Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τo Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τo Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Pierrot le Fou

Ο Τρελός Πιερό (Pierrot le Fou) του Ζαν Λικ Γκοντάρ

Εδώ και μερικά χρόνια, ο Φερντινάν βρίσκεται εγκλωβισμένος σε έναν γάμο που τον βοήθησε στην κοινωνική του ανέλιξη, αλλά τον έχει βυθίσει στην ανία. Η τυχαία συνάντησή του με τη Μαριάν Ρενουάρ, έναν παλιό του έρωτα, είναι η αφορμή που έψαχνε για να τα τινάξει όλα στον αέρα και να αποδράσει μαζί της προς άγνωστη κατεύθυνση. Αφού σβήσουν τα ίχνη τους και απομονωθούν σαν σύγχρονοι ναυαγοί θα εξασφαλίσουν τα προς το ζην με τα πιο απίθανα κόλπα φτάνοντας μέχρι τον γαλλικό νότο. Εκεί όπου θα γίνει το οριστικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών. O πόλεμος των δύο φύλων σε ένα road movie που ήταν καταδικασμένο να μείνει κλασικό.

Η πιο «Γκοντάρ ταινία» του Ζαν-Λικ Γκοντάρ δεν είναι η καλύτερη της, έτσι κι αλλιώς, σουρεαλιστικής φιλμογραφίας του, αλλά είναι αυτή που αναπνέει και εκπνέει ακόμη και μισό και παραπάνω αιώνα μετά όλη τη φιλοσοφία του για ένα σινεμά ελεύθερο, αντισυμβατικό, νέο, πρωτοπόρο, σε μετωπική σύγκρουση με το παρελθόν, την παράδοση, τον ίδιο τον θεατή. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

field of dreams

Ο Ξυπόλητος Τζο (Field Of Dreams) του Φιλ Άλντεν Ρόμπινσον

Ένας αγρότης από την Άιοβα, ο Ρέι Κινσέλα, ακούει μια απόκοσμη φωνή μέσα στα καλαμπόκια του, που του λέει «εάν το χτίσεις, αυτός θα έρθει». Αυτός αντιλαμβάνεται το μήνυμα ως προς το να χτίσει ένα γήπεδο του μπέιζμπολ στη φάρμα του. Όταν τελικά το γήπεδο είναι έτοιμο, εμφανίζονται τα φαντάσματα των παλιών παικτών της ομάδας του Σικάγο που είχαν αποκλειστεί το 1919 από το πρωτάθλημα. Ακόμα όμως ο Ρέι δεν έχει πλήρως αντιληφθεί τη σημασία όλων αυτών, κι ενώ οι φωνές συνεχίζονται, αυτός αποζητά έναν ερημίτη συγγραφέα που ίσως μπορεί να του αποκωδικοποιήσει τα μηνύματα.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.15 στον ΑΝΤ1

air force one

Air Force One του Βόλφγκανγκ Πέτερσεν

Στο προεδρικό αεροπλάνο των ΗΠΑ -το καλύτερα φυλασσόμενο αεροπλάνο στον κόσμο- ο Πρόεδρος Mάρσαλ επιστρέφει στην πατρίδα μαζί με τη γυναίκα του, την κόρη του και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους από ένα διπλωματικό ταξίδι στη Ρωσία. Μετά την επιτυχή έκβαση της συνεργασίας αμερικανών και ρώσων εναντίον του δικτάτορα του Καζακστάν, η παγκόσμια τάξη έχει πλέον αποκατασταθεί. Όμως, λίγο μετά την απογείωση του αεροσκάφους, μια ομάδα τρομοκρατών με επικεφαλής τον τρομερό Ίγκορ Κορσούνωφ, παίρνει αιφνιδιαστικά τον έλεγχο και κρατά ομήρους όλους τους επιβάτες μαζί με τον πρόεδρο και την οικογένειά του. Αίτημά τους είναι η άμεση απελευθέρωση του δικτάτορα και ανώτερου άρχοντα της χώρας τους, διαφορετικά θα ακολουθήσει το χάος. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει άμεσα να δώσει λύση προτού χυθεί περισσότερο αίμα, τη στιγμή που οι ισορροπίες του πλανήτη βρίσκονται πραγματικά στον αέρα.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στον Alpha

last night in soho

Συνέβη στο Σόχο (Last Night in Soho)του Εντγκαρ Ράιτ

H Eλοΐζ είναι ένα 18χρονο κορίτσι του σήμερα που ζει στο παρελθόν. Αγαπά τα 60ς τραγούδια, τα vintage ρούχα, τον ρομαντισμό μιας άλλης νοσταλγικής εποχής. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι μεγάλωσε με τη γιαγιά της, γιατί έμεινε ορφανή σε πολύ μικρή ηλικία. Μπορεί να πηγαζει από την ευαισθησία, τον εύθραυστο ψυχισμό της - μία επικίνδυνη κληρονομιά, καθώς μαθαίνουμε ότι η μητέρα της αυτοκτόνησε. Ή μπορεί να έχει απλώς να κάνει με τη μόδα, τα όνειρά της να γίνει διάσημη σχεδιάστρια. Και τι πιο λαμπερό από τη μόδα των swinging 60s; Οταν γίνεται δεκτή για να σπουδάσει στο London School of Fashion, η Ελοΐζ αφήνει πίσω την επαρχιακή της πόλη και τη γιαγιά της κι ανοίγει τα φτερά της στο μέλλον. Ή, μάλλον, όχι ακριβώς. Τις μέρες, συνεσταλμένη και διστακτική, παλεύει να βρει την ταυτότητά της στη σχολή και στη σχέση της με τους συμφοιτητές της, τις νύχτες όμως ταξιδεύει πίσω στο χρόνο. Κάθε βράδυ που πέφτει για ύπνο στο μικρό της δωμάτιο στο Σόχο, μεταμορφώνεται στη Σάντι - μια λαμπερή κοπέλα, που μάλλον νοίκιαζε το ίδιο δωμάτιο δεκαετίες πριν. Οταν κι εκείνη είχε φτάσει στην πρωτεύουσα με όνειρα να γίνει τραγουδίστρια. Αρχικά, η Ελοΐζ γοητεύεται από αυτό το γεμάτο αυτοπεποίθηση πλάσμα και παίρνει μαθήματα στιλ και γοητείας. Σταδιακά όμως συνειδητοποιεί τι συνέβαινε στα φιλόδοξα κορίτσια των καμπαρέ του Σόχο των 60ς. Και κάπως έτσι, το όνειρο μετατρέπεται σε εφιάλτη...

Ο Εντγκαρ Ράιτ μάς ξελογιάζει με μια φανταχτερή βουτιά στο swinging 60ς παρελθόν, αλλά για να μάς απογοητεύσει με ένα διδακτικό, υπεραπλουστευμένο #metoo μήνυμα για το παρόν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.50 στο Nova Cinema 1

μαγνητικά πεδία

Μαγνητικά Πεδία του Γιώργου Γούση

Μια γυναίκα οδηγεί ταραγμένα στην κίνηση της Αθήνας. Στρίβει τελευταία στιγμή προς Κόρινθο, παίρνει αποφασιστικά το δρόμο προς την Πάτρα, μπαίνει σ’ ένα φέρι σιγοτραγουδώντας μελαγχολικά. Ενδιάμεσα, αμήχανα τηλέφωνα - στο παιδί της, στον άντρα της. Ερωτήσεις, δικαιολογίες, ενοχές. Αυτή είναι η Ελενα κι όπως εξηγεί στον Αντώνη, τον άγνωστο άντρα που διασώζει όταν το αυτοκίνητο του μένει στην έξοδο από το φέρι, δεν πάει κάπου συγκεκριμένα. Απλώς, έφυγε. Για πολύ, για λίγο, θα δει. Πήρε το σαραβαλάκι της, τον «Ζορζ», και ξέφυγε - από την Αθήνα, από τη δουλειά, από τη γερασμένη της αντανάκλαση. Εκείνος, που πάει; Και τι είναι αυτό το μεταλλικό κουτί που κουβαλά; Οχι, δεν σοκάρεται που ο Αντώνης της εξομολογείται ότι αυτή είναι η θεία του, ή μάλλον τα λείψανα της που υποσχέθηκε ότι θα τα συνοδεύσει για την ταφή τους στο αγαπημένο της μέρος. Αντιθέτως, η Ελενα βρίσκει βάλσαμο σε αυτή την αποστολή. Ενα συγκινητικό προορισμό και μια περιπέτεια που θα τη βγάλει επιτέλους από το μυαλό της. Ετσι, οι τέσσερις τους, η Ελενα, ο Αντώνης, η θεία κι ο Ζορζ θα ξεκινήσουν μια διαδρομή, ένα ταξίδι δρόμου που οι άγνωστοι νιώθουν ασφαλείς να ανταλλάξουν τις πιο μύχιες σκέψεις τους, να εξομολογηθούν ανασφάλειες, να τολμήσουν μια τρέλα που βγάζει περισσότερο νόημα από την λογική πραγματικότητα που τους περιμένει στην επιστροφή.

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Γιώργου Γούση είναι ένα road movie με προορισμό την καρδιά. 7 υποψηφιότητες για Βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Winona 607

Winona του The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης)

Ερημική παραλία, τελευταία μέρα καλοκαιριού. Τέσσερα νεαρά κορίτσια, ο σκύλος τους, τα βιβλία, οι μουσικές τους. Ηλιος, βουτιές, κοριτσίστικη οικειότητα, πειράγματα, εξομολογήσεις, τραγούδια, φωτογραφίες, παιχνίδια με κινηματογραφικά τρίβια, υπέροχη μεσημεριανή βαρεμάρα των διακοπών. Κάτι όμως είναι off. Κάτι ρίχνει τη σκιά του στην ηλιόλουστη ανεγνοιασιά. Εχει να κάνει με το σπίτι που τις εποπτεύει από το λόφο; Εκείνο το τζιπ που παραμονεύει πίσω από τις πικροδάφνες; Είναι η μελαγχολία που ελλοχεύει σε κάθε ηλιοβασίλεμα, στο τέλος των καλοκαιριών μας; Ή το αμετάκλητο τέλος της αθωότητας;

Στην πέμπτη του ταινία, ο The Boy μοιράζει στα ίσα την αγάπη του για το σινεμά, τα κορίτσια και το σκοτάδι που κρύβει ο εκτυφλωτικός ήλιος της εφηβείας με ένα τρυφερό «μιούζικαλ» που τραγουδούν τέσσερις από τις πιο σπουδαίες πρωταγωνίστριες της γενιάς τους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή για αγορά σε streaming στο viva.gr

West Side Story

West Side Story του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Υπογράφοντας για πρώτη φορά στην 50χρονη καριέρα του ένα μιούζικαλ, ο Σπίλμπεργκ αναλαμβάνει όχι να μεταμορφώσει, αλλά να χαϊδέψει με λατρεία το «West Side Story», τη θεατρική παράσταση του ’57 και την κλασική ταινία του ’61, χωρίς καινοτομίες (παρά μόνο τεχνικές), αλλά με μια συναρπαστική διαπίστωση: ότι αυτό το μιούζικαλ, βραβευμένο με 10 Όσκαρ, μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών, είναι, στην ουσία της, πιο επίκαιρη σήμερα, παρά όταν πρωτοσυνάντησε το κοινό της.

O Στίβεν Σπίλμπεργκ (έχει λόγο που) μεταφέρει ξανά στην οθόνη ένα από τα διασημότερα μιούζικαλ όλων των εποχών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς