελτον Τζον, ο Φλέτσερ έκανε όλα εκείνα που θα ευχόταν κανείς: μια απολαυστικά θεαματική ταινία με αιχμή και βάθος. Μια «εγκεκριμένη» βιογραφία γίνεται ανυψωτικό μιούζικαλ αλλά και ειλικρινής ψυχανάλυση του glam performer κι εκτοξεύει το ταλέντο του Τάρον Ετζερτον. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στο Open στις 23.45

εκδρομή 607

Σινεμά, Ανοιχτό

Σε μια συνεργασία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και του Onassis Culture, τρεις από τους νικητές των Βραβείων Ιρις 2020 επιλέγουν από δύο εμβληματικές ελληνικές ταινίες, οι οποίες θα προβληθούν, ελεύθερα, στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση. Αυτή την εβδομάδα, ο Ζαχαρίας Μαυροειδής (Βραβείο Ιρις 2020 Σεναρίου για τον «Απόστρατο») επιλέγει την ακριβοθώρητη «Εκδρομή» του Τάκη Κανελλόπουλου (1966) και τη «Διόρθωση» του Θάνου Αναστόπουλου (2007). Οι προβολές των δύο ταινιών γίνονται από την Παρασκευή, 26 έως και την Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021. Αναλυτικές πληροφορίες στο Onassis.org.

La Llorona 607

«Η Γυναίκα των Δακρύων»(«La Llorona») του Χάιρο Μπουσταμάντε

Ο θρύλος της Γιορόνα, της γυναίκας που εγκαταλείφθηκε από τον άντρα της και έπνιξε στη συνέχεια από θλίψη και οργή τα παιδιά της, για να καταδικαστεί στη συνέχεια να τριγυρνά αιώνια φέρνοντας ατυχία και προκαλώντας τον φόβο στο πέρασμά της με τον λυγμό της, έχει χρησιμοποιηθεί ήδη σε πολλαπλές κινηματογραφικές αφηγήσεις. Εξακολουθώντας να εστιάζει στον κοινό τόπο μυθολογικής παράδοσης και σύγχρονης πραγματικότητας, ο Χάιρο Μπουσταμάντε αφηγείται στην «Llorona» του μια ιστορία πολιτικού τρόμου ικανή να στοιχειώσει πολύ περισσότερο από τους απειλητικούς λυγμούς ενός φαντάσματος. Βραβευμένο σε Βενετία και Σαν Σεμπαστιάν. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για την «Γυναίκα των Δακρύων».

Η ταινία προβάλλεται στο Cinobo με ελληνικούς υπότιτλους

I Care A Lot 607

«Μα Φυσικά και Νοιάζομαι» («I Care a Lot») του Τζέι Μπλέικσον

H Μαρλα Γκρέισον μαζί με τη σύντροφό της στη ζωή και τη δουλειά, Φραν, έχουν στήσει μια καλοκουρδισμένη απάτη: Με την βοήθεια μιας γιατρού που κάτι έχει καταλάβει λάθος στον ιπποκράτειο όρκο κι ενός ανιδεου, ευκολόπιστου δικαστη, βάζουν στόχο ηλικιωμένους με σημαντική περιουσία, αλλά δίχως οικογένεια, τους ανακυρήσουν ανίκανους να φροντίσουν τον εαυτό τους και η Μάρλα γίνεται η νόμιμη προστάτης τους και διαχειριστής της περιουσίας τους. Οταν όμως ανακαλύψουν ένα αληθινό λαυράκι, την Τζέιν Πίτερσον, το σχέδιό τους θα πέσει σε έναν απροσδόκητο σκόπελο. Η καλοκάγαθη ηλικιωμένη κυρία δεν είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται εκ πρώτης όψεως και ο μηχανισμός της απάτης τους θα κινδυνεύσει να τιναχθεί στον αέρα. Αν η Μάρλα και η Φραν κατορθώσουν να βγουν ζωντανές. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

H ταινία προβάλλεται στο Netflix με ελληνικούς υπότιτλους.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς