Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


sunset song 607

Ενα Τραγούδι για το Ηλιοβασίλεμα (Sunset Song) του Τέρενς Ντέιβις

Η πανέμορφη Κρις μεγαλώνει σε μια σκληρή, παραδοσιακή, αγροτική κοινότητα γεμάτη πάθος για τη ζωή, για τον ανήσυχο Γιούαν, αλλά και την αγέρωχη όσο και σκληρή σκωτσέζικη γη στην οποία έχει αποφασίσει να μείνει παρά τις δυσκολίες. Ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος πλησιάζει αθόρυβα, και ο μοντέρνος κόσμος κυκλώνει σταδιακά την παραδοσιακή κοινότητα με τον πιο ασφυκτικό τρόπο.

Ο Τέρενς Ντέιβις παραδίδει μια ακόμη υπέροχη ταινία για το χρόνο που περνά, τους ανθρώπους που αντέχουν και την ομορφιά που μένει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

Σρεκ (Shrek) των Αντριου Άνταμσον, Βίκι Τζένσον

Μια φορά κι έναν καιρό, σ' έναν ερημικό βάλτο, ζούσε ένας καλόκαρδος δράκος των παραμυθιών, ο Σρεκ. Η πολύτιμη γαλήνη του θα διακοπεί απότομα όταν εμφανιστούν στην περιοχή του, διάφοροι χαρακτήρες άλλων παραμυθιών, καθώς ο σατανικός λόρδος Φαρκάντ τους έχει διώξει από τη χώρα του Ντάλοκ, προκειμένου να είναι όλα βαρετά, όσο και ο ίδιος. Προκειμένου να σώσει τα σπίτια τους - αλλά και το δικό του - ο Σρεκ συναντά τον Φαρκάντ και οι δυο τους κάνουν την εξής συμφωνία: προκειμένου ο Φαρκάντ να ξαναδεχτεί πίσω στο Ντάλοκ όλους τους ήρωες των παραμυθιών, ο Σρεκ πρέπει πρώτα να βρει την πριγκίπισσα Φιόνα, που επρόκειτο να γίνει σύζυγος του Φαρκάντ, εάν πρώτα δεν την είχε απαγάγει ένας τρομερός δράκος. Στην επικίνδυνη αυτή αποστολή, ο Σρεκ θα έχει ως βοηθό του τον Ντόνκι έναν πανέξυπνο, αλλά υπερβολικά φλύαρο γάιδαρο, που είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για τον Σρεκ, εκτός από το να... σωπάσει!

Η ταινία προβάλλεται στις 22.50 στο Star

Last Christmas

Last Christmas του Πολ Φέιγκ

Η Κέιτ δουλεύει ως «ξωτικό» σε ένα μαγαζί με χριστουγεννιάτικα στολίδια που είναι ανοιχτό όλο το χρόνο. Θα ήθελε να είναι ποπ σταρ, όπως φανταζόταν και η ίδια όταν μεγάλωνε στο Λονδίνο μαζί με την οικογένειά της που έφτασε στη «Γη της Επαγγελίας» από την διχοτομημένη Γιουγκοσλαβία. Εγωίστρια, απρόσεκτη, εριστική και αδιάφορη για όλους και για όλα στη ζωή της, θα αρχίσει να βλέπει τον κόσμο διαφορετικα όταν θα συναντήσει τυχαία τον Τομ, έναν άνδρα που θα έρχεται και θα φεύγει στη ζωή της, διδάσκοντάς της μερικές από τις πιο σημαντικές ανθρώπινες αλήθειες.

Το πιο διάσημο ποπ χριστουγεννιάτικο τραγούδι όλων των εποχών γίνεται μια ταινία για πεταμένες καρδιές και ενωτικά μηνύματα ενόψει Brexit. Πόσο σίγουρη είναι η Εμα Τόμσον ότι ο Τζορτζ Μάικλ είχε δώσει την «ευλογία» του για όλο αυτό; Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.45 στον ΑΝΤ1

Xenia 607

Xenia του Πάνου Χ. Κούτρα

Ξένοι στην ίδια τους τη γενέτειρα, μετά τον θάνατο της Αλβανίδας μητέρας τους, ο δεκαεξάχρονος Ντάνι και ο δεκαοκτάχρονος Οδυσσέας, διασχίζουν τη χώρα αναζητώντας τον Έλληνα πατέρα τους.

Με την καλύτερη και πιο ώριμη σκηνοθετικά ταινία της καριέρας του, ο Πάνος Χ. Κούτρας δεν περιορίζεται σε ένα καταγγελτικό, πολιτικό σινεμά, αλλά καταθέτει ένα τρυφερό, ουμανιστικό μανιφέστο. Προσφέροντας φιλοxenia, την ιστορική στιγμή που τη χρειαζόμαστε όσο ποτέ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

the blind man who did not want to see titanic

Ο Τυφλός που Δεν Ηθελε να Δει τον Τιτανικό (The Blind Man who Did not Want to See Titanic) του Τέμου Νίκι

Ο Γιάκο είναι τυφλός και ανάπηρος, προσκολλημένος στο αμαξίδιό του. Είναι ερωτευμένος με τη Σίρπα. Καθώς μένουν σε διαφορετικά μέρη, δεν έχουν συναντηθεί ποτέ, αλλά βρίσκονται κάθε μέρα χρησιμοποιώντας τα κινητά τους. Οταν η Σίρπα ταράζεται από κάποια σοκαριστικά νέα, ο Γιάκο αποφασίζει κατευθείαν να πάει να τη βρει, παρά την κατάστασή του. Χρειάζεται απλώς τη βοήθεια πέντε αγνώστων σε συγκεκριμένα σημεία της διαδρομής, ανάμεσα στον ίδιο και σε εκείνη. Τι μπορεί να πάει στραβά;

Μια συναρπαστική περιπέτεια από την Φινλανδία, γυρισμένη από τη σκοπιά ενός τυφλού ανθρώπου με πείσμα ικανό να αλλάξει τη μοίρα του δικού του Τιτανικού. Βραβείο Κοινού στο τμήμα Ορίζοντες στο Φεστιβάλ Βενετίας 2021. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

pinocchio del toro

Πινόκιο του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο (Guillermo del Toro's Pinocchio) των Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, Μαρκ Γκούσταφσον

Ο «Πινόκιο» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο αφηγείται την ιστορία του γέρο-Τζεπέτο, μετά την απώλεια του δεκάχρονου γιου του, Κάρλο, όταν μια βόμβα έπεσε στην εκκλησία, την ώρα που και οι δυο τους εργάζονταν πάνω στην εγκατάσταση ενός μεγάλου ξύλινου σταυρού. Χρόνια αργότερα ο Τζεπέτο, μεθύστακας πλέον και πλημμυρισμένος από οργή, κόβει το δέντρο που φύτρωσε πάνω από τον τάφο του γιου του και αποφασισμένος να αψηφήσει τον θάνατο και να φέρει τον Κάρλο πίσω κοντά του, σμιλεύει το ξύλο μέχρι που αυτό μεταμορφώνεται σε μια αδέξια ξύλινη μαριονέτα, η οποία εμποτίζεται με ζωή από ένα πνεύμα του δάσους.

O Πινόκιο κατά τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο είναι μια ταινία η οποία θα σε κάνει να γελάσεις, θα σου κάνει την καρδιά χίλια κομμάτια και θα σε κάνει να πιστέψεις και πάλι στη δύναμη των παραμυθιών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.